EMEKÇİLER, İNSANCA YAŞAM İÇİN HİZMET ÜRETMEDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

KESK tarafından "İnsanca Yaşam için Hizmet üretmiyoruz" eylemi gerçekleştirildi.Başta TMMOB ve TTB olmak üzere emek ve meslek örgütlerinin de destek verdiği eylem ülkenin dört bir yanında gerçekleştirildi.

Ankara‘da, Ziya Gökalp Caddesi‘nde toplanan emekçiler işyerlerinden gelenlerin de katılımı ile saat:12:30‘da basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasında sırasıyla TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz, DİSK adına Mahmut Seren, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve KESK Genel Başkanı İsmail H. Tombul konuştu.

TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz, hükümetin sağlık alanındaki politikalarını eleştirirken, "Sağlık ocaklarını sattırmayacağız, toplum sağlığından vazgeçmeyeceğiz, sağlıkta dönüşüm programını durduracağız" diye konuştu.

DİSK adına konuşan Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Seven, de KESK‘in haklı talepleri için mücadele ettiklerini belirterek, "Yaşasın sınıf dayanışması" dedi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da, bütçenin halkın değil, IMF‘in bütçesi olduğunu belirterek, "Biz bu bütçeyi reddediyoruz. Biz IMF ve Dünya Bankası‘nın "Yapısal Uyum ve İstikrar Programları" adı altında halkı hiçe sayan politikalarını reddediyoruz. Biz bütçe kaynaklarının nitelikli kamu hizmeti üretiminde kullanılmasını, herkese parasız, eşit, ulaşılabilir, nitelikli kamu hizmeti verilmesini istiyoruz. Biz özelleştirmelerin durdurulmasını, özelleştirilen kamu değerlerinin yeniden kamuya döndürülmesini istiyoruz. Biz parasız, eşit, nitelikli eğitim istiyoruz. Biz "Sağlıkta Dönüşüm Programı" adı altında sürdürülen sağlıkta yıkım politikalarının durdurulmasını istiyoruz. Biz halk için bütçe, demokratik Türkiye istiyoruz" şeklinde konuştu.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da, 2007 bütçesine yaptıkları itirazın dikkate alınmasını istediklerini söyledi ve şöyle devam etti:

"Bu bütçe işsizliği, yoksulluğu artırıyor, eğitimi, sağlığı paralı hale getiriyor. Bu bütçe halkın değil, IMF‘nin bütçesi. Bugün yurdun dört bir yanında arkadaşlarımız hizmet üretmeyerek, geleceklerine sahip çıkıyor. Ama KESK‘in mücadelesinden korkuyorlar. Polis Van‘da arkadaşlarımızı ablukaya aldı, Gebze‘de saldırdı, gözaltına aldı, Kırklareli‘nde gözaltı, Kocaeli‘nde barikatı kaldırmıyorlar. Halk sizden hesap soracak. Bu barikatları sizin önünüze kuracağız. Biz halkız, emekçiyiz. Sesimizi duymaları gerekiyor. Biz hesap soracağız. Toplu iş sözleşmesi ve grev hakkımızı kullanmak için buradayız. Ücretsiz, nitelikli kamu hizmeti için buradayız. Halk için bütçe, demokratik Türkiye için alanlardayız. Hiçbir baskı, hiçbir sürgün bizi mücadelemizden alıkoyamadı, alıkoyamayacak. Güzel günler için mücadele etmeye devam edeceğiz. Yarın işyerlerinde bu taleplerimiz dikkate alınmadığında yeni eylemleri örgütlemek için mücadelemize devam edeceğiz."