MÜHENDİSLİK, İSTİHDAM VE ÜCRETLENDİRME SEMPOZYUMU ANKARA BÖLGE TOPLANTISI YAPILIYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB 22- 23 Eylül 2007 Tarihlerinde İstanbul‘da Mühendislik, İstihdam ve Ücretlendirme Sempozyumu düzenliyor. 6 Eylül 2007 Tarihinde Ankara‘da sempozyum bölge toplantısı yapılacak.Tüm ücretli, emekli ve işsiz mühendis, mimar ve şehir plancılarını bölge toplantısına katılmaya görüşlerini açıklamaya çağırıyoruz.

TMMOB‘nin üyelerinin %80‘ini, ücretli ve işsiz mühendis, mimar ve şehir plancıları oluşturmaktadır. Bu üyelerin çoğunluğu çalışma yaşamı içinde ağır sorunlarla karşı karşıya kalmaktadırlar.

- İş güvencesine sahip olmamak,

- Çalışma koşullarının giderek ağırlaşması,

- Yetersiz ücret,

- İşsizlik,

- İnsan onuruna yaraşır emeklilik süreci yaşayamamak vb. sorunlar ilk aşamada sayılabilecek sorunlardan bir kısmını oluşturmaktadır.

Diğer ülkelerdeki meslektaşlarımız ve dünyanın tüm emekçileri de farklı ağırlık ve ölçekte olsa da benzer sorunları yaşamaktadırlar.

Yaşanan sorunlar ve özlük haklarımızın bugünkü durumu için farklı nedenler de ileri sürülebilir. Önemli olan, ileri sürülecek farklı nedenleri iyice süzüp gerçeğe ulaşmaktır.

TMMOB, 39. Dönem Delegeleri, yaşanan sorunların tespiti, tanımlanması, çözüm yollarının tartışılması için sempozyum yapılması kararı alarak TMMOB Yönetim Kurulu‘na yetki ve görev vermiştir. TMMOB Yönetim Kurulu da bu karar doğrultusunda TMMOB Mühendislik, İstihdam ve Ücretlendirme Sempozyumu yapılmasını kararlaştırdı. Sempozyum 22-23 Eylül 2007 tarihlerinde İstanbul‘da Yıldız Teknik Üniversitesi‘nde yapılacaktır.

Şimdi asıl görev, ücretli ve işsiz mühendis, mimar ve şehir plancılarına düşmektedir. Yaşanılan sorunlar nelerdir? Sorunların kaynağı nedir? Sorunların çözüm yolu nasıl olmalıdır? Bu sorulara birlikte yanıt üretilmesi önemlidir.

Kuşku yok ki bu sempozyum, TMMOB üyelerinin sunacakları katkı ve ortaya koyacakları görüşler sayesinde, örgütlülüğümüzün güçlenmesinde, yaygınlaşması ve pekişmesinde ileri bir adım olacaktır. Çünkü TMMOB‘nin güçlenmesi, mesleğimizin ve toplumun sorunlarının çözümünü kolaylaştıracaktır.

Sempozyum Yürütme Kurulu, Sempozyuma hazırlık amacıyla Bölgelerde de toplantılar yapılarak, bu toplantılarda oluşturulan görüşlerinde sempozyumda sunulmasına karar vermiştir. Bugüne kadar Zonguldak, Trabzon, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Diyarbakır, Adana‘da Bölge toplantıları yapılmıştır. Ankara Bölge Toplantısı da 6 Eylül 2007 Perşembe günü saat 18.00 ‘de İnşaat Mühendisleri Odası Güney Özcebe Toplantı Salonu‘nda (Necatibey cad. No:57) yapılacaktır.

Yaşadığınız sorunlar, sorunların çözümüne ilişkin çözüm önerilerinizi tartışmak üzere

6 EYLÜL 2007 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT 18.00 ‘DE İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI LOKALİNDE BEKLİYORUZ.

SEMPOZYUM YÜRÜTME KURULU