ODA BAŞKANIMIZ ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTIMIZA KATILDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Aralık 2011

VIII. Dönemin son Danışma Kurulu Toplantısı Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar’ın da katılımyla 10 Aralık 2011 tarihinde Şubemiz Toplantı Salonunda yapıldı.

90 Şube Danışma Kurulu Üyesinin katıldığı toplantı da açılış konuşması Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı tarafından yapıldı.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı`nın açılış konuşması:

Sayın Oda Başkanım değerli danışma kurulu üyeleri

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI DENİZLİ ŞUBESİ VIII. DÖNEM SON DANIŞMA KURULU TOPLANTIMIZDA HEPİNİZİ SAYGI VE SEVGİYLE SELAMLIYORUM.

Sözlerimin başında, 43. Dönemde Makina Mühendisleri Odamızı ilke ve hedefleri doğrultusunda bir adım daha ileriye taşıdığına inandığım, başkan ve yönetim kurulu başta olmak üzere emeği geçen herkese buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlar,

Çalışmalarında her zaman akıl ve bilimi rehber almış genel merkezimiz ve şubemizin başarılı çalışmalara imza attığına inanıyorum. Mesleğimizle ilgili alanlarda sürekli kendimizi geliştirmeyi ve yenilemeyi hedefledik. Bu anlamda meslek disiplinimiz içinde kendimize sürekli eğitimi görev edindik. Enerji yöneticiliği, iş güvenliği, LPG, asansör teknik görevli, klima gibi ilk anda aklıma gelenlerin dışında onlarca konuda sürekli eğitimler düzenledik. Bu eğitimlerin yanı sıra sosyal alanlarda da meslektaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine yanıt vermek için sürekli bir çabanın içinde olduk. Konserlerden şiir dinletilerine, sergilerden sinema gösterimlerine kadar çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Genç meslektaş adaylarımızla sürekli bir birliktelik ve iletişim içinde bulunduk ve bulunmayı sürdürüyoruz.  Ülkemiz ve bölgemizde yaşanan gelişmeler ile ilgili düşünce ve tavırlarımızı kamuoyu ile sık sık paylaşırken mesleğimize ve örgütlülüğümüze karşı yapılan saldırılara önce mayıs sonra ekim ayında Ankara`da düzenlenene mitinglere geniş bir katılımla karşı çıktık. Bir yandan yeni binamızı hizmete sunarken bir taraftan da büyüyen ve gelişen yapımız içinde yeni bir temsilciliğe kavuştuk.  Aydın, Uşak Muğla İlleri, Nazilli, Fethiye, Marmaris ve Milas Temsilciliğimizin Yanında Ortaca Temsilciliğimizi de hizmete sunduk. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken gücümüzü ise elbette ki üyelerimizden aldık, elbette ki sizlerden aldık.  Bugün geldiğimiz nokta birlik ve beraberliğin, dayanışmanın en güzel örneklerinden birisidir. Yönetim kurulumuz adına bizlere gösterdiğiniz güven ve verdiğiniz destek için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Sayın Oda Başkanım değerli danışma kurulu üyeleri,

Bizlere verdiğiniz destek ve gerçekleştirdiğimiz çalışmalara karşın bugün önümüzdeki süreç maalesef bizler için çetin ve mücadele dolu olacaktır. Geçtiğimiz dönemde ülke ve meslektaşlarımızın sorunlarını bütüncül bir yaklaşımla ele alan örgütlülük anlayışımıza karşı saldırı ve sindirme politikaları giderek artmıştır. Örgütlenme özgürlüğünü savunmak ilkelerimiz için ne kadar vazgeçilmez ise, iş güvenliği de meslek alanımız için o kadar vazgeçilmezdir. Fakat günümüzde örgütlülüğümüz kadar mesleki çalışma alanlarımızda tehdit altındadır. Kazanımlarımız bir bir elimizden alınmakta Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamusal denetim ve örgütlülüğümüz yok edilmek istenmektedir. Çalışma yaşamı ve çalışma barışı adına hiçbir adım atılmadığı gibi iktidar sahiplerince, ötekileyen, ayrıştıran- bizden olanlar ve olmayanlar dayatmaları ile toplumsal güven bunalımı yaratılmaktadır. Kamuda çalışan meslektaşlarımız, toplu sözleşmesiz, grevsiz bir sendikal anlayışla karşı karşıya bırakılmaktadır. Sonuna geldiğimiz bu yılda maalesef beklentilerimiz gerçekleşmemiştir. Geçtiğimiz yıllarda sebebi olmadığımız bir krizin faturası bizlere ödetilirken şimdi yine sebebi olmadığımız küresel bir krizden söz edilmekte ve yine fatura bizlere çıkartılmaktadır. Mesleğimizin geleceği her geçen gün belirsizleşmektedir.

Değerli arkadaşlar,

Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz ve bu sıkıntıları çok yakından biliyoruz. Bunları buradan bir kez daha sizlere tekrarlamak istemiyorum. Ancak önümüzdeki dönemin daha zor ve çetin geçeceğini de hiçbirimiz göz ardı etmemeliyiz.  Bugün bizlere düşen görev, mesleğimize ve ülkemize sahip çıkabilmek için daha fazla birlik olma ve daha fazla kenetlenmemiz gerektiği gerçeği ile hareket etmektir. Verdiğiniz desteğin hız kesmeden devam etmesidir. Bu konuda tüm üyelerimizin ellerinden geleni yapacağına ise tüm yüreğimle inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılar sunuyorum.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı`nın açılış konuşmasının ardından Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa 2011 yılı çalışmaları hakkında bir sunum yaptı.

Çalışma raporu üzerine Şube Danışma Kurulu üyeleri Bekir Ziver Kösemetin, Zafer Akyalı, Ali Ulvi Avanoğlu, Onur Onay, Mahmut Yurtseven, Polat Arslan, Hayri Madanoğlu, Fikri Aydın,  Enver Demirci, Mehmet Sarıca, Nurgül Dindaruk Savcı, Doç. Dr. Harun Kemal Öztürk, Doç. Dr. Cemal Meran söz alarak görüş ve önerilerini belirttiler.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ise toplantının sonunda yaptığı konuşmada ülkemizin içinde bulunduğu durum ile mesleğimize yansımaları konusunda değerlendirmelerde bulundu.