SABANCI ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ AĞIRLADIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Şubat 2012

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, akademik yaşamından kesitler eşliğinde, ?Sürdürülebilir ve Rekabetçi Eğitim İçin Araştırma ve Erişim Odakları? konulu bir seminer verdi.

Şubemiz tarafından düzenlenen seminer geniş bir katılımla Şube konferans salonumuzda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bolat Ferhat Arıkan; "57 yıl önce kurulan Makina Mühendisleri Odamızın en temel özelliklerinden birisi eğitime verdiği önemdir.  Aklın ve bilimin ışığında sürekli eğitim her zaman önceliğimiz olmuştur. Değişen dünyayı sürekli takip etmek, yeniliklere açık olmak ve her geçen gün daha da hızla yaşanan bilimsel gelişmeleri meslek disiplinimize uyarlayabilmek bizler için vazgeçilmez bir zorunluluktur. Bu bilinçle hareket eden Şubemiz kesintisiz olarak sürdürdüğü meslek içi eğitimlerinin yanı sıra her fırsatta yetkin bilim insanlarını siz değerli üyelerimiz ile buluşturma çabasındadır. Bu noktadan hareketle gerçekleştirmekte olduğumuz ve merkezinde yine eğitimin olduğu seminerimizin konuşmacısı Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker`e teşekkür ediyorum. Akademik kariyeri büyük başarılarla dolu olan hocamız Profesör Doktor Nihat Berker`in "Sürdürülebilir ve Rekabetçi Eğitim İçin Araştırma ve Erişim Odakları" konusunda yapacağı açıklamaların bizler için çok yararlı olacağı inancı ile hepinize saygılar sunuyorum" dedi.

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, konferansta çağımızda karşılaştığı çeşitli rekabet unsurları ile nasıl mücadele etmesi gerektiği, demokratik ve sürdürülebilir eğitim olanaklarını sağlamak için hangi odakların çekim unsuru olabileceği üzerinde durdu.

Dünyanın önde gelen okullarından Massachusetts Institute of Technology (MIT)`de yaşadığı akademik kariyerinden örnekler ışığında eğitim konularını ele alan Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, Amerika`da yüksek sıcaklıkta süper iletkenlik konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Hayatta şans diye bir şey olmadığına inandığını belirten Berker; "Hayatta şans diye bir şey yoktur. Herkes için fırsatlar vardır. Bu fırsatları kimimiz iyi değerlendiririz, kimimizde değerlendiremeyiz. Bu fırsatların değerlendirilmesinde rekabeti göz ardı edemeyiz. Siz gerçek anlamda hayattan bir şey isterseniz mutlaka başarılı olursunuz. Ama başarı her zaman kolayca kabul edilmez" dedi. Berker dünyanın sayılı fizikçilerinden Michael Hınczewski`nin çalışmalarından yola çıkarak kendi geliştirdiği  "Faz geçişleri ve normalizasyon" dersi için Amerika`dan gelen öğrencilerinin yaşamından örnekler verdiği konuşmasında rekabetçi eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu.