ÇANKAYA BELEDİYESİ'NDE GELECEK PLAN VE HEDEFLERİN SAPTANMASI KONULU PAYDAŞ TOPLANTISINA KATILDIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Ülkemizin en büyük ilçe belediyelerinden biri olan Çankaya Belediyesi, önümüzdeki beş yılın hizmet ve önceliklerini belirlemeye dönük olarak, üniversiteler, meslek odaları, ilgili tüm kamu ve özel sektör temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerinin alınması; şeffaflığa, demokratik katılımcılığa ve hesap verilebilirliğe dayalı 2010-2014 yılı Stratejik Plan hazırlaması amacıyla bir toplantı düzenlemiştir.

Gelecek planı ve hedeflerin belirleneceği Paydaş Toplantısı 29.08.2009 tarihinde Çankaya Belediyesi Vedat Dalokay Toplantı Salonunda yaklaşık 250 örgüt temsilcisinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Toplantıya Odamızdan Teknik Görevliler Emin Uysal ve Mahir Ulaş Akcan katılmıştır.

Açılış konuşmasında TMMOB eski başkanlarından Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, neoliberal politikaların dünya ve ülkemize olan etkilerinden bahsetmiş, bu etkilere karşı yerel yönetimlere düşen görev ve sorumlulukların altını çizmiştir. Oluşturulan platformun önemine değinen Tanık, bu çalışmaların bir görev savmak değil, tersine Ankara Kent Konseyinin başlangıcı olarak gördüğünü, bu toplantıların ve işbirliğinin sürekli hale gelmesini istediklerini, ilgili tüm örgüt temsilcilerinin katılım ve katkılarını beklediklerini ve gelecek her görüşün çalışmalara ışık tutacağını dile getirmiştir.

Belediyenin planladığı ve hedeflediği çalışmaları ve mevcut sorunları aktaran kısa bir sunumun ardından beş ana başlık altında oluşturulan çalışma grupları çalışmalarına başlamıştır. Odamız "Kentsel Alt Yapı ve Donatı, Kent Planlama" Çalışma Grubunda TMMOB'a bağlı altı Odanın katılımıyla görüşlerini iletmiştir. Çalışma Grubunda; özellikle TMMOB ve bağlı Odaların yıllardan beri gerçekleştirdiği Sempozyum vb. etkinliklerde açığa çıkan görüşlerin ve oluşturulan raporların dikkate alınması gerektiği, Belediye uygulamalarında Odalardan mutlaka görüş ve öneri alınmasının doğru bir yöntem olacağı konuları ön plana çıkmıştır. Çalışma grubunca oldukça zengin öneri ve görüşler ortaya çıkmış ve katılımcılarla paylaşılmıştır.