1. SMM HİZMETLERİ VE MESLEKİ DENETİM KURULTAYI TOPLANIYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Odamız tarafından düzenlenen 1. Serbest Müşavirlik, Mühendislik Hizmetleri ve Mesleki Denetim Kurultayı, 31 Mart 2007 Cumartesi günü Ankara Dedeman Oteli‘nde delegelerin katılımı ile toplanıyor.

Kurultay programı, sunuş metni, katılım şekli ve düzenleme, yürütme kurulları yazının devamındadır.

1. Serbest Müşavirlik, Mühendislik Hizmetleri ve Mesleki Denetim Kurultayı Broşürü için tıklayınız

Program

"Üyelerimizce Gerçekleştirilen SMM Hizmetlerinin Değerlendirilmesi, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri"

9.00 - 9.30 Kayıt 
9.30 - 10.00 Açılış Konuşmaları 
Emin KORAMAZ (MMO Yönetim Kurulu Başkanı)
10.00 - 13.00 Şube Raporlarının Sunumu
13.00 - 14.00 Yemek Arası
14.00 - 18.00 Forum

Sunuş

Makina Mühendisleri Odası Kamu Kurumu niteliğinde meslek örgütü olup 6235 sayılı TMMOB Kanunu uyarınca kendisine verilmiş olan görev ve yetkiler çerçevesinde 1954 yılından bu yana faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürmektedir. Tüm uygulamalarında "Kamu yararının korunması ve mesleğin geliştirilerek doğru uygulanmasının sağlanması, hizmetin gerçekten makina mühendisleri tarafından yapılıp yapılmadığının denetlenmesi ve haksız rekabetin önlenmesi" temel amaç edinmiştir. Bu nedenle Odamız mesleğin ve meslektaşın gelişiminin sağlanması amacıyla ana yönetmelikleri ile bağlı yönetmeliklerini 2001-2002 yılında tamamlamıştır. Odamız meslek alanları ile ilgili ulusal mevzuatların oluşturulması konusunda da çalışmalarını kesintisiz olarak yürütmektedir.
Odamız 22 Kasım 2001 tarih ve 24591 sayılı Resmi Gazete‘de TMMOB Makina Mühendisleri Odası Serbest Müşavirlik Mühendislik Büroları Tescil ve Mesleki Denetim Yönetmeliği‘ni yayımlayarak SMM Hizmetlerini yürütecek firmalar ile üyelerimize yönelik uygulama usul ve esaslarını açıkça tanımlayarak, Oda yönetmelikleri ve ulusal mevzuatlarla uyumluluk sağlamıştır. 
Oda yönetmelikleri kapsamında; Odamızdan SMM Büro Tescil Belgesi almak suretiyle faaliyet yürüten firma sayısı 2005 yılında 3277‘ye, 2006 yılı sonu itibarıyla 4245‘e ulaşmıştır. Bu firmalarda çalışmak üzere faaliyet yürütecek üyelerimiz; MMO Uzmanlık ve Belgelendirme Yönetmeliği çerçevesinde eğitimlere tabi tutulmakta ve başarılı olanlar ihtisas konularına göre belgelendirilmektedir. Bugün itibarı ile kurslara 26.000 üye katılmış olup, bu üyeler uzmanlık konularında "Uzman Mühendis Yetki Belgesi" sahibi olmuşlardır.
Ancak; küresel ölçekte dayatılmakta olan mühendislik hizmet alanlarına ilişkin yeni uygulamalar ulusal ölçekte yeni sıkıntılara neden olmakta, ülkemiz yasa, yönetmelik ve tebliğlerden oluşan bir mevzuat karmaşasına doğru itilmektedir. Bu süreçte mesleğin ve meslektaşın sorunları artmakta ve Odamıza da bu konuda büyük görevler düşmektedir. Bu nedenle Odamız 41. Dönem Oda Yönetim Kurulu Çalışma Programında 1. Serbest Müşavirlik Mühendislik Hizmetleri ve Mesleki Denetim Kurultayı‘nın yapılmasını karar altına alarak "Üyelerimizce Gerçekleştirilen SMM Hizmetlerinin Değerlendirilmesi, Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" gündemli Şube yerel kurultaylarının yapılmasını sağlamıştır. Mesleğin ve meslektaşın sorunları ile ilgili mevzuatların tartışıldığı kurultaylar 900 üyenin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. 
Kurultayın amacı; Birlikte Üretme, Birlikte Karar Alma, Birlikte Yönetme anlayışı ile gerçekleştirdiğimiz Yerel Kurultaylarda oluşturulan görüşlerin Oda delegeleri ile birlikte ulusal ölçekli Kurultaya taşınarak paylaşılması, süzülen görüşlerin Oda Yönetim Kurulunun gündemine taşınması, gelecek dönemlerde örgüt çalışmalarına ışık tutmasıdır.

Katılım
TMMOB Makina Mühendisleri Odası 1. Serbest Müşavirlik, Mühendislik Hizmetleri ve Mesleki Denetim Kurultayı; Makina Mühendisleri Odası Şubelerindeki SMM Komisyonu, Mekanik Tesisat Komisyonu, Doğalgaz Komisyonu, Asansör Komisyonu ve Araç Projelendirme Komisyonlarında yer alan ve Şubelerce delege olarak seçilen Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Düzenleme Kurulu
Ali Ekber ÇAKAR Merkez
Cenk A. LİŞESİVDİN Merkez
Ahmet T. DÖRTDEMİR Adana
Şenol KARACA Ankara
Ümit BÜYÜKEŞMELİ Antalya
Remzi ERİŞLER Bursa
H.Hüseyin ÖKÜNÇ Denizli 
Hakan SUBAŞI Diyarbakır 
Cumhur PEKDEMİR Edirne 
M.Simavi BAKIR Eskişehir 
Ali PERİ Gaziantep
Cemal AKKOÇ İstanbul
İlhami TEZGELEN İzmir
Ali ALKAN Kayseri
B.Naci DEVECİ Kocaeli
Adnan KUNTOĞLU Konya
İbrahim TEMAMOĞULLARI Mersin
Mehmet MUTLU Samsun
İbrahim SAĞLAM Trabzon
Ahmet Ümit YOLDAŞ Zonguldak

Yürütme Kurulu
Ali Ekber ÇAKAR Merkez
Şenol KARACA Ankara
Fatih YAŞA Denizli
Simavi BAKIR Eskişehir
Faruk SEVİM İstanbul
Melih YALÇIN İzmir

Sekreterya
Cenk A. LİŞESİVDİN Merkez