"DEVRİMCİ YAZAR VE OZANLARIMIZI ANIYORUZ" ETKİNLİĞİ YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Makina Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "Devrimci Yazar ve Ozanlarımızı Anıyoruz" etkinliği 3 Haziran 2006 Cumartesi günü Ankara Sanat Tiyatrosu‘nda yapıldı.

İlki bundan 8 sene önce 2 Haziran 1998'de, ikincisi 3 Haziran 2003'te, üçüncüsü 2 Haziran 2005'te gerçekleştirilen etkinliğin kapsamı bu yıl genişletildi. Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Orhan Kemal'in yanı sıra Cahit Irgat ve Hasan İzzettin Dinamo'nun da anıldığı etkinliğin açılış konuşmaları EMO Yönetim Kurulu Başkası Kemal Ulusaler ve TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Yeşil tarafından yapıldı.

Etkinliğe bu yıl eklenen Cahit Irgat ve Hasan İzzettin Dinamo hakkında slayt gösterisi yapıldı. 21 Mayıs 2006'da kaybettiğimiz, Orhan Kemal‘in Cemile romanında anlattığı eşi Nuriye Öğütçü de aynı etkinlikte anıldı. Özgür Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Özgür Başkaya ve yine Özgür Tiyatro Müzik-Efekt Sorumlusu, İnşaat Mühendisi Özgür Doğan tarafından hazırlanan "Şeyh Bedreddin Destanı" adlı şiir dinletisi sahnelendi.

Etkinlik kapsamında yapılan "Mühendislik-Mimarlık ve Sanat" başlıklı paneli EMO Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Pektaş yönetti. Konuşmacı olarak da Elektrik-Elektronik Mühendisi, Devlet Tiyatroları'nda Dramaturg olarak çalışan Füsun Ataman katıldı. Etkinliğin sonunda da Nâzım Hikmet, Ahmed Arif ve Orhan Kemal'in hayatlarının anlatıldığı belgeseller gösterildi.