TMMOB ÜYELERİ, 1 MAYIS`TA MEYDANLARDAYDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Mayıs 2015

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü?nde TMMOB üyeleri de meydanlardaydı.

 1 Mayıs İşçi Sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle Ulus Kavşağı‘nda gerçekleşen mitinge, TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu bileşeni odaların üyeleri de katıldı. TMMOB üyeleri, sloganlarla Ulus Kavşağı‘na yürürken, TMMOB`ye bağlı odaların öğrenci üyeleri de pankartlarıyla kortejdeki yerlerini aldılar. Yürüyüş boyunca TMMOB üyeleri tarafından "Mühendisler, mimarlar susmadı, susmayacak", "TMMOB yürüyor, mücadele sürüyor", "Faşizme karşı omuz omuza", " TMMOB halktır susturulamaz" gibi sloganlar atıldı. Mitinge 2 binden fazla kişi katılırken, tertip komitesi adına bir konuşma yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Dönem Sözcüsü Mehmet Sarıca, hükümetin son dönemde yaptığı yasal düzenlemeleri eleştirdi. Çalışanların tazminat haklarının gasp edilmek istendiğini belirterek, "Kıdem tazminatımızın gaspına karşı iş güvencemize sahip çıkıyoruz. Kadınları toplumsal yaşamdan dışlayan zihniyeti, bu zihniyetin yarattığı şiddeti ve kadınların ucuz, güvencesiz işlerde kölece çalıştırılmasını ret ediyoruz" dedi. Sarıca, 1 Mayıs`ın, yıllardır tüm dünyada ve Türkiye`de işçi sınıfının ve ezilen halkların eşitlik-özgürlük-kardeşlik ve insanca bir yaşam talepleriyle harekete geçtiği, mücadele kararlılığını alanlara yansıttığı bir gün olduğunu belirterek, "Siyasi iktidar, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, toplumun ezilen, dışlanan, yok sayılan, ötekileştirilen tüm kesimlerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını geri plana iterken, karşısına çıkan her fırsatta toplumu ayrıştırma ve kutuplaştırma politikasını sürdürüyor. İşçi ve emekçiler yapay ayrımlar üzerinden birbirine karşı kışkırtılıp düzen güçlerinin etkisine girmeleri hedeflenirken, onların kendi sınıf çıkarları etrafında birleşmeleri ve birlikte mücadele etmeleri fiilen engelleniyor. Siyasi iktidar, son dönemde giderek arttırdığı baskı ve şiddet politikalarını güvence altına almak, kendisini korumak için iç güvenlik yasası çıkardı. Zaten sınırlı olan özgürlükleri kısıtlamayı hedefleyen iç güvenlik yasası ile devlet şiddetine yasal kılıf hazırlamayı, sıkıyönetim uygulamalarını olağan hale getirmeyi hedeflediler.  Bir taraftan kamuda esnek çalışma, angarya, taşeronlaştırma uygulamaları ile güvencesiz istihdam uygulamaları artarken, diğer taraftan eğitim, sağlık gibi en temel kamu hizmetleri hızla piyasa ilişkileri içine çekildi." diye konuştu.