ODAMIZ 59, ŞUBEMİZ 19 YAŞINDA

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Aralık 2013

Makina Mühendisleri Odası?nın kuruluşunun 59, Denizli Şubenin kuruluşunun ise 19. Yıldönümü düzenlenen yemekle kutlandı. Etkinlikte meslekte 50, 40 ve 25. Yılını dolduranlara da plaket verildi. Hükümetin TMMOB üzerindeki baskılarını eleştiren Şube Başkanımız Bolat Ferhat Arıkan, ?Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Tüm baskıları püskürteceğiz? dedi.

Şubemiz Üyeleri Colossae Otel`de düzenlenen yemekte bir araya geldi. Çok sayıda davetlinin katıldığı yemeğin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Polat Ferhat Arıkan, "Bildiğiniz gibi; Makina Mühendisleri Odamız bugün yüzbinlerce üyesi olan TMMOB`nin en önemli lokomotif güçlerinden birisidir. Kuruluşunun andından geçen 59 yıl boyunca ilk günkü inanç ve kararlılığı bünyesinde barındıran Odamız dün olduğu gibi bugünde ülke sorunlarını kendi sorunlarının önüne koyarak sözünü söylemektedir. Bu yapılanma içinde 19. Yılını kutlayan Denizli Şubemiz ise 3 bin 700` ü aşkın üyesi Aydın, Muğla, Uşak İl Temsilcilikleri, Marmaris, Bodrum, Fethiye, Milas, Ortaca ve Nazilli ilçe temsilciliklerimizle bu kurumun çok önemli bir parçasını oluşturmaktadır" dedi.

TMMOB üzerindeki baskılardan da söz eden Arıkan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Bizler bugüne değin çalışmalarımızda kamusal çıkarları önceliğimiz olarak ortaya koymuş, ülke ve meslektaşlarımızın çıkarlarının bir bütün olduğu bilinci ile hareket etmiş bir yapıyız. Bugün TMMOB ve Odalarımızın işlevsizleştirilmesi ve yok edilmesi çabaları ile karşı karşıya olduğumuz yadsınamaz bir gerçektir. Ancak bizleri meslek alanlarımıza ve örgütümüze yönelik bu saldırılar kadar, belki de daha fazla rahatsız eden bir başka gelişme ise yaşanan toplumsal ayrışma ve ötekileştirmedir. Korkarım ki bugün yaşamın her alanında farklılık ve zenginliklerimizin bir ayrışma aracına dönüşmesi telafisi imkansız tahribatlara neden olmaktadır. Cumhuriyetimizin laik, sosyal bir hukuk devletinden, çağdaş demokrasi ilkelerinden uzaklaştırılmasının sorumluluğuna ortak olmamız ise asla beklenemez. Bizler bu topraklarda yaşayanları bir ulus yapan Atatürk ilkelerinin ışığında, aklın ve bilimin önderliğinde tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz. Unutulmamalıdır ki gücünü halkından ve üyelerinden alan odamız; kurulduğu günkü inanç ve kararlılıkla tüm bu saldırıları geri püskürtecektir." 

 

 

Konuşmaların ardından meslekte 40 ve 25. yılını dolduran: Kerim Turan, İsmail Türköz, Muhammed Eltez, Metin Albeyoğlu, Nermin Albeyoğlu, Nurhan Kansu, İrfan Erkan, Musa Kantürk, Osman Neşe Arslan, Mustafa Altınok, Mustafa Ufuk Eroğlu, Semayi Yaman, Hilmi Konyalıoğlu, Hüseyin Hamdi Akdoğan, Cem Göklen, Çetin Eyidoğan, Mustafa Ferudun Afyonluoğlu, Nuri Şenkaya, Mehmet Özyurt, Selçuk Halil Bakan, Ahmet Ergül`e plaketleri verildi. Gece daha sonra müzik ve dans eşliğinde geç saatlere kadar sürdü.