ATAOL BEHRAMOĞLU ŞİİR DİNLETİSİ ŞUBEMİZDE YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Ekim 2011

Şubemiz etkinlik salonu, Türkiye şiirinin usta ozanı Ataol Behramoğlu’nu ağırladı. Şiir ve şarkıların iç içe geçtiği etkinlikte dinleyici sıralarını dolduran sanatseverler keyifli bir akşam geçirdiler.

22 Ekim 2011 Cumartesi günü saat 18.00`de şubemiz etkinlik salonunda sahneye çıkan şair Behramoğlu kendi şiirlerini seslendirirken, müzisyen Haluk Çetin sahne gerisinde şarkıları ve gitarıyla ozana eşlik etti.

Son dönemde yazdığı şiirleriyle dinletiye başlayan Ozan Ataol Behramoğlu, özellikle "Sevgilimsin" şiiriyle büyük alkış aldı. Eski şiirlerine yer verdi ve her kuşaktan dinleyicinin hala ezberinde olan "Yaşadıklarımdan Öğrendiğim Bir Şey Var" adlı şiirini okudu.

Dinleti boyunca zaman zaman dinleyicilerle konuşarak iletişim kuran Behramoğlu, yurt ve dünya sorunları üzerine bir ozan olarak duyarsız kalamadığını, bu gün Türkiye`nin yaşamakta olduğu karmaşıklığın toplumda derin yaralar açtığını, barış ve özgürlük sorunlarını çözememiş bir Türkiye`nin aydınlığa çıkma umudunun her gün zayıfladığını belirtti. Giderek çıkmaz bir sokağa benzeyen ülke gerçekliğine neşter vurmak için herkesin kendini görevli sayması gerektiğinin altını çizen ozan, bu güne kadar yaşananları geleceğe taşımamak için hemen harekete geçmenin acil bir gereklilik olduğunu vurguladı.

Dinletiye "Bir Gün Mutlaka" şiirini okuyarak devam eden Ataol Behramoğlu, etkinliğin son bölümünde dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı.