ODAMIZ VE EMO YÖNETİCİLERİ, ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI MÜSTEŞARI VE EİEİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Hazırlanmakta olan "Enerji Verimliliği Yasa Tasarısı Taslağı" hakkında Odamız ve EMO'nun görüş ve önerilerini iletmek üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Sami DEMİRBİLEK ve Elektrik İşleri Genel Müdürü M. Kemal BÜYÜKMIHÇI ayrı ayrı ziyaret edildi.

Yapılan ziyaretlerde konuya ilişkin Odamız ve EMO'nun yürüttüğü çalışmalar hakkında genel bir bilgilendirmenin ardından "Enerji Verimliliği Kanunu Tasarısı Taslağı" hakkındaki Odamızın değişiklik önerileri ve gerekçeleri Bakanlık Müsteşarı ve EİEİ Genel Müdürüne yazılı olarak iletildi. Ayrıca Oda Başkanı KORAMAZ, yapılan ziyaretlerde, Enerji Verimliliği gibi mühendislik tasarım ve uygulamalarını doğrudan ilgilendiren bir konuda "Kanun Tasarısı Taslağı" hazırlanırken bile TMMOB ve ilgili Odalarının görüşlerine başvurulmamasını önemli bir eksiklik olarak gördüklerini belirtti. KORAMAZ, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar ile meslek alanlarımızı ilgilendiren her türlü konu ve özellikle kanun, yönetmelik ve mevzuat düzenlemelerinde Oda birikimlerini sunmayı ve hazırlık çalışmalarında Odamıza yer verilmesi gerektiğini ve bu konularda işbirliği geliştirmek istediklerini söyledi.

Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami DEMİRBİLEK Makina ve Elektrik Mühendisleri Odalarının yaptığı ziyaretten memnun olduklarını hazırlanan görüş ve önerilerin dikkate alınarak değerlendirileceğini, Odaların bilgi birikiminden yararlanmak istediklerini ifade etti.

EİEİ Genel Müdürü M. Kemal BÜYÜKMIHÇI ise; Enerji verimliliğine yönelik Odalarımızın çalışmalarını değerlendireceğini belirterek "yapı kodlarının belirleneceği" çalışmalarda Odamızın yer almasının iyi olacağı kanaatinde olduklarını ifade etti.

EMO Başkanı Kemal ULUSALER ise; ARALIK 20005'te TMMOB adına yapılacak TMMOB Enerji Sempozyumuna hakkında bilgi verdikten sonra, sempozyuma yönelik katkı ve katılım beklediklerini ifade ederek davet etti.

Her iki kuruluşa yapılan ziyarette Oda Başkanı Emin KORAMAZ ile birlikte Oda Saymanı Ahmet ENİŞ, Odamız Enerji Çalışma Grubu Başkanı ve Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Yönetim Kurulu üyesi Oğuz TÜRKYILMAZ, EMO Başkanı Kemal ULUSALER ve EMO Yönetim Kurulu Üyesi Cem KÜKEY katıldılar.

"Enerji Verimliliği Kanun Tasarısı Taslağı" hakkında Odamızın değişiklik önerilerini okumak için tıklayınız.