KADIKÖY TEMSİLCİLİK VE ANADOLU YAKASI EĞİTİM MERKEZİ TÖRENLE AÇILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

İstanbul Şube Kadıköy Temsilcilik ve Anadolu Yakası Eğitim Merkezinin açılış töreni 17 Ekim 2008 Cuma günü gerçekleştirildi.

İstanbul Şube Kadıköy Temsilcilik ve Anadolu Yakası Eğitim Merkezinin açılış töreni 17 Ekim 2008 Cuma günü gerçekleştirildi.Törende Oda Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ, İstanbul Şube Başkanı İlter Çelik ve İTÜ Makina Fakültesi Dekanı Taner Derbentli konuştu.

İstanbul Şube Başkanı İlter Çelik açılış konuşmasında, Meslektaşlarımızın eğitimleri için oda olarak ne gerekiyorsa yapıldığını, Anadolu Yakası Meslek İçi Eğitim Merkezinin ve aynı binada faaliyetlerini sürdürecek olan Kadıköy Temsilciliğimizin yeni binalarında bu amaçla faaliyetlerini yürüteceğini, yönetim koydukları  hedefleri bir bir gerçekleştirdiklerini bunların en önemlilerinden birisinin Anadolu Yakası Meslek İçi Eğitim Merkezi olduğunu belirterek katkı sunan tüm meslektaşlarımıza teşekkür etti. Üye sayımızın 19.000‘leri aştığını belirten Çelik, "Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu olarak üyelerimize çalışmalarımızı, etkinlik ve hizmetlerimizi ulaştırabilmek ve üyelerimizin Odamızla fikren olduğu kadar fiziken de yakınlıklarını sağlamak açısından temsilciliklerimize de büyük görevler düşüyor." dedi. 
İTÜ Makina Fakültesi Dekanı Taner Derbentli ise konuşmasında, üniversite eğitiminin ardından mesleğe katılan mühendisler için, meslekte ortaya çıkan yeni gelişmelerin, teknolojilerin meslektaşlara aktarımı ve adaptasyonun sağlanması için meslek içi eğitimlerin çok önemli olduğunu vurguladı ve makina mühendisleri odasının meslek içi eğitim faaliyetlerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ‘ın konuşması:

Değerli Meslektaşlarım, 
Değerli Konuklar, 
İstanbul Şubemizin Kadıköy Temsilcilik hizmet binası ve Anadolu Yakası Eğitim Merkezimizin açılış törenine hoş geldiniz. 
Yarım yüzyılı aşkın bir tarihi olan Odamız örgütlülük seviyesini ve kurumsal alt yapısını güçlendirerek üyelerine ve ülke halkına hizmet sunmaktadır. 

Kuruluş yılımız 1954 yılında 902 olan üye sayımız bugün itibarıyla 70 bine ulaşmıştır.  18 şubesi 102 il-ilçe temsilciliği ve mesleki denetim bürosu bulunan Odamız yaygın bir örgütlülük ağına sahiptir.
Kadıköy‘de yeni hizmet binamız ve Eğitim Merkezimizin açılışı da bu kurumsallaşma ve örgütlenme bağlamı içinde anlamlanmaktadır.
Bu yeni hizmet mekanı ile Kadıköy temsilciliğimizin etkinlik ve hizmet kapasitesi daha da artacaktır. 

Sevgili Konuklar, Sevgili Meslektaşlarım, 
Oda olarak çalışmalarımızı iki ana eksende yürütüyoruz. 
Bunlardan birincisi, mesleğin ve meslektaşın geliştirilmesi ve korunması, mühendislik hizmetlerinin ülke ve toplum çıkarları doğrultusunda verilmesinin sağlanmasıdır. 
İkincisi ise mesleki bilgi birikimimizin ülkemizin kalkınması, sanayileşmesi ve demokratikleştirilmesi doğrultusunda harekete geçirilmesidir. 
Bu iki kapsamdaki çalışmalarımız çok yönlü olarak yürütülmektedir.
Her çalışma döneminde meslek ve uzmanlık alanlarımızla ilgili gelişmeleri tartışmaya açmak, görüş ve önerilerimizi yetkililere iletmek, kamuoyunu bilgilendirmek ve ilgili taraflarla birlikte çözüm önerileri üretmek amacıyla, enerjiden, tesisata, tekstil teknolojilerinden, iş güvenliğine, uçak ve havacılıktan, endüstri mühendisliğine, kaliteden, kaynağa, makina tasarımından, tıbbi cihaz teknolojilerine varana değin uzmanlık alanlarımızla ilgili 30‘u aşkın kongre, kurultay ve sempozyum düzenlemektedir.

Ülke çapında 49 noktada hizmet veren ve sürekli gelişen Meslek İçi Eğitim Merkezlerimiz kanalıyla ve bugüne dek 40 bini aşkın üyemiz eğitim ve kurslardan geçirilmiştir. Bu rakam faal üye sayımızın yarısını aşmaktadır ve büyük bir çoğunluğu 2000 yılı sonrası mezunlardan oluşmaktadır. Yalnızca son 6 ayda MİEM‘lerimizin açtığı  kurs sayısı 162, katılımcı sayısı 3.028‘dir. 
Birçok alandaki çalışmalarımız gibi eğitim ve belgelendirme çalışmalarımız artık kök salmış ve kurumsallaşmıştır. Belgelendirme faaliyetleri için Oda merkezinde kurduğumuz Personel Belgelendirme Kuruluşumuz ilgili AB standardı kapsamında TÜRKAK‘a akredite ettirilmiştir. MMO Personel Belgelendirme Kuruluşu 11 kapsamda Mühendis Yeterlilik Belgesi vermektedir. Bu alanda akredite olmamız, Odamızca düzenlenen mühendis yetki belgelerinin uluslararası tanınırlığı için de önemli bir adımdır. 

Bu çalışmalar son zamanlarda çıkarılan yasa ve yönetmeliklerde de karşılığını bulmuştur. Odamızca düzenlenen her yetkilendirme konusu için ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile ortak çalışmalar yürütülmüş, doğal gaz tesisatı, motorlu araç imal ve tadilatı, asansör üretim, bakım ve montajı, gıda güvenliği, doğal gaz tesisatı, LPG uygulamaları, iş güvenliği kapsamında hizmet sunan firmalarda Odamızdan yetki belgesi almış mühendis çalıştırılması zorunlu hale getirilmiştir. Böylelikle 10 bini aşkın üyemize yeni iş alanları açılmıştır.
MİEM‘lerimiz birikimli eğitmen kadrosu, çağdaş eğitim mekan ve araçları ile aynı anda ve 25 ayrı konuda 2.500 üyemize hizmet verecek bir yapıya kavuşmuştur. Şimdiki hedefimiz Meslek İçi Eğitim Merkezlerimizi bir Enstitü kimliğine kavuşturmaktır. 

Sevgili Arkadaşlar,
Merkezi etkinliklerimizin yanı sıra yalnızca son iki yılda Şubelerimizce 586 farklı konuda eğitim verilmiş ve 207 farklı konuda konferans, panel ve söyleşi düzenlenmiştir.
İşçi sağlığı ve iş güvenliği çerçevesinde yürüttüğümüz Basınçlı Kaplar ve Kaldırma İletme Makinalarının Periyodik Kontrolleri ile Teknik Ölçüm ve Analiz Hizmetleri kapsamlarında Odamız ‘A‘ Tipi Muayene Kuruluşu olarak akredite edilmiştir.
Yine yaşanabilir bir çevre ve enerji verimliliği kapsamında hizmet veren Merkez Laboratuarımız TÜRKAK‘a akredite ettirilmiştir.
Yine Odamız, Asansörler konusunda ülkemizdeki iki yerli Onaylanmış kuruluştan biri olarak ülke sanayisine hizmet sunmaktadır. 

Şubelerimiz bünyesindeki Asansör kontrol merkezlerimiz aracılığıyla ülke genelinde 10 binlerce asansörün, LPG‘li araç kontrol merkezlerimiz eliyle 2 milyonu aşkın LPG‘li aracın denetimleri yapılmıştır.
Sadece son iki yılda 87 adet kitabın basımı gerçekleştirilmiş; enerjinin verimli kullanımı, asansörler, ısıtma ve soğutma ekipmanları ve LPG‘li araçlar  konusunda milyonlarca broşür basılarak tüketicilerin kullanımına sunulmuştur. Yine sanayi sektörlerinden, özelleştirmelere, ulaşıma, iş güvenliğine, enerji politikalarına, depreme varana değin Odamız çalışma gruplarınca değişik konularda hazırlanan 22 adet Rapor kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Sevgili arkadaşlar,
Odamız toplumsal sorumlulukları ile mesleki sorumluluklarını kaynaştırarak yürümektedir. Bütün bu çalışmaların yanı sıra "Mühendislerin ve mesleğimizin sorunları ülkemizin ve halkımızın sorunlarından bağımsız değildir" yönündeki temel ilkemiz ışığında demokrasi mücadelesinde de aktif görevler üstleniyoruz. 
MMO olarak bizler, üreten, sanayileşen, hakça bölüşen, üzerinde insanlarımızın kardeşlik, barış ve gönenç içerisinde yaşadığı demokratik bir Türkiye istiyoruz.
Böylesi bir Türkiye, her türlü eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesinden, siyasetin siyaset kanallarından yapılmasından geçmektedir. 
Böylesi bir Türkiye 12 Eylül hukukunun tasfiye edilmesinden,  baraj engelleri kaldırılarak toplumun tercihlerinin parlamentoya özgürce yansıtılmasından, özelleştirmelerden, ülkemizi hep kötürümleştiren, sanayisizleştiren, tarımını ve yeraltı ve yerüstü zenginliklerimizin talanına yol açan dışa bağımlılıktan vazgeçilmesinden, kalkınma ve demokratikleşmeden, ülkemizi ve halkımızı mutlu ve gönençli kılacak program ve uygulamalardan geçmektedir. 
Bu nedenledir ki, ülke sanayisinin bitirilerek ranta dayalı ekonomik politikalara, ülke kaynaklarının talan edilmesine, savaş ve işgallere, sosyal devletin tasfiye edilmesine, meslek alanlarımızı da saran işsizliğe, gelir bölüşümündeki adaletsizliğe, meslek uygulama alanlarımızın daraltılmasına, tüm anti-demokratik uygulamalara, kısacası halkımız ve ülkemiz aleyhine şekillenen tüm politikalara karşı bu ülkenin aydınlık güçleriyle birlikte demokrasi mücadelesinde de saf tutuyoruz. 
Biliyoruz ki bir başka dünya ve başka bir Türkiye mümkündür. 

Değerli Arkadaşlarım, 
Bütün bu çalışmaların daha da güçlenmesi ve yaygınlaşması ve özlemlerimizin yaşam bulması siz örgütlü üyelerimizin Oda çalışmalarına koyduğunuz katkıyı artırmanızdan geçmektedir. 
Oda çalışmalarımızı daha verimli yürütmede bizlere yeni olanaklar sunacak olan hizmet binamızın açılışı dolayısıyla, daha güçlü bir Oda ve üreten, sanayileşen, hakça bölüşen bir Türkiye yürüyüşümüzde hepimize başarılar diliyor ve bu anlamlı gün dolayısıyla, 
Oda Yönetim Kurulu ve şahsım adına hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.