6331 SAYILI YASANIN 10. YILINDA TÜRKİYE'DE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

11-12 Kasım 2022 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan “6331 Sayılı Yasanın 10. Yılında Türkiye’de İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu” hazırlıkları devam ediyor.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) temsilcileri, “6331 Sayılı Yasanın 10. Yılında Türkiye’de İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyum ” hazırlıkları için 18 Ağustos 2022 günü Ankara’da TMMOB Makina Mühendisleri Odası Genel Merkezinde  bir araya geldi.
Toplantıda TMMOB adına Oda Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Bedri Tekin yer alırken; TTB adına İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Metehan Akbulut, Tevfik Güneş (DİSK), Celalettin Erten (KESK) ve Dt. Burak Saran (TDB) adına katıldılar.
11.08.2022 tarihinde çevrimiçi gerçekleştirilen bir önceki toplantıda yapılan görev bölüşümleri çerçevesinde şu ana kadar yapılan hazırlıkların gözden geçirildiği toplantıda, sempozyumun programı, konuşmacılar ve sempozyumun teknik ayrıntıları üzerinde tartışmalar yürütüldü.
Toplantı sonrası Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi  Direktörü Numan Özcan   “6331 Sayılı Yasanın 10. Yılında Türkiye’de İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sempozyumu” düzenleme kurulu üyeleri tarafından  makamında ziyaret edildi. Ziyaret sırasında sempozyum düzenleme kurulu üyelerinden Dr. Metehan Akbulut (TTB)  Bedri Tekin (TMMOB), Tevfik Güneş (DİSK) ve Celalettin Erten (KESK)  yaptıkları çalışmalar hakkında Numan Özcan’a bilgi vererek  sempozyuma davet ettiler.
Numan Özcan ziyaretten  ve davetten duyduğu  memnuniyeti dile getirerek; Birleşmiş Milletler kuruluşları içerisinde hükümet, işveren ve işçiden oluşan üçlü yapıya sahip tek kuruluş olan ILO’nun; Sosyal adaletin temel unsurları olan insan haklarına saygıyı, saygın yaşam standartlarını, insanca çalışma koşullarını, istihdam olanaklarını ve ekonomik güvenceleri geliştirmeye ve tüm çalışanlara ulaştırmaya çaba gösterdiğini söyledi.
Numan Özcan, çocuk işçiliği ile mücadeleyi, genç ve kadın istihdamını artırmayı, sosyal diyaloğu güçlendirmeyi ve kayıt dışı istihdamı engellemeyi, iş sağlığı ve güvenliği öncelikli hedeflerin kendi alanlarına girdiğini ve bu konudaki çalışmalarını anlattı.