GÜLER ZERE İÇİN SÖYLENENLER DİNLENMELİDİR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, kanser tedavisi sürdüğü halde tutukluluğu devam eden Güler Zere'yle ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı.

 
GÜLER ZERE İÇİN SÖYLENENLER DİNLENMELİDİR

14 yıldır tutuklu bulunan Güler Zere kanser tedavisi görüyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı‘nın ve Türk Tabipleri Birliği‘nin açıkladığı raporlarda bu tedavinin hapishane koşullarında gerçekleşemeyeceği söyleniyor.

TTB yayımladığı ön raporda, nedenlerini sıralayarak, Güler Zere‘nin infazının ertelenmesinin, tedavisinin ve yaşamının bu evresinin tutuksuz olarak geçirilmesinin uygun olacağı kanaatine varıldığını açıklıyor.

Ülkenin her yerinde vicdan sahibi olanlar yüksek sesle bir tutuklunun içine düşürüldüğü duruma karşı itirazlarını ifade ediyor, yapılması gerekeni söylüyor.

Öte yandan, Adli Tıp Kurumu‘nun verdiği raporların tartışıldığı, yapısının taraflı olduğunun konuşulduğu günümüzde, Kurumun Güler Zere için verdiği raporun anlamsızlığı da ortadayken, hapishanelerde hastalıktan dolayı ölümler yaşanıyor.

Evet, her zaman olduğu gibi bazılarının Güler Zere için de kulakları sağır, gözleri kör.

TMMOB, bu olayın muhatabı her kim ise ona sesleniyor: "Güler Zere için söylenenleri dinleyin ve gereğini yapın."

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı