"ULUSLARARASI DOĞAL GAZ KONGRESİ 2007" PROGRAMI AÇIKLANDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

3-5 Mayıs tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel Kongre Merkezi‘nde yapılacak olan Uluslararası Doğal Gaz Kongresi 2007‘nin Programı açıklandı.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ‘ın konu ile ilgili açıklamasının yer aldığı basın bülteni ve program yazının devamındadır.

MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ, "Kongreye sunulacak bildiriler ve yapılacak tartışmalar ile Türkiye‘nin doğal gaz ve enerjide dışa bağımlılığının azaltılması, doğal gaz piyasasının yeniden düzenlenmesi ve kentlerdeki doğal gaz uygulamaları arasındaki farklılıkların ortadan kaldırılmasına yönelik bir görüş birliği oluşturmayı" amaçladıklarını belirtti.

Kongrenin kesinleşmiş programına göre, Türkiye‘nin doğal gaz temin ve ihraç politikaları, doğal gaz temin ve tüketim politikaları, Avrupa Birliği yönetmelikleri ve standartlarında dağıtım hatları ve iç tesisat uygulamalarında güvenlik, kentsel doğal gaz kullanımında konutlar ve sanayi iç tesisat uygulamaları, iletim ve dağıtım hatları, kentsel doğal gaz dağıtım şebekeleri ve servis hatları, elektrik üretimi için doğal gaz kullanımı, Türkiye‘de doğal gaz sektörünün yeniden yapılandırılması ana başlıkları ayrıntılı olarak irdelenecek.

3–5 Mayıs 2007 tarihlerinde, Ankara Sheraton Hotel Kongre Merkezinde 3 gün boyunca sürecek olan "Uluslararası Doğal Gaz Kongresi ve Sergisi 2007"nin açılış konuşmacıları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. M. Hilmi GÜLER de bulunuyor.

Kongre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EÜAŞ, EİEİ Genel Müdürlüğü, TEİAŞ, BOTAŞ, MTA Genel Müdürlüğü, TPAO, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Teknik Araştırma ve Uygulama Genel Müdürlüğü, DOSİDER, GAZ-BİR, Elektrik Üreticileri Derneği, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi–DEK TMK, Türkiye Kojenerasyon Derneği, Türk Tesisat Mühendisleri Derneği, İTÜ Enerji Enstitüsü, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi–MAM Enerji Enstitüsü ve 21 üniversite tarafından destekleniyor. Kongreye bu kuruluşlar yanı sıra kentsel doğal gaz uygulamalarından sorumlu gaz dağıtım şirketleri yönetici ve çalışanları ile sektörde uygulama ve projeci olarak çalışan firmalar ve mühendisler delege olarak katılacaklar. Programı açıklanan Kongrede aşağıdaki konularda bildiriler sunulacak.

Türkiye‘nin Doğal Gaz Temin ve İhraç Politikaları

Avrupa Enerji Güvenliğinde Doğal Gazın Rolü, Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, Enerji Koridoru ve Terminali Türkiye, Türkiye‘nin Doğal Gaz Temin ve İhraç Seçenekleri, Türkiye‘de Doğal Gaz İthalat ve İhracat Anlaşmaları, Türkiye Doğal Gaz Arz Güvenliğinin Sağlanması, Transit Boru Hatları ve Doğal Gazın Üçüncü Ülkelere Satışı.

Türkiye Doğal Gaz Aramaları, BOTAŞ İletim Şebekesine Üçüncü Taraf Erişimi, TPAO Doğal Gaz Üretimi ve Yeraltı Depolama Projeleri, Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze Türkiye‘de Doğalgaz Arama ve Üretim Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi, Türkiye Enerji Talebinin Karşılanmasında Doğal Gazın Yeri, Avrupa‘da Doğal Gaz Sektörünün Yeniden Yapılandırılması, Yeni Doğal Gaz Temin Politikaları ve Anlaşmaları.

Avrupa Birliği Yönetmelikleri ve Standartlarında Dağıtım Hatları ve İç Tesisat Uygulamalarında Güvenlik (Bu oturumda, Avrupa‘da doğal gaz ile ilgili teknik standartları hazırlamakla görevli kuruluşların üst örgütü olan MARCOGAZ‘ın Genel Sekreteri Daniel HEC ve Yönetim Kurulu Üyesi Denis FAURE tarafından bir sunuş yapılacaktır.)

Kentsel Doğal Gaz Kullanımında Konutlar ve Sanayi İç Tesisat Uygulamaları

Sanayide İç Tesisat Uygulamaları, Konutlarda İç Tesisat Uygulamaları, Konut ve Sanayi İç Tesisat Şartnameleri

Doğal Gaz İç Tesisat Şartnameleri, Konut ve Sanayi İç Tesisat Şartnameleri, İzmit Doğal Gaz Sistemi İçin Tasarım Katsayısı ve Eşzaman Kullanım Faktörünün Belirlenmesi, Doğal Gaz Dağıtım Sistemlerinde İç Tesisat Denetimi İçin Yeni Bir Süreç Yönetim Modeli ve Sertifikalı Firma Performans İyileştirme Yaklaşımları.

İletim ve Dağıtım Hatları

Bacalar, Serbest Piyasaya Geçişte Mevcut ve Revize Şid Hakkında Taşıtanların Görüşleri, Boru Hattı Güzergah Araştırmalarında Kullanılan Jeolojik ve Jeoteknik Yöntemler, Doğalgaz Dağıtım ve İletim Hatlarında Stres Analizi ve ASME CODE B31.8‘e Göre Borulama Saha Sınıflandırması Çalışmaları, Doğal Gaz Boru Hatlarının Hidrojen ve Biyogaz Dağıtımında Kullanılabilirliği, Sanayide LNG Uygulamaları, LNG, CNG ve Baca Mevzuatına Genel Bakış.

Kentsel Doğal Gaz Dağıtım Şebekeleri ve Servis Hatları

Dağıtım Şebekeleri ve Servis Hatları Şartnameleri Üzerine Görüşler, Doğalgaz Şehiriçi Asbuilt (İşbitim) Proje Çalışmalarında Harita ve GIS, Kentsel Doğal Gaz Kullanımı, Kentsel Doğal Gaz Dağıtım Şebekeleri ve Servis Hatları Şartnameleri, Erzurum‘da Doğal Gaz Tüketim Tercihlerini Etkileyen Faktörlerin Analizi.

Elektrik Üretimi İçin Doğal Gaz Kullanımı

Doğal Gazdan Elektrik Üretimi ve Karşılaşılan Sorunlar, Elektrik Üretim Tesislerinin Çok Yönlü Karşılaştırmalı Değerlendirmesi, Dünyada ve Türkiye‘de Doğal Gazın Elektrik Üretiminde Kullanımı, Elektrik Üretiminde Linyit Rezervlerimiz Yerine Doğal Gaz Kullanılmasının Ekonomik Sonuçları, Yakıt Pilli Mikro Kojenerasyon Sistemleri, Enerji Verimliliği ve Yasal Hazırlıklar.

Türkiye‘de Doğal Gaz Sektörünün Yeniden Yapılandırılması

Türkiye Doğal Gaz Piyasasının Yeniden Yapılandırılması, AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları Kapsamında Enerji Sektörü ve Doğal Gaz, Doğal Gaz Alım Satım Sözleşmeleri (İthalat Sözleşmeleri) Devir İhaleleri, AB‘nin Arz Güvenliğinde Türkiye‘nin Önemi, BOTAŞ‘ın Gaz Devirleri, Doğal Gaz Sektöründe Piyasa Uygulamalarının Tüketiciye Yansıması, Dünyada ve Türkiye‘de Sürdürülebilir Doğal Gaz Politikaları.

Kongrede ayrıca iki ayrı panel düzenlenecek. "Elektrik Üretimi İçin Doğal Gaz Kullanımı" konulu panel MMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz TÜRKYILMAZ tarafından yönetilecek. Panelistler ise EÜAŞ Şube Müdürü Mehmet BULUT, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Kemal ULUSALER, Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin KORAMAZ, Kojenerasyon Derneği Başkanı Özkan AĞIŞ, EÜD Müdürü Ahmet Oktay KAVAS olarak belirlendi.

Türkiye‘nin Doğal Gaz Temin ve Tüketim Politikaları konulu panel ise TMMOB Başkanı Mehmet SOĞANCI tarafından yönetilecek. Panelistler şu isimlerden oluşuyor: Oğuz TÜRKYILMAZ–MMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı, Mehmet TORUN–Maden Mühendisleri Odası Başkanı, Kurum Temsilcisi–Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Erdoğan ARKIŞ–GAZBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Kurum Temsilcisi–EPDK, Nuh Nadi BAKIR–TOBB Türkiye Enerji Meclisi

Kongreye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BOTAŞ, TPAO, EİEİ, EÜAŞ, Transit Petrol Boru Hatları Dairesi, AB Genel Sekreterliği, EPDK, Rekabet Kurumu, TÜBİTAK-MAM Enerji Enstitüsü v.b. kamu kuruluşları; GAZBİR, DOSİDER, Elektrik Üreticileri Derneği, Türkiye Kojenerasyon Derneği v.b.sektör dernekleri; özel firmalar; TOBB Türkiye Enerji Meclisi, EGO Genel Müdürlüğü, Tüketici Hakları Derneği temsilcileri ile üniversitelerden akademisyenler; MMO ve Elektrik, Harita ve Kadastro, Jeofizik, Jeoloji, Maden ve Petrol Mühendisleri Odalarının temsilcileri bildiri ve sunumları ile katılacaklar.

Yabancı konuşmacılar arasında ise PLATTS Editörü John ROBERTS, PSI–RU/Public Services International–Research Unit/Uluslararası Kamusal Hizmetler Sendikası–Araştırma Biriminden Prof. Dr. Stephen THOMAS, GAZ DE FRANCE Denis FAURE, BOSPHORUSGAZ Tuğrul ERKİN, MARCOGAZ Daniel HEC, OMV Alexandra OBERLÄNDER yer alıyor.

 

ULUSLARARASI DOĞAL GAZ KONGRESİ ve SERGİSİ 2007
PROGRAMI
3–5 Mayıs 2007 Ankara Sheraton Hotel Kongre Merkezi

 

3 MAYIS 2007 / PERŞEMBE

09:00-10:00 Kayıtlar

10:00-12:00 AÇILIŞ KONUŞMALARI

- Kongre Yürütme Kurulu Üyesi Oğuz TÜRKYILMAZ

- Makina Mühendisleri Odası Başkanı Emin KORAMAZ

- TMMOB Başkanı Mehmet SOĞANCI

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. M. Hilmi GÜLER

12:00 - 13:00 Uydu Sempozyumu

13:00 - 14: 00 Öğle Yemeği

14:00 - 16:30 I. OTURUM 1. BÖLÜM - BÜYÜK BALO SALONU I

TÜRKİYE‘NİN DOĞAL GAZ TEMİN VE İHRAÇ POLİTİKALARI

Oturum Başkanı : Emin KORAMAZ Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı

BİLDİRİLER:

-"Avrupa Enerji Güvenliğinde Doğal Gazın Rolü" - John Roberts, Platts Dergisi Editörü

- "Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesi" - Alexandra Oberländer, OMV Yön. Kur. Üyesi

- "Enerji Koridoru ve Terminali Türkiye" - Nilgün Ş. Açıkalın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Transit Petrol Boru Hatları Dairesi Başkanlığı

-"Türkiye‘nin Doğal Gaz Temin ve İhraç Seçenekleri" - Petrol Yük. Müh. Necdet Pamir, End. Müh. Oğuz Türkyılmaz

-"Türkiye‘de Doğal Gaz İthalat ve İhracat Anlaşmaları" – İlhan Sezgi, BOTAŞ Gen. Müdür Dan.

-"Türkiye Doğal Gaz Arz Güvenliğinin Sağlanması" – Mehmet Konuk, BOTAŞ Doğal Gaz Pazarlama ve Satış Dai. Bşk.

-"Transit Boru Hatları ve Doğal Gazın Üçüncü Ülkelere Satışı" Ali Karakaya, Petrol Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi

16:30 - 16:45 Ara

16:45 – 18:45 I. OTURUM 2. BÖLÜM - BÜYÜK BALO SALONU I

TÜRKİYE‘NİN DOĞAL GAZ TEMİN VE İHRAÇ POLİTİKALARI

Oturum Başkanı: Aytekin ÇAKIR Kongre Yürütme Kurulu Üyesi

-"Türkiye Doğal Gaz Aramaları" – Cem Menlikli, TPAO Batı Karedeniz Kozlu Projeleri Lideri

-"BOTAŞ İletim Şebekesine Üçüncü Taraf Erişimi" - Erdinç Özen, BOTAŞ İşletmeler Müd. Yrd.

-"TPAO Doğal Gaz Üretimi ve Yeraltı Depolama Projeleri" - Mustafa Yılmaz TPAO Üretim Daire Başkan Yrd.

- "Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze Türkiye‘de Doğalgaz Arama ve Üretim Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi" - A. Uğur Gönülalan, Jeofizik Müh. Odası Bşk.

- "Türkiye Enerji Talebinin Karşılanmasında Doğal Gazın Yeri" - Tuğrul Erkin BOSPHORUSGAZ Genel Koordinatörü

- "Avrupa‘da Doğal Gaz Sektörünün Yeniden Yapılandırılması" - Prof. Dr. Stephen Thomas, PSI/RU (Public Services International / Research Unit -Uluslararası Kamusal Hizmetler Sendikası / Araştırma Birimi)

- "Yeni Doğal Gaz Temin Politikaları ve Anlaşmaları" – Oğuzcan Bülbül, Rekabet Kurumu

19:00 – 21:00 Açılış Kokteyli

4 MAYIS 2007/CUMA

9:30 – 10:00 "Avrupa Birliği Yönetmelikleri ve Standartlarında Dağıtım Hatları ve İç Tesisat Uygulamalarında Güvenlik" Daniel Hec, MARCOGAZ, Denis Faure, Gaz de France

Ortak Oturum / BÜYÜK BALO SALONU I

10:00 – 12:30 II. OTURUM – BÜYÜK BALO SALONU I

KENTSEL DOĞAL GAZ KULLANIMINDA KONUTLAR VE SANAYİ İÇ TESİSAT UYGULAMALARI

Oturum Başkanı : Şuayip YALMAN Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi

BİLDİRİLER:

- "Sanayide İç Tesisat Uygulamaları" - Levent Tanrısever, Makina Mühendisleri Odası

- Konutlarda İç Tesisat Uygulamaları" – İbrahim Kahraman, Makina Mühendisleri Odası

- "Konut ve Sanayi İç Tesisat Şartnameleri" - Metin Korçak, EPDK Doğal Gaz Dai. Başkanlığı

- "Doğal Gaz İç Tesisat Şartnameleri" - Ahmet Yetik, GAZBİR Kazancı Doğal Gaz Şirketleri Kalite Müdürü

- "Konut ve Sanayi İç Tesisat Şartnameleri" - Mustafa Güngör, DOSİDER Tek. Kom. Bşk.

- "İzmit Doğal Gaz Sistemi İçin Tasarım Katsayısı ve Eşzaman Kullanım Faktörünün Belirlenmesi" - Prof. Dr. Abdurrahman Satman, Yavuz Ünal - İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Müh Böl.

- "Doğal Gaz Dağıtım Sistemlerinde İç Tesisat Denetimi İçin Yeni Bir Süreç Yönetim Modeli ve Sertifikalı Firma Performans İyileştirme Yaklaşımları" -

Yakup Kara Selçuk Üniv. End. Müh. Böl, Gültekin Çınar Enerji Yatırım Holding, Ali İhsan Sıklım, GazNet A.Ş., Kadir Pekdaş GazNet A.Ş., İsmail Hakkı Karaca Karar Destek Ltd., Hakkı Tayfur Aslan Karar Destek Ltd.

10:00 – 12:30 III. OTURUM – MAGNOLIA I+II

İLETİM VE DAĞITIM HATLARI

Oturum Başkanı : Ahmet ENİŞ Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi

BİLDİRİLER:

- "Bacalar" - Gnl. Müd.Yrd. Ethem Uludağ, EGO Genel Müdürlüğü

- "Şebeke İşleyiş Düzenlemelerinin Türkiye‘nin "HUB" Olma Sürecine Katkısı…" - M. Fatih Baltacı, Mehmet Doğan, Doğal Gaz İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (DİVİD) Yönetim Kurulu Üyesi

-" Boru Hattı Güzergah Araştırmalarında Kullanılan Jeolojik ve Jeoteknik Yöntemler"

Özgür Acır, Recep Kılıç, Jeoloji Mühendisleri Odası

- "Doğalgaz dağıtım ve iletim hatlarında stres analizi ve ASME (Amerıcan Socıety Of Mechanıcal Engıneers ) CODE B31.8‘e göre borulama saha sınıflandırması çalışmaları." – Barış Levent, Makina Mühendisleri Odası

- "Doğal Gaz Boru Hatlarının Hidrojen ve Biyogaz Dağıtımında Kullanılabilirliği"

Tansel Şener, TÜBİTAK-MAM Enerji Enstitüsü

- "Sanayide LNG Uygulamaları" Sadık Yurtman, Makina Mühendisleri Odası

- "Baca Mevzuatına Genel Bakış" – Selahattin AYDIN, GAZBİR / İGDAŞ Danışmanı

12:30 – 13:30 Uydu Sempozyumu

13:30 – 14:30 Öğle Yemeği

14:30 – 16:30 IV. OTURUM – BÜYÜK BALO SALONU I

KENTSEL DOĞAL GAZ DAĞITIM ŞEBEKELERİ VE SERVİS HATLARI

Oturum Başkanı : Barış Levent Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi

BİLDİRİLER:

- "Dağıtım Şebekeleri ve Servis Hatları Şartnameleri Üzerine Görüşler - " Sacit Çimentepe, Makina Mühendisleri Odası -

- "Doğalgaz Şehiriçi Asbuilt (İşbitim) Proje Çalışmalarında Harita ve GIS" - Muharrem Coşkun, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası

- "Kentsel Doğal Gaz Kullanımı" - Erdoğan ARKIŞ, Palen-Palgaz Doğal Gaz Projeler Direktörü, GAZBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

- "Kentsel Doğal Gaz Dağıtım Şebekeleri ve Servis Hatları Şartnameleri" Haktan Yozgatlıgil, EPDK Doğal Gaz Dai. Başkanlığı

14:30 – 16:30 V. OTURUM – MAGNOLIA I+II

ELEKTRİK ÜRETİMİ İÇİN DOĞAL GAZ KULLANIMI

Oturum Başkanı : Osman TEZGİDEN Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi

BİLDİRİLER:

- "Doğal Gazdan Elektrik Üretimi ve Karşılaşılan Sorunlar"

Haluk Direskeneli, Makina Mühendisleri Odası Ankara Şb. Enerji Kom. Üyesi

- "Elektrik Üretim Tesislerinin Çok Yönlü Karşılaştırmalı Değerlendirmesi"

Prof. Dr. İlhan Or, Doç. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, End.Y. Müh. Kemal Sarıca, Boğaziçi Üniversitesi

- "Dünyada ve Türkiye‘de Doğal Gazın Elektrik Üretiminde Kullanımı" Mak. Yük. Müh. Muzaffer Başaran

- "Elektrik Üretiminde Linyit Rezervlerimiz Yerine Doğal Gaz Kulanılmasının Ekonomik Sonuçları" Çetin Koçak, Jeofizik Mühendisleri Odası

- "Yakıt Pilli Mikro Kojenerasyon Sistemleri" Alper Sarıoğlan, Atilla Ersöz, TÜBİTAK-MAM Enerji Enstitüsü

- "Enerji Verimliliği ve Yasal Hazırlıklar" Erdal Çalıkoğlu, EİEİ Sanayide En. Ver. Şb. Müd. Vekili

16:30-16:45 Ara

16:45-18:45 PANEL: – BÜYÜK BALO SALONU I

ELEKTRİK ÜRETİMİ İÇİN DOĞAL GAZ KULLANIMI

Oturum Başkanı : Oğuz TÜRKYILMAZ Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı

Panelistler :

- Mehmet Bulut EÜAŞ Şube Müdürü

- Kemal Ulusaler Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı

- Emin Koramaz Makina Mühendisleri Odası Başkanı

- Özkan Ağış Kojenerasyon Derneği Başkanı

- Ahmet Oktay Kavas EÜD Müdürü

5 MAYIS 2007 - CUMARTESİ

9:30 -12:30 VI. OTURUM – BÜYÜK BALO SALONU I

TÜRKİYE‘DE DOĞAL GAZ SEKTÖRÜNÜN YENİDEN YAPILANDIRILMASI

Oturum Başkanı : Ali Ekber ÇAKAR Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi

 

BİLDİRİLER:

- "Türkiye Doğal Gaz Piyasasının Yeniden Yapılandırılması" - Oğuz Türkyılmaz, Makina Mühendisleri Odası Enerji Çalışma Grubu Başkanı

- "AB Müktesebatı Uyum Çalışmaları Kapsamında Enerji Sektörü ve Doğal Gaz" - Leyla Akşin, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Sektörel ve Bölgesel Pol. Dai. Başkanlığı

- "Doğal Gaz Alım Satım Sözleşmeleri (İthalat Sözleşmeleri) Devir İhaleleri" - Selçuk Advan, BOTAŞ Strateji ve İş Geliştirme Daire Başkanı

- "Türkiye‘nin Avrasya Boru Hatları Macerası" - Dr. Cenk Pala, BOTAŞ Dış İlişkiler ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı

- "BOTAŞ‘ın Gaz Devirleri" – F. Yeşim Akcollu, Rekabet Kurumu

- "Doğal Gaz Sektöründe Piyasa Uygulamalarının Tüketiciye Yansıması" - Turhan Çakar, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı

- "Dünyada ve Türkiye‘de Sürdürülebilir Doğal Gaz Politikaları" - Doç. Dr. Haydar Aras, Doç. Dr. Naci Bayraç Eskişehir Osmangazi Üniv.

12:30 – 13:30 Uydu Sempozyumu

13:30 – 14: 30 Öğle Yemeği

14:30 - 17:30 PANEL: – BÜYÜK BALO SALONU I

TÜRKİYE‘NİN DOĞAL GAZ TEMİN VE TÜKETİM POLİTİKALARI

Oturum Başkanı : Mehmet SOĞANCI TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı

Panelistler :

- Oğuz Türkyılmaz Makina Mühendisleri Odası

- Mehmet Torun Maden Mühendisleri Odası

- Kurum Temsilcisi Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı

- Erdoğan Arkış GAZBİR

- Kurum Temsilcisi EPDK

- Nuh Nadi Bakır TOBB Türkiye Enerji Meclisi