21 - 22 MAYIS 2009 TARİHLERİ ARASINDA ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ'NDE XI. OTOMATİK KONTROL SEMİNERİ DÜZENLENDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MİTHAT ÖZSAN AMFİSİ'NDE 21 - 22 MAYIS 2009 TARİHLERİNDE SÜRECEK OLAN XI. OTOMATİK KONTROL SEMİNER VE SERGİSİ 90 DELEGE VE 7 SERGİ FİRMASI KATILIMIYLA TAMAMLANDI.

Çukurova Üniversitesi Mithat ÖZSAN Amfisi'nde 21 - 22 Mayıs 2009 tarihlerinde sürecek olan XI. Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisi'nin açılış konuşmalarını yapan MMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin ATICI ve Çukurova Üniversitesi MACTİMARUM Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Deniz AKÇALI şunları söyledi:

Değerli Konuklar, Sevgili Meslektaşlar,

Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi olarak, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Çukurova Üniversitesi (Makina, Alet, Cihaz, Tasarım-İmalat Araştırma ve Uygulama Merkezi (MACTİMARUM) ile ortaklaşa düzenlediğimiz "11. Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisine" hoş geldiniz. Hepinizi şahsım ve şubem adına saygıyla selamlıyorum.

Meslektaşlarımızın, üyelerimizin, mesleki, sosyal, ekonomik, demokratik haklarının, çıkarlarının korunması yönünde çalışmalar yapmak Odamızın temel görevlerindendir.

Bunun yanı sıra meslektaşlarımızın hızla gelişen teknoloji çağında mesleki, teknik bilgilerinin güncellenmesine yönelik çalışmalarda bulunmak da amaçlarımızın başında gelmektedir.

Bu yıl 11.sini düzenlediğimiz bu seminerle, bilginin paylaşıldıkça çoğalarak ürüne ve hizmete dönüşeceği ilkesinden hareketle son yıllarda çok hızlı bir biçimde gelişme gösteren otomatik kontrol sistemlerini üreten ve kullanan kesimleri, yeniliklerin tanıtıldığı sorunların tartışıldığı bu ortamda bir araya getirmeyi amaçladık. 

Endüstriyel üretimin vazgeçilmez unsurlarından biri olan otomatik kontrol sistemleri alanında, bu iki gün boyunca, düzenlenecek oturumların ve sunumların katılımcılara faydalı olacağını umut ediyorum.                                 

MMO Adana Şubesi Yönetim Kurulu adına bu güzel etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen Seminer Yürütme Kurulu Üyelerine ve Şube müdürümüz Elif Doğruyol'un şahsında şubemiz çalışanlarına, değerli bilgilerini sanayicilerin ve bizlerin hizmetine sunan değerli uzmanlara, Seminerimize destek veren Elimko A.Ş.'ne, etkinliğimize ev sahipliği yapan Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne ve tüm katılımcılara saygılar sunarım.

TMMOB

MMO Adana Şubesi

Yönetim Kurulu Başkanı

Hüseyin ATICI

 

Değerli Katılımcılar;

 

XI. Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisine Hoş geldiniz.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı ve kısa adı MACTIMARUM olan Araştırma ve Uygulama Merkezi ile TMMOB Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi 'nin geleneksel olarak iki yılda bir gerçekleştirdiği bu seminerlerin temel amacı insan gücü eğitimine katkıdır. Çetin bir rekabetin sürdüğü Uluslar arası ve Ulusal ekonomik konjunktürde firmaların ayakta kalabilmesinin yolu eğitilmiş insan gücüne sahip olmasından geçmektedir. Bu bağlamda üyelerine meslek içi eğitimi verme misyonuyla yüklü Makina Mühendisleri Odasıyla, Üniversitede araştırma-geliştirmenin sınai dinamiklerini akademik bir çerçevede algılamak, kaydetmek ve yayınlamakla yükümlü Araştırma ve Uygulama Merkezi MACTIMARUM 'un görev ve etkinlik alanları bu buluşmada örtüşmektedir.

 

Bu anlayış ve görev bilinciyledir ki, gerek dünya ekonomik krizinin yol açtığı güçlükler ve gerekse Üniversitenin döneme özgü zor koşullarına karşın geleneksel bu etkinlik yaşama geçirilmiştir.

 

İki gün boyunca Seminere katılan siz değerli konuklar, belli bir sınai birikime ulaşmış dokuz farklı uzman mühendisten Motor ve servomotorlarla ilgili seçim Kriterleri, Enerji tasarrufuna yönelik Otomasyon Sistemleri, Proses akış otomasyonu, Kalite ve Güvenlik Sistemleri, Makina Emniyeti, Lojistik Otomasyonu gibi çeşitli konularda bilgiler edineceksiniz. Seminerin yıllardır titizlikle koum ve özellikle vurgulanması gerekli özelliği, sunulan bilgilerin kuramsal karakterli olmayıp tümüyle sanayide denenerek işlenmiş bilgi olması ve bu bilgilerin tüm katılımcılarca paylaşılması ve böylece teknik problemlerin çözülmesi için kullanılabilir bilginin yaygınlaştırılmasıdır. Bu nedenle, Seminer konuşmacıları endustriden seçilmiştir. Seminer sonunda, seminerin amaçlarına ne ölçüde ulaştığı ile ilgili küçük bir anket yapılmaktadır. Bu anketlerde yapılacak geri bildirimlerle seminerin etkinliği de sınanmış olacaktır. Bu şekilde uygulamalar somutlaştığında bu bilgiyle ortaya çıkan birikim ve deneyimin etkin sunuluş biçimi de bu tür etkileşimlere akademik bir ortamda gelişme dinamikleri sağlayacaktır.

 

Bu seminer etkinliğinin gerçekleştirilmesinde çabalarını esirgemeyen başta değerli meslektaşlarım Elif DOĞRUYOL ve Sami DEMİRKIRAN olmak üzere MMO Adana Şubesi yönetici ve çalışanlarına, mekan sağlayan ÇÜ Rektörlüğüne, seminerimize destek veren Elimko A.Ş.' ye, katılan firmalarımıza, sunum yapacak konuşmacılarımıza ve siz değerli konuklarımıza teşekkürlerimizi sunar, seminerin tüm katılan taraflar için yararlı sonuçlar doğurmasını dilerim. 

Prof. Dr. İbrahim Deniz AKÇALI

Ç.Ü. MACTİMARUM Merkezi Müdürü