ÖĞRENCİ ÜYE KOMİSYONUMUZ TARAFINDAN TANIŞMA VE DAYANIŞMA KOKTEYLİ DÜZENLENDİ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Mart 2010

5 Şubat 2010 Cuma günü Şubemiz Yeni Hizmet Binasında Öğrenci Üye Komisyonu tarafından düzenlenen Tanışma ve Dayanışma Kokteyli geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Kokteyle geçtiğimiz hafta yapılan seçimle belirlenen Öğrenci Üye Komisyonu Üyeleri, Afşin Acaroğlu, Emre Bedir, Hazal Arıkan, Utku Kafadar, Sonay Ustabaş ve Yılmaz Kamışlı, Şube Yönetim Kurulu üyelerimizin yanı sıra Pamukkale Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü‘nden akademisyenler Doç. Dr. Cemal Meran, Yrd. Doç. Dr. Özler Karakaş, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yılancı, Araştırma Görevlisi Engin Tan, Araştırma Görevlisi Çiğdem Ersan, Uzman Engin Çetin ve öğrenci üyelerimiz katıldı.

Şube Yönetim Kurulu Üyesi Öner Atalay yaptığı kısa konuşmada bu etkinliğin özellikle  Makina Mühendisliği Bölümü hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerine Odanın tanıtımı amacı ile gerçekleştirildiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı da yaptığı konuşmada Oda‘nın kuruluş  ilkeleri üzerinde durarak; "Makina Mühendisleri Odası 1954 yılından bu yana faaliyet gösteren ve şu anda 73 bin‘e yakın üyesi olan bir meslek örgütüdür. Makina Mühendisleri Odası 18 şubesi, yüzlerce il-ilçe temsilciliği, mesleki denetim büroları ve işyeri temsilcilikleri ile tüm yurtta etkinliklerini sürdürmektedir. Oda çalışmalarımız emekten, demokratikleşmeden yana, bir anlayışla yürütülmektedir. Çalışmalarımızda meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından ayrılmayacağı temel ilke kabul edilir. ‘Kamu çıkarlarını korumak‘, halkın yanında halkın yararına olmak anlamındadır. Mesleğimiz ile ilgili alanlarda sorgulayıcı olmak Odamızın vazgeçilmez görevidir.  Unutmayalım ki; ‘Kamu yararına çalışmak‘  veya ‘kamu çıkarlarını gözetmek‘ demokratikleşme, insan hakları, sosyal adalet alanlarında da politikalar üretmeyi, çözümler önermeyi gerektirir. Bu ilkeler doğrultusunda hareket eden Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, 1994 yılına kadar il temsilciliği olarak faaliyetlerini sürdürürken, bu yıldan itibaren şube olarak çalışmalarına devam etmiştir. Bugün şubemiz, 3 bin 600‘e yakın üyesi  ile, Denizli, Uşak, Aydın, Muğla illeri ve Marmaris, Fethiye, Bodrum, Milas ve Nazilli ilçelerinde  faaliyetlerine devam etmektedir. 

Mezun olduktan sonra mesleğe atıldığımızda her zaman mesleki dayanışmaya ihtiyaç duyacağız. Mesleğimizin tanımlanmasından, yetki ve sorumluluklarımıza, iş hayatımızdaki problemlere kadar pek çok durumla karşılaşacağız. Bir meslek odasına kayıtlı olmak ve  meslek odasının etkinliklerinde yer almak bunun için çok  gereklidir. Bu amaçla öğrencilik yaşamınız boyunca üye öğrenci olarak bir arada bulunmamızın önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Eğitim gördüğünüz süre içerisinde de Ocak ayında hizmete sunduğumuz yeni binamızdaki tüm olanaklardan yararlanabilirsiniz. Bu günden başlayarak, meslek yaşamınız boyunca birlikte üretme, paylaşma ve dayanışma odağı olacak Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak sizlere bir kez daha hoş geldiniz diyorum" dedi.