UMUT YILDIZLARINA DESTEK OLDUK.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

02 Nisan 2010

Sokakta suça yönelen çocukları topluma kazandırma projesi olan ve Şubemizin de destek verdiği "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi" kapsamında 8 çocuk kaynakçılık kursunu başarı ile bitirdi.

Denizli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü , Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü ve Şubemiz tarafından başlatılan ve Denizli Belediyesi ile Denizli Ticaret Odasının destek verdiği sokakta suça yönelen çocukları topluma kazandırma projesi olan "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi" kapsamında Çıraklık Eğitim Merkezi'nde kaynakçılık alanında kursa katılan 8 çocuğu ziyaret ederek eğitimleri konusunda bilgi aldı.  Ziyarete Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Polat Arıkan ve Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa katıldı. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında suça sürüklenmiş, sokağı yurt edinmiş, madde bağımlısı ve benzeri olumsuz şartlarla risk altında bulunan çocukların topluma sağlıklı birer birey olarak kazandırılması amacı ile hazırlanan "Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı Projesi" kapsamında, Denizli'de 8 çocuğa Vali Necati Bilican Mesleki Eğitim Merkezi'nde kaynakçılık kursu verildi. 47 iş günü kurs alan çocuklara her kurs gününde Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü tarafından 15 TL ücret ödendi. 26 Ocak 2010 tarihinde başlayan kurs sona erdi. Kursun son gününde çocukları ziyaret eden Vali Yavuz Erkmen, kursa katılan çocukları tebrik ederek, "Hepsi irade göstererek gelip hiç bilmedikleri bir mesleği öğrenerek bir meslek sahibi oldular. Geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında bir protokol ile bu proje başlatılmıştı. Gelinen noktada Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün gayreti, Türkiye İş Kurumu ve TMMOB Makina Mühendisleri Odasının katkısı oldu. Bu arkadaşlarımızın hiçbiri endişe etmesin, biz hepsini işe yerleştireceğiz. Şu anda 2 tanesi zaten işe yerleşmiş durumda. Burada bir meslek sahibi olarak hayatlarına devam edecekler. Biz sadece onları meslek sahibi yapmış olmayacağız, onlar ömür boyu koruyucu şemsiyemiz altında inşallah yaşantılarına devam edecekler. Mesleklerinde başarılı olacaklarına inanıyoruz" dedi. Kursa katılan çocuklar ise, bu güne kadar bir meslekleri olmadığı için hiçbir işe giremediklerini ancak aldıkları eğitimden sonra meslek edindiklerini ve çalışacaklarını söylediler.