MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI AKREDİTE MUAYENE KURULUŞU OLMA SÜRECİNİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından ‘A‘ Tipi Muayene Kuruluşu olarak 17 Mayıs 2004 tarihinde akredite edilmiş, 21 Haziran 2004 tarihinde de Akreditasyon Sertifikası Oda ve TÜRKAK yetkililerinin katılımı ile gerçekleşen törenle Odamıza verilmiştir.

Ürün ve proseslerin muayene, test ve belgelendirme işlemlerini yapan kurumların, konusunda uzman şeffaf, güvenilir, bağımsız ve tarafsız olması gerekmektedir. Günümüz şartlarında bu da ancak söz konusu kuruluşların akredite olması ile sağlanabilmektedir. Bilindiği üzere akreditasyon; laboratuvar, belgelendirme, muayene ve test kurumlarının uygunluğunun bağımsız bir üçüncü kurum tarafından onaylanması ve düzenli aralıklarla izlenmesidir. Bu çerçevede Odamız yıllardan beri tarafsız ve bağımsız bir kuruluş olarak yürüttüğü periyodik kontrol ve teknik ölçümleri akredite ettirmek için 21.11.2002 tarihinde TÜRKAK'a başvurmuştur.

Başvuru tarahinden itibaren, TÜRKAK'ın önerileri doğrultusunda Odamızın alt yapı çalışmaları tamamlanmış ve 17-18-19 Mart 2004 tarihinde başarı ile akreditayon denetimleri gerçekleştirilmiştir.

Tüm bu sürecin sonunda Odamız Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından "TS EN 45004:1997 Çeşitli Tipteki Muayene Kuruluşlarının Çalıştırılmaları için Gerekli Kriterler" standardına göre ‘A‘ Tipi Muayene Kuruluşu olarak 17 Mayıs 2004 tarihinde akredite edilmiş, 21 Haziran 2004 tarihinde de AKREDİTASYON SERTİFİKASI Teknik Uzman Ercan GÜNEŞ‘in de katılımıyla TÜRKAK Genel Sekreteri Atakan BAŞTÜRK tarafından Odamıza verilmiştir.

 

Akreditasyon Sertifkası için tıklayınız
Akreditasyon Kapsamı için tıklayınız