DOĞAL GAZ İÇ TESİSATI KİTABIMIZ ÇIKTI...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

SUNUŞ

Konutlarda doğal gazın kullanımı giderek pek çok kentimizde yaygınlaşmaktadır. Odamız da, ülke ve toplum yararları doğrultusunda kaliteli, sağlıklı, konforlu, güvenli ve ekonomik yapıların gerçekleştirilmesini hedefleyerek, mekanik tesisat konularından Doğal Gaz İç Tesisatı hizmetlerinin üretilmesinde ve denetlenmesinde görev alacak üyelerimizin gereksinimlerini ve taleplerini dikkate almakta, bilgi birikimlerinin geliştirilmesi ve paylaşılması için eğitimler düzenlemekte ve yayınlar çıkarmaktadır.

Bu kitap, Özellikle ısıtmadan kaynaklı hava kirliliğinin yoğun olduğu kentlerimizde öncelikli olarak kullanılmaya başlanan doğal gazın giderek ülke çapında yaygın olarak kullanılması amacıyla yapılan çalışmalarda; doğal gaz iç tesisatı alanında projeci ve uygulamacı olarak çalışan makina mühendislerinin, sektör temsilcilerinin, üniversitelerin makina mühendisliği bölümünde okumakta olan öğrencilerin ve teknisyenlerin ilgisine sunulmuştur.

Kitapta; Talimatlar, Yer Altı Boru Hatları, İç Tesisat Teknik Şartnamesi, Büyük Tüketimli Tesisler ve/veya Konutlardaki Merkezi Isıtmaların Dönüşüm Şartnamesi, Doğalgaz Dönüşümüne Ait Örnek Projeler, Gaz Tesisatlarının Testi ve İşletmeye Alınması, Dişli Çelik Fittingler, Temper Döküm Fittingler, C Tipi Hermetik Cihazları Dış Duvara Montajına İlişkin düzenlemeler, TRGI Standardındaki Değişiklikler Konusunda Açıklamalar başlığında konular yer almaktadır.

Daha önce Oda yayını olarak basılan 133 no‘lu Gaz Tesisatı Proje Hazırlama Esasları, 145 no‘lu Şemalarla Bina İçi Doğalgaz Tesisatı, 150 no‘lu Doğalgaz Cep ve 352 no'lu Kalorifer Tesisatı kitabında yer alan bilgilerden süzülen ve son mevzuata göre güncellenen bu yayında konular teoriye kaçmadan şemalarla, örnek projelerle kolay bir dille anlatılmıştır. Doğal gaz tesisatı alanında bilgi eksikliğini giderebilecek bu kitap, Meslek İçi Eğitim Merkezi (MİEM) tarafından açılan Mühendis Yetkilendirme Kurslarında Eğitim Kitabı olarak kullanılmayı amaçlıyor.

Kitabın hazırlanmasında ve basılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası

Yönetim Kurulu

Temmuz 2005