V. GAP VE SANAYİ KONGRESİ 26-28 EKİM'DE DİYARBAKIR'DA YAPILIYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan V. GAP ve Sanayi Kongresi 26 Ekim 2007 tarihinde Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Salonunda başlayacak. 
Diyarbakır ve Batman Valilikleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret Odası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği, Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği ve GAP–GİDEM'in de arasında bulunduğu 24 kurum ve kuruluş ile üniversite tarafından destekleniyor.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Ali Ekber ÇAKAR,  kongre ile ilgili şu bilgileri verdi:
Güneydoğu Anadolu Bölgesi doğal kaynak potansiyeli ve nüfus açısından büyük bir kalkınma potansiyeli taşımaktadır. Buna karşın bölge sanayi, tarım, sosyokültürel, eğitim, kentsel ve konut yerleşimi bileşenleriyle ülke ortalamasının gerisindedir. Buradan hareketle, entegre bir bölgesel kalkınma projesi olan GAP’ın öncesini, şimdiki durumunu ve geleceğini irdeleyeceğiz.
Kongre ile küreselleşme ve Avrupa Birliği’ne uyum sürecinde görülen “sorunlu bölgesel kalkınma yaklaşımları”nı sorgulamak, GAP projesinin hedef ve gerçekleşme durumunu değerlendirmek, bölgenin sosyoekonomik kalkınmasına katkı ve sosyoekonomik az gelişmişlik durumunun nasıl aşılabileceğine ilişkin somut öneriler geliştireceğiz.
Kongrede Gazi Üniversitesi, ODTÜ GAP Araştırma Merkezi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesinden akademisyenlerin MMO adına hazırladıkları “GAP İlleri Sanayi Envanteri Araştırma Raporu” açıklanacak. Bu rapor ile bölgenin envanter bazında bir fotoğrafını çekmiş olacağız.”
“GAP’ta Sanayileşme Politikaları” panelinin de yapılacağı kongrede, “GAP Bölgesinde Sanayileşmenin Genel Nitelikleri ve Sektörel Analizi”, “GAP Bölgesinde Sınai İstihdam ve Katma Değer”, “GAP’ta Bölgesel Planlama, Kalkınma ve Nüfus Hareketleri”, “GAP Bölgesinde Enerji, Çevre, Tarım ve Sulama Politikaları” ve “GAP Bölgesinin Ekonomi Politiği” başlıklı oturumlar düzenlenecek. 
Bu oturumlarda sunulacak bildiriler kitaplaştırılarak kamuoyunun bilgisine sunulacak.
Oturumlarda Makina Mühendisleri Odası, GAP Belediyeler Birliği, Yerel İşadamları Dernekleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, DPT, MPM, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonlaşma Platformu, Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği ve çok sayıda akademisyen bildiriler sunacak. 
Prof. Dr. İşaya ÜŞÜR, İktisatçı Mustafa SÖNMEZ, Prof. Dr. İzzettin ÖNDER Prof. Dr. Fuat ERCAN Doç. Dr. Tarık ŞENGÜL Dr. Seyhan ERDOGDU ve Çiftçi Sendikaları Konfederasyonlaşma Platformu Sözcüsü Abdullah AYSU gibi tanınmış birçok isim de kongrede bildiriler sunacak. 
Değerlendirme Oturumu ile kapanacak olan Kongrenin sonuç bildirgesi ayrıca kamuoyuna sunulacak.