"Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ve Uygulamaları" konulu seminer düzenlenmiştir.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi ile Ferroli firması tarafından organize edilen programda davetliler Enerji Verimliliği konusunda bilgilendirildi.

Konya Bera Otel'de gerçekleştirilen, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Heperkan ve Araştırma Görevlisi Burak Olgun'un konuşmacı olarak katıldığı programa çok sayıda davetli ilgi gösterdi.

Programda konuşan Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı İsmail Özkarakaya,binalarda Enerji perfonmansı yönetmeliğinin geleceğimiz için önemli olduğunu ifade etti. Daha sonra bir sunum gerçekleştiren Prof. Dr. Hasan Heperkan,  Enerjinin verimli kullanılmasının öneminin anlaşılabilmesi için, Türkiye'nin Enerji durumunun göz önüne alınması gerektiğini anlattı.

Türkiye'nin  üretiminde iyi bir noktada olmadığı bilgisini veren Prof. Dr. Heperkan, "Türkiye'nin Enerji potansiyeline baktığımızda sadece kömürümüz olduğunu görürüz. Ancak bu kömür, genellikle linyit sınıfına giren kalitesiz kömürlerdir. ABD gibi ülkelerde linyit sınıfına bile dahil edilmiyor. Sebebi de nemli ve çevreye zarar veren tür olmasındandır. Diğer bir Enerji potansiyelimiz de hidroliktir. Ancak büyük hidrolikler, zamanla dolma nedeniyle sürekli Enerji sınıfına girmiyor hem de bulunduğu çevrenin ekolojik dengesini bozduğu için iyi Enerji sınıfından çıkarılıyor. Buna karşılık biz petrol ve doğalgaz satın alıyoruz. Madem para veriyoruz, o halde verimli kullanmamız gerekir" ifadelerini kullandı. Araştırma Görevlisi Burak Olgun ise yaptığı konuşmada Enerji Verimliliği Yasası hakkında bilgiler verdi.