BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

"BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ İLE BİNALARIMIZ DAHA GÜVENLİ VE DAHA KONFORLU OLACAK."

05.Aralık.2009 tarihinde yürürlüğe giren BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ ile şehrimizde bulunan konutlar ile yeni yapılacak binalarda birçok yenilikler yapılacaktır. Yalıtım sistemlerinden, kullanılan yakıtın cinsine varana kadar birçok konuda binaların enerji kimlik belgesi hazırlanacak, binaların kontrolleri ve enerji kimlik belgesini hazırlayacak ve denetleyecek onaylanmış bağımsız yetkili kuruluşlar oluşturulacaktır. Site yöneticisi gibi her konutun enerji yöneticisi sertifikasına sahip bir enerji yöneticisi olacaktır.

 

Bu yönetmeliğin yayınlanmasındaki amaç, dış iklim şartlarını, iç mekan gereksinimlerini ve maliyet etkinliğini dikkate alarak, bir binanın bütün enerji hesaplama kurallarının belirlenmesidir. Ayrıca, yeni ve önemli oranda tadilat yapılacak mevcut binalar için enerji giderlerinin minimum düzeye indirilmesidir. Bunun yanında, ısıtma ve soğutma sistemlerinin kontrolü, binalarda performans kriterlerinin ve uygulama esaslarının belirlenmesini ve çevrenin korunmasıdır.

 

Ülkemiz ve şehrimiz için oldukça önemli olan ve yerel yönetimlerimiz ve diğer ilgili kurumlarımız tarafından uygulanmaya başlanan bu yönetmeliğin uygulama yöntemleri hakkında üyelerimize ve diğer ilgililere bilgi vermek için Merkez Bera Otelde BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ konulu bir seminer düzenlenmiştir. T.C. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Daire Başkanlığı Enerji Verimliliği Komisyon Üyesi Mak.Yük.Müh. Murat BAYRAM seminere konuşmacı olarak katılmıştır. Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Meram, Karatay İlçe Belediyeleri, İl Özel İdaresi, Organize Sanayi Müdürlüğü gibi bir çok kurum yetkililerinin de bulunduğu seminere yaklaşık 350 kişi katılım sağlamıştır.

 

Mak.Yük.Müh. Murat BAYRAM tarafından:

 

-         Mimari tasarım, mekanik tesisat, aydınlatma, elektrik tesisatı ve elektrik tüketen binaların sabit ekipmanları konularındaki asgari performans kriterlerine, enerji performans hesaplama usûlleri,

-         Enerji kimlik belgesinin hazırlanması,

-         Binaların kontrolleri ve enerji kimlik belgesini hazırlayacak ve denetleyecek onaylanmış bağımsız yetkili kuruluşların yetkilendirilmesi,

-         1000 m2'nin üzerinde kullanım alanına sahip binalarda; elektrik, ısı ve sıhhi sıcak su ihtiyacının kojenerasyon sistemi ve yenilenebilir enerji kaynaklarından üretim imkânlarının sağlanması,

-         Bina sahipleri ve son kullanıcıların bilinçlendirilmesi,

-         Sanayi alanlarında işletme ve üretim faaliyetleri yürütülen binalar, planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan binalar, toplam kullanım alanı 50 m2'nin altında olan binalar, seralar, atölyeler ve münferit olarak inşa edilen ve ısıtılmasına ve soğutulmasına gerek duyulmayan depo, cephanelik, ardiye, ahır, ağıl ve benzeri binalar ile ilgili uygulamalar,

-         Enerji Yöneticiliği,

 gibi konularda katılımcılar bilgilendirilmiştir.