ŞUBEMİZ IX. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Ocak 2012

Şubemiz IX. Olağan Genel Kurulu geniş bir katılımla gerçekleştirildi.Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığını Doç. Dr. Cemal Meran'ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan VIII. Dönem Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Hüseyin Hadımlı şunları söyledi:

"Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubemizin gerçekleştirdiği 9. Olağan Genel Kurulumuza hoş geldiniz bugün Denizli Şubemizin,  Aydın, Muğla, Uşak İl Temsilcilikleri ve Bodrum, Fethiye, Marmaris, Milas, Nazilli ve Ortaca Temsilciliklerimizin katılımları ile gerçekleştirdiğimiz genel kurulumuza katıldığınız için şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına hepinize ayrı teşekkür ediyorum.

Kurulduğu günden bu yana sürekli büyüyen ve gelişen Şubemizin gerçekleştirdiği bu genel kurulunu, maalesef ki ekonomik ve demokratik olarak bir dizi olumsuzluğun gölgesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyada kriz ile birlikte sosyal adaletçi programlara ve kamusal desteklere dair inanç ve yönelim artarken, ülkemizde krizin asli sorumlusu olan serbestleştirme politikalarında ısrarcı olunmakta, yeni zamlar, vergi artışları ve özelleştirmeler tek çözüm olarak dayatılmaktadır. Bu olumsuz şartlardan ilimiz ve bölgemizde nasibini fazlası ile almaktadır.

Salt ihracat rakamları ile övünen anlayışa karşın, bölgemizde üretim anlamında ciddi bir yatırım gerçekleştirilmemiştir. Köklü tekstil firmaları birbiri ardına kapılarına kilit vururken, turizm alanında istihdam yaratacak yatırımların eksikliği, tarımsal üretimde ise dışa bağımlı bir anlayış gittikçe hakim olmaktadır. Bölgemizde,  fabrikalar yanlış teşvik politikaları ile önce yurtdışı ya da başka illere taşınmış, planlama ve Ar-Ge`den yoksun olarak küresel güçlerin talep ve beklentileri doğrultusunda farklı alanlara yatırıma zorlanmaktadırlar. Sanayi üretimi göz ardı edilmekte, sanayi birikimi günü kurtarmak adına tarıma kaydırılmaktadır.

Ancak ülkemizin ve bölgemizin kaynaklarının iyi değerlendirildiğinde, ekonomik anlamda güçlü aktörler olacağımız bir gerçektir. Bilim ve teknolojiyi esas alan, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını öncelik veren, dış girdilere bağımlı olmayan, istihdam yaratan bir büyüme elbette ki mümkündür. Planlı kalkınmaya öncelik veren, sanayi yatırımlarını daha rasyonel seçimlerle kaynaklarımızın dağılımına göre destekleyen bir üretim ve sanayileşme en önemli önceliğimiz olmak durumundadır.

Şubemiz kurulduğu günden bu yana olduğu gibi bu dönemde de bu bilinçle, ülke sorunları ile meslek ve meslektaş sorunlarının ayrılamaz olduğundan hareket etmiştir.  Bu anlamda örgütlülüğümüz ve mesleğimizin kazanımlarının korunması ve geliştirilmesi temel hedefimiz olmuştur. TMMOB, Odamız ve mesleğimizin işlevsizleştirilmesi çabalarına karşı, alanlara çıkarak sözünü söylemiş, gerekli uyarılarda bulunmuştur. Ülkemize, mesleğimize ve geleceğimize sahip çıkacağını da her fırsatta dile getirmiştir, getirmeye devam edecektir.

Bizler bir taraftan örgütlülüğümüz ve mesleğimiz anlamında bu olumsuzluklar yaşanırken, diğer taraftan kuruluş felsefemizden ve toplumsal duruşumuzdan ödün vermeden çalışma sürdürdük.

Bu kapsamda ayrıntılarını çalışma raporumuzda görebileceğiniz çok sayıda faaliyet gerçekleştirdik. Şubemizin tüm yetkili kurullarını sağlıklı bir şekilde çalıştırırken, eğitim çalışmalarımızı da arttırarak ve geliştirerek sürdürdük. Mesleki ve teknik hizmetlerimizi aksatmadan yürüttük.  

Mesleki ilgi alanımıza giren her konuda çözümler üretip üyelerimizin ve kamuoyunun hizmetine sunma gayretimizden hiç vazgeçmedik.

Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren ekonomik, toplumsal sorunlar ve bu sorunların çözümleri konusunda Hükümetleri, Yerel Yönetimleri ve bilgilendirme, aydınlatma anlamında kamuoyunu uyardık.

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak kurumsallaşmamızı geliştirerek sürdürdük. Daha iyi koşullarda hizmet sunabilmek amacı ile Denizli Şubemize ve Nazilli Temsilciliğimize yeni hizmet binaları kazandırırken,  etkinliğimizi Ortaca temsilciliğimiz ile daha da genişlettik.

Sorumluluğumuzun bilinci ile tümü kurum ve kuruluşlara eşit mesafede, üyelerimizi ve toplum çıkarlarına paralel ilişkiler kurduk ve geliştirdik.

Her zaman üyelerimizin hak ve çıkarlarının ülkemizin çıkarları ile aynı olduğu bilinci ile hareket ettik. Kısacası sizlerin desteği ile meslek alanlarımızın düzenlenmesi, meslektaşlarımızın hak ve çıkarlarının kamu çıkarları esas alınarak korunması hedefiyle yola çıktığımız bir dönemi başarıyla tamamladık.

Gücünü üyelerinden alan, bu gücü üyelerinin ve halkının yararına kullanan; emek barış ve demokrasiden yana bir Makina Mühendisleri Odası örgütlülüğü hedefinden asla ödün vermedik.

Bu çalışmalarımız sırasında TMMOB Makina Mühendisleri Odası`nın kuruluşu ve bu günlere gelmesinde emeği geçenlerin inanç ve kararlığı bizler yol gösterici olmuştur.
Denizli şubemizin VIII. çalışma döneminde de bu inanç ve kararlılık bizlere rehber olmuştur. Bizler sizlerden aldığımız destek ve güçle çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Bu anlamda desteğini bizden esirgemeyen siz değerli üyelerimiz başta olmak üzere, tüm çalışanlarımıza, her zaman yanımızda olan Genel Merkezimize teşekkür ediyorum.  Yarın belirleyeceğiniz  yeni yönetim kurulumuz ile bu bayrağın bir adım daha ileriye taşınacağına olan inancımı bir kez daha sizlerle paylaşıyor,  hepinize saygılar sunuyorum...."

Daha sonra kısa birer konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aşkıner Güngör, makina mühendisliğinin üretim ve sanayileşme alalındaki önemine dikkat çekerek AR-GE ve inovasyon konusunda yoğunlaşmaya vurgu yaptı. KESK adına konuşan TÜM BEL SEN Denizli İl Başkanı Mehmet Sarıca`da ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek örgütlülüğün önemine ve dayanışmaya vurgu yaptı.

Daha sonra Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa tarafından faaliyet raporu ve mali rapor okundu. Daha sonra söz alan üyelerimiz çalışma raporu ve önümüzdeki dönemde yapılması gerekenlerle ilgili görüş ve önerilerini belirttiler.