CANKURTARAN’DA YAPILAN SALDIRIYI LANETLİYORUZ!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz 3 Eylül 2024 tarihinde Hopa'da doğa ve yaşam hakkını savunan bir yurttaşımızın katledilmesi üzerine bir basın açıklaması yaparak "TMMOB, sömürgenlerin değil Hopa'da direnen yöre halkının yanındadır." dedi.

CANKURTARAN’DA YAPILAN SALDIRIYI LANETLİYORUZ!

Bugün Hopa’da bir doğa ve yaşam savunucusu katledildi. Bugün yaşam alanını koruyan, kentini koruyan, doğayı koruyan Reşit Kibar adlı yurttaşımız gözünü hırs bürümüş sermaye temsilcileri tarafından öldürüldü. Hayatını kaybeden Reşit Kibar’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz. Yaralanan 2 yurttaşımızın da bir an evvel sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.

Reşit Kibar ve 2 yurttaşımız gelecek nesillere bırakmak için savundukları ağaçların altında saldırıya uğradı.

Rant ve çıkar çevreleri ve onların güdümündeki siyasi iktidarlar, sermayeye karşı doğayı ve yaşamı savunanların mücadelesini kendilerine engel olarak görüyor. Bu nedenle yıllardır hedef haline getiriliyor, şiddete uğruyor, öldürülüyorlar.

Halkımıza, ormanlarımıza, yaşam alanlarımıza yönelik bu saldırıyı kınıyoruz!

Bu şiddet sarmalının nedenini çok iyi biliyoruz. Çünkü onlar, sömürüye, talana, yıkıma dayalı ekonomik düzenlerinin devamını insan ve çevre sağlığından çok daha önemli görüyorlar.

Çünkü onlar, ormanlarımıza baktığında, içinde yaşayan milyonlarca canlıya, havaya, suya, toprağa verilecek zararı değil, sadece ormanların altındaki madenleri, ormanlık alana yapacakları tesislerden elde edecekleri gelirleri görüyorlar. Bu yüzden dün Kuzey Ormanları’nı, Kaz Dağları’nı, Cerattepe’yi, ODTÜ Ormanları’nı yok ederken bugün de Hopa’yı yağmalıyorlar.

Ormanlarımıza, doğal hayata sahip çıkan Hopa Cankurtaran halkının direnişi hepimizin direnişidir.

Bilinmelidir ki,

TMMOB, doğayı katledenlerin değil, doğayla uyum içinde yaşayanların yanındadır.

TMMOB, yerli ve yabancı sermaye gruplarının değil, kamu yararının ve halkın ortak geleceğinin yanındadır.

TMMOB, sömürgenlerin değil Hopa'da direnen yöre halkının yanındadır.

Emin Koramaz
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı