MÜHENDİS VE MAKİNA İLE ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ DERGİLERİMİZ TÜBİTAK ULAKBİM VERİ TABANINDA

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanı hazırlama oluşturma çalışmalarına TÜBİTAK tarafından 1992‘de başlanmıştır. Veri tabanının ilk yıllarında dergi seçim ve değerlendirme kriterleri uygulanmamıştır. Veri Tabanında 1992-1995 yılları arasında 236 dergiden toplam 4031 makale indekslenmiştir. 2001 yılından itibaren veri tabanına alınacak dergilerin belirlenmesinde değerlendirme kriterleri uygulamasına geçilmiştir. Kriter uygulaması nedeniyle veri tabanına seçilen dergilerde ciddi bir eleme olmuştur.

Oda Periyodiklerimizden Mühendis ve Makina ile Endüstri Mühendisliği Dergilerimiz TÜBİTAK‘ın Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanına alınmıştır.

Mühendislik veri tabanında indeksleme işlemlerinde JICST (Japan Information Center of Science and Technology) tezarusundan yararlanılmaktadır. İndekslemeler konu uzmanları tarafından gerçekleştirilmekte ve JICST terimlerine Türkçe karşılıklar verilmektedir. İndeksleme işlemlerinde tezarusta yer almayan terimler konu uzmanları tarafından serbest terim (türkçe ve ingilizce) olarak verilmektedir. Veri tabanında bugüne kadar 13401‘i JISCT terimi (Türkçe), 6813‘i ise serbest terim olmak üzere 20.000‘i aşkın terim girişi yapılmıştır.

Oda Periyodiklerimizden Mühendis ve Makina ile Endüstri Mühendisliği Dergilerimiz TÜBİTAK'ın Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanına alınmıştır.

Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanı kapsam konuları şunlardan oluşmaktadır;

Astronomi, Bilgisayar, Çevre, Deniz Bilimleri, Elektrik-Elektronik, Endüstri, Fizik, Haritacılık, Havacılık, İnşaat, Maden, Makine, Metalurji, Mimarlık, Nükleer, Petrol, Tekstil, Yerbilimleri

Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanına Giren Dergi Listesi (2005)

1 Çimento ve Beton Dünyası

2 Endüstri Mühendisliği

3 Fırat Üniversitesi Fen ve Mühendislik Bilimleri Dergisi

4 Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

5 Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

6 Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dergisi

7 İ T Ü Dergisi Seri A: Mimarlık Planlama ve Tasarım

8 İ T Ü Dergisi Seri D: Mühendislik

9 Journal of the Black Sea/Mediterranean Environment

10 Mathematical and Computational Applications

11 Mühendis ve Makina

12 Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

13 Politeknik Dergisi

14 Teknik Dergi

15 Tekstil Maraton

16 Tekstil ve Konfeksiyon

17 Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Sciences

18 Turkish Journal of Engineering and Environmental Sciences

19 Turkish Journal of Mathematics

20 Yerbilimleri/ Hacettepe Üniversitesi Yerbilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Bülteni

ULAKBİM Web Sayfası için tıklayınız