TMMOB HEYETİ DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TMMOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve bağlı odaların başkan ve yöneticileri deprem bölgesindeki illerde 8-13 Mart 2023 tarihleri arasında  inceleme gezisi yaptı. Heyette Oda Başkanımız Yunus Yener ile Oda Sekreterimiz Elif Öztürk de bulundu.

Mersin:

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve bağlı odalarımızın başkan ve yöneticileri deprem bölgesindeki illerde başlattıkları inceleme gezisi kapsamında ilk olarak 8 Mart 2023 tarihinde TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz'ın konuşmasıyla başlayan toplantıda TMMOB Genel Sekreteri Dersim  Gül de bu süreçte TMMOB'nin faaliyetlerini özetledi. 

Daha sonra TMMOB Heyeti, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya gelerek, deprem sonrası büyük göç alan Mersin'in durumu, ihtiyaçları ve acil durumlara hazırlığı hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Adana:

TMMOB Başkanı Emin Koramaz, TMMOB Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda Başkanlarımızdan oluşan TMMOB Heyeti'nin deprem bölgesindeki çalışmaları 9 Mart 2023 tarihinde Adana ve Hatay’da yapılan inceleme, görüşme ve toplantılarla devam etti.

Çalışmalarının ilk gününde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşen TMMOB Heyeti, ikinci gün sabahında da Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile bir araya geldi. Toplantıda Zeydan Karalar deprem sırasında Adana’da yaşanan yıkım ve can kayıpları ile deprem sonrasında yürütülen dayanışma faaliyetleri hakkında bilgilendirme yaptı. Bu süreçte TMMOB üyesi odaların ve İKK’nın katkılarının önemine ve bundan sonraki çalışmaların planlanmasında ve yürütülmesinde ortak çalışmaların önemini vurguladı. Emin Koramaz ise siyasal iktidarın depreme hazırlık ve afetle mücadele konusundaki başarısızlıklarının altını çizerek, bu süreçlerin bilimsel doğrular ışığında, kamucu bir anlayışla yürütülmesinin önemine değindi.

TMMOB Heyeti daha sonra İskenderun ve Arsuz’a hareket ederek buralarda incelemelerde bulundu. Arsuz’da Belediye Başkanı Asaf Güven ile yapılan görüşmede ilçede deprem nedeniyle yaşanan kayıp ve yıkımlar ile devam eden sorunlar üzerine bilgi alışverişi yapıldı. Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven Arsuz’daki deprem sonrasında gündelik hayatın sürdürülmesinde yardım faaliyetlerinin katkısının altını çizerek bu desteğin devam etmesine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Görüşmenin ardından İskenderun’a hareket eden TMMOB Heyeti şehirde yıkılan alanlardaki incelemelerin ardından bölgede uzun süredir faaliyetlerini sürdüren Dayanışma Gönüllülerini ziyaret etti. İskenderun’da TMMOB’ye bağlı odalar ve gönüllü kuruluşların katkısıyla kurulan ve Dayanışma Gönüllüleri nezaretinde faaliyetini sürdüren Tuvalet, Duş, Su Artıma Ünitesi ve çok amaçlı ihtiyaç çadırının işleyişi hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Daha sonra İskenderun’da TMMOB’ye bağlı odalar tarafından oluşturulan çadırkent ve yardım depolama alanları gezilerek buralarda çalışmaları yürüten üyelerimizle görüşmelerde bulunuldu.

Günün sonunda Adana’ya dönen TMMOB Heyeti Adana İl Koordinasyon Kurulu bileşenleri ile bir araya gelerek bölgedeki duruma, odaların faaliyetlerine ve üyelerin sorunlarına ilişkin fikir alışverişinde bulundu. Bölgedeki şube ve temsilciliklerin yeniden ayağa kaldırılması, çalışma mekanlarının tesis edilmesi, üyelerle ekonomik ve hukuki dayanışmanın geliştirilmesi, toplumda kentleşme ve depreme hazırlık konularındaki bilincin geliştirilmesi için çalışmaların artırılması hususlarında fikir birliği ortaya çıktı.

TMMOB Heyeti İskenderun'da yardım faaliyetleri yürüten Dayanışma Gönüllülerini ziyaret ederek dayanışma faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Odalarımızın katkısıyla kurulan tuvalet, duş, su arıtma sistemi ve çok amaçlı ihtiyaç çadırının işleyişi hakkında bilgi aldı.

Antakya
TMMOB Heyeti bölgedeki çalışmalarının 3. gününde Antakya ve Defne'de incelemelerde bulundu. Defne'de bulunan TMMOB Koordinasyon merkezinde yardım çalışmaları ve ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı.

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel ile TMMOB Koordinasyon Merkezinde bir araya gelen TMMOB Heyeti, ilçenin ihtiyaçları ve yardım faaliyetinin sürekliliğinin sağlanması için yapılması gerekenler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Defne'de bulunan TMMOB Koordinasyon Merkezinde bölgede kalanların ihtiyaçları tek tek tespit edilerek TMMOB üyeleri ve gönüllüler tarafından doğrudan çadırlara ulaştırılıyor. Her hafta 1000'e yakın aileye yardım malzemesi sağlanıyor.

TMMOB Heyeti Samandağ'da yaptığı incelemelerin ardından Belediye Başkanı Refik Eryılmaz'ı ziyaret ederek, ilçedeki son durum ve yeniden imar politikaları üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Gaziantep

Adana ve Hatay'daki inceleme ve temaslarını tamamlayan TMMOB Heyeti Gaziantep'e geçerek TMMOB Gaziantep İKK bileşenleri ile bir araya geldi. Gaziantep ve ilçelerindeki durumun ele alındığı toplantıda, bundan sonraki süreçte yapılacaklar üzerine konuşuldu.

Kahramanmaraş

TMMOB Heyeti Kahramanmaraş'taki incelemelerinin ilk ayağında Kahramanmaraş ve Şanlıurfa İKK temsilcileriyle birlikte, depremde çevresindeki tüm binalar kullanılamaz hale gelirken sapasağlam duran İMO ve Mimarlar Odası binalarında incelemelerde bulundu.

Adıyaman

Adıyaman'da temaslarına devam eden TMMOB heyeti, Adıyaman İKK bileşenleri ve Adıyaman Barosu Başkanı Bilal Doğan ile bir araya gelerek, Adıyaman'da yaşanan sorunlar ve şehrin yeniden inşası konusundaki dayatmacı tavra karşı yapılacaklar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Diyarbakır

Deprem bölgesindeki inceleme ve temaslarını sürdüren TMMOB Heyeti, Diyarbakır'da Diyarbakır ve Mardin İKK bileşenleri ile bir araya gelerek, ildeki durum ve sürdürülen yardım organizasyonları üzerine görüş alışverişinde bulundu. 

Heyet.-, buradan Malatya'ya geçerek incelemelerde bulundu.