GELENEKSEL ODA GECESİ YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Aralık 2009

TMMOB, Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi'nin yıllık geleneksel kuruluş yıldönümü yemeği 19 Aralık 2009 tarihinde, Pamukkale Colossae Hotel'de yapıldı.Makina Mühendisleri Odası'nın 55'inci, Denizli Şubesi'nin ise 15'inci kuruluş yıldönümünün kutlandığı geleneksel yemek buluşmasında, meslekte 25., 40. ve 50. yılını dolduran üyelere özel plaketleri verildi, rozetleri takıldı.

TMMOB, Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi‘nin yıllık geleneksel kuruluş yıldönümü yemeği 19 Aralık 2009 tarihinde, Pamukkale Colossae Hotel‘de yapıldı.

Makina Mühendisleri Odası‘nın 55‘inci, Denizli Şubesi‘nin ise 15‘inci kuruluş yıldönümünün kutlandığı geleneksel yemek buluşmasında, meslekte 25., 40. ve 50. yılını dolduran üyelere özel plaketleri verildi, rozetleri takıldı.

MMO Denizli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı ve Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa‘nın ev sahipliğini başarıyla üstlendiği geleneksel yemekli kutlama gecesine TMMOB Makina Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Genel Saymanı Tahsin Akbaba, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz,  Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Nilgün ÖK ve Ortaca Belediye Başkanı Makina Mühendisi Hasan Karaçelik‘te  katıldılar.

Oda üyelerinden oluşan 600‘e yakın davetlinin eşleri ve aileleriyle katıldığı Geleneksel Oda Yemeği, Denizli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı ve MMO Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar‘ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hadımlı yaptığı kısa konuşmasında, geleneksel kuruluş buluşmasına katılanlara ev sahibi olarak hoş geldiniz diyerek, mesleğin duayenleri olarak 25., 40. ve 50. yılını dolduran üyelere teşekkür etti.

Ardından söz alan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Ali Ekber Çakar, oda üyeleri ve eşlerine davete katıldıkları için teşekkür ederek, kısa ama anlamlı bir konuşma yaptı. "Türkiye büyük bir krizden geçiyor" diyen Çakar, "Denizli gibi sanayinin kalbi olan bir kent bundan fazlasıyla etkileniyor. Üyelerimiz, meslektaşlarımız işsiz kalıyor. Bu olumsuz durumdan çıkılması,  her şeye rağmen biz olmadan mümkün olmayacaktır" dedi. "Bizler, bu ülke sanayileşmeden, üretmeden, demokratikleşmeden ortamın düzelmeyeceğinin bilincindeyiz" diye devam eden Oda Genel Sekreteri Çakar, "Ama, ne yazık ki bizi yöneten siyasi iktidar, mühendis ve mimarları gözden çıkarmış durumda. Buna rağmen biz yine de şunu ifade ediyoruz: Mühendis ve Mimarlar olmadan bu ülkeyi yönetemezsiniz, sanayileştiremezsiniz, üretim yapamaz, istihdamı arttıramazsınız. Çünkü projelendiren, denetleyen ve sorgulayan bizleriz. Bizler olmadan bu işi yapamayacaklarını bilmeleri gerekir. Bunu dilimiz döndüğü, gönlümüz elverdiğince hep anlatmaya çalıştık, bundan sonra da anlatmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. Makina Mühendisleri Odası‘nın 1954 yılında, 902 meslektaşının katılımıyla kurulduğunu açıklayan Ali Ekber Çakar, bu gün gelinen noktada o ilk kurucu meslektaşlarına şükran borçlu olduklarını, çünkü onların fedakarca yaptıkları çalışmalarla temeli atılan MMO‘nun bu gün 80 bini aşan üyesi, 1500 işyeri temsilciliği, 20 mesleki denetim kuruluşu, 110 il ve ilçe temsilciliği ile 18 şubeden oluşan, 500‘ün üzerinde çalışanıyla dev bir kurumsal yapı kazandığının altını çizdi.

Yapılan konuşmaların ardından, meslekte 25., 40. ve 50. yılını dolduran üyelerin plaketlerinin verilmesi ve rozetlerinin takılması töreni gerçekleştirildi. Törenle plaket ve rozetleri takılan üyeler meslekte doldurdukları yıllara göre şöyle sıralandılar:

MESLEKTE 50 YILINI DOLDURAN ÜYE: Mehmet Abduşoğlu

 

MESLEKTE 40 YILINI DOLDURAN ÜYE: Mümtaz Özalp

MESLEKTE 25 YILINI DOLDURAN ÜYELER: Mehmet Yalçın Dağdeviren, Mahmut Raci Özkesen, İsmail Sarun, Levent Aydın Elgün, Ahmet Celal Kavcar, Ahmet Bilgin, Adnan Bakırsoy, Müjdat Çalıkoğlu, Yüksel  Telli, Mustafa Karul, Servet Tetik, Levent Önal, Halil Mavi, Selami Baldağ, Ahmet Zoroğlu, Yüksel Ünmek

 

Geceye Denizlili üyelerinin yanı sıra Aydın, Muğla ve Uşak İl Temsilcilikleri, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Milas, Nazilli İlçe Temsilcilikleri ve Kuşadası ve Didim Mesleki Denetim Bürolarından üyeler ile makina mühendisi adayı öğrenciler katıldı. Geç saatlere kadar devam eden yemekli toplantıda, tüm katılımcılar ve aileleri canlı müzik eşliğinde dans edip, eğlenerek keyifli bir gecenin tüm meslektaşlarıyla birlikte tadını çıkardılar.