FİLİSTİN KERVANI ANKARA'DAYDI...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Fransa‘dan yola çıkan, 3472 km. Yol katederek Filistin‘e uluşmayı amaçlayan Filistin Kervanı Ankara‘daydı. Ankara‘da çeşitli etkinliklere katılarak Adana‘ya gecen kervan ilk etkinliğini EMO lokalinde kahvaltılı basın açıklaması yaparak gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Filistin Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Fayez Khalil de katıldı. Filistin‘e ve dünyaya barış ve adalet getirmesi dileğinin vurgulandığı basın açıklamasında Filistin Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Fayez Khalil, Filistin Kervan katılımcıları ile TMMOB İKK adına Mehmet Ali Özgün konuşma yaptılar.

Basın Toplantısına Odamız Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ahmet Eniş de katıldı.

Filistin İçin Biraya Gelmeliyiz

Müsteşar Fayez Khalil, dünyanın her yerinden insanların Filistin meselesi için ayağa kalkmalarının mutluluk verici olduğunu belirterek, Filistin Kervanı‘na katılan ve destekleyen herkese teşekkür etti. Khalil, biz Filistinli insanlar olarak Yahudi karşıtı değiliz. Karşı olduğumuz tek şey işgaldir, İsrail hükümetinin politikalarıdır. Kudüs‘e ulaştığınızda göreceksiniz Müslüman, Hristiyan, Yahudi herkes bir arada yaşıyor. Filistin topraklarına düşmanlığı eken İsrail hükümetinin politikalarıdır, dedi. Egemenlerin küreselleşmeyi dillerinden düşürmediğini belirten Khalil, küreselleşmenin öncelikle Filistin meselesinde bir araya gelerek sağlanabileceğini ifade etti. Khalil‘in ardından söz alan Kervan katılımcıları, dünyada artık duvarların yıkıldığını, Filistin‘deki utunç duvarının da yıkılması gerektiğini belirterek, sizlere şükranlarımızı sunuyoruz bu işgal artık bitsin, dünya artık bu utançtan kurtulsun, dedi.

Filistin‘e Barışı Götürün

Filistin Kervanı‘nı destekyen kurumlar arasında yer alan TMMOB İKK adına konuşan Mehmet Ali Özgün, TMMOB adına hepinizi selamlıyorum, hoşgeldiniz. Umarım sizinle birlikte Filistin‘e barış da gelir. Filistin‘in yarası bizim yaramız ve tüm dünyanın yarasıdır, dedi. Filistin‘de yaşananların soykırım olduğunu ifade eden Özgün, 21. yüzyılda dünyanın orta yerine dünyanın en büyük hapishanesinin kurulduğunu belirterek burada yaşanan insanlık dışı duruma değişik ülkelerden, değişik kültürlerden insanların destek vermesinin sevindirici olduğunu ifade etti. Özgün, bu konvoy Filistin‘e ulaştığında umarım dünyamıza barış getirir. Dönüşünüzde de hep birlikte barışı kutlarız, dedi.

Basın açıklamasının ardından, Kervan katılımcıları kendilerine destek vermek için gelenlerle sohbet ettiler. Ankara‘daki etkinlikler 12:30‘da Yüksel Caddesi‘nde yapılan basın açıklaması ile devam etti.

Kervan, Basın Açıklaması sonrasında Adana‘ya doğru yola çıktı.