MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI GAZİ ÜNİVERSİTESİ VE ODTÜ'DE PANEL VE SÖYLEŞİLER DÜZENLEDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamız, Gazi Üniversitesi‘nde "Mühendislik Haftası ve Mühendislik Eğitimi" Panelini ve ODTÜ‘de "Mühendislik Etiği" Panelini gerçekleştirdi.

Gazi Üniversitesi‘nde "Mühendislik Haftası ve Mühendislik Eğitimi" Paneline Odamızdan OYK sekreter üyesi Ali Ekber ÇAKAR, ODTÜ‘de "Mühendislik Etiği" Paneline Oda Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ katıldı.

Gazi Üniversitesi'nde "Mühendislik Haftası ve Mühendislik Eğitimi" Paneli

 

Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesinde TMMOB'nin 50. Kuruluş Yılı çerçevesinde kutlanan mühendislik haftası nedeniyle 21 Ekim 2004 tarihinde "Mühendislik Haftası ve mühendislik Eğitimi" konulu bir panel düzenlendi. Panele Odamızdan OYK sekreter üyesi Ali Ekber ÇAKAR, Ankara Şubeden ise Şube Başkanı Prof Dr. Kahraman ALBAYRAK, Ankara Şube Sekreteri Sezai UYSAL katılırken Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesinden Dekan Yardımcısı Prof Dr. Müfit GÜLGEÇ katıldılar.

Öğrenciler tarafından yoğun bir katılım ile izlenen etkinlik Şubemize bağlı Öğrenci Üye Komisyonu Üyesi ve Mesleki Organizasyon Topluluğu Üyesi Özkan BOĞAN tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başladı.

Toplantıda Şube Başkanımız Oturum Yöneticisi olarak davet edilmesinden sonra Şube Sekreteri Sezai UYSAL Odamızı tanıtıcı bir sunum yaptı. Sunumda Odanın genel olarak faaliyetleri katılımcılara aktarıldı. Oda Sekreteri Ali Ekber ÇAKAR ise Üniversitelerin Cumhuriyet Dönemi sürecinde nereye evrildiğini anlatan istatistiki bilgilerin yer aldı ve ilgiyle izlenen bir sunum gerçekleştirdi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesinden Dekan Yardımcısı Prof Dr. Müfit GÜLGEÇ ise panelde Fakültenin sorunları üzerine durarak daha iyi eğitim koşulları için çalışmalarını anlattı. Bu doğrultuda yapılan akreditasyon çalışmalarını da aktardı.

Etkinliğin soru – cevap kısmında ise öğrencilerin soruları yaşanan gerçekler üzeriniydi. Yaşadığımız Pamukova tren kazası, mezun olduktan sonra çalışma ortamının kötü koşulları üzerine gelen sorular etkinliği canlı bir tartışma ortamına taşımasını sağladı. Bu ve benzeri etkinliklerin çoğalması dileğiyle panel sona erdi.

ODTÜ‘de "Mühendislik Etiği" Paneli

Yine 26 Ekim 2004 Salı günü saat 16:00‘da Orta Doğu Teknik Üniversitesi MM25 konferans salonunda "Mühendislik Etiği" başlıklı panel yapıldı.

Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Öğrenci Üye Komisyonu ve ODTÜ Makina Mühendisliği Örencileri Topluluğunun düzenlediği, Ankara Şube başkanımız Prof. Dr. Kahraman Albayrak‘ın yönettiği panelde; ODTÜ Öğretim Üyesi Prof Dr. Canan Özgen Üniversitedeki "Etik çalışmaları‘nı ve öğrencilerin uyması gereken "Etik kurallar" üzerine bir sunuş yaptı. Ardından Makina Mühendisi Ethem Özbakır genel etik kurallar ve güncel yansımaları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Yine Makina Mühendisi ve TMMOB Etik Komisyonu Üyesi Neşet Kocabıyıkoğlu ise bilim ve teknoloji üretiminde, sanayide yaşanan etik ihlallerine değinerek, mühendislik hizmetleri uygulamalarını etik açıdan değerlendirdi.

Son olarak konuşan Oda Başkanımız Emin Koramaz, TMMOB‘nin ve Odamızın Etikle ilgili yaptığı çalışmalara, meslek etiği ve sorumluluklarımız konusuna değindi. Koramaz konuşmasında ABD'nin Irak'a saldırısında ABD emperyalistlerinin Irak'a özgürlük götüreceğini ama sonuçta binlerce insanın ölümüne neden olduğunu bunun da etik ve ahlak açıdan da değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi. TMMOB'ce yürütülen Mühendislik ve Mimarlık Kurultaylarındaki etik tartışmaları ve çalışmalarına değinen Koramaz son olarak çözümün demokrasiden, barış, özgürlük ve eşitlikten yana olan tüm güçlerin biraraya gelerek örgütlenilmesi, dayanışma platformlarının çoğaltılması ve ortak bir mücadele hattının örülmesinden geçtiğini belirterek sözlerine son verdi.

Panelin son bölümüne salondaki öğrencilerin soru ve katkıları da alındı. Yararlı olduğunu düşündüğümüz panele toplam 65 öğrenci ve 8 öğretim üyesi katıldı. Bu vb toplantıların çoğaltılması dileğiyle panel sona erdi.