İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

13 Mayıs 2016

Uşak İl Temsilciliği ve Uşak Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenlenen "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği" paneli 11 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen panele,  Makine Mühendisleri Uşak İl Temsililiği Yürütme Kurulu Başkanı Ozan Bayık, Makine Mühendisi, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Eğitimcisi Osman ÖZTÜRK ile Makine Mühendisi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ali SARIHAN ve Uşak Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı İbrahim Bulduk, Uşak Üniversitesi öğrencileri, işverenler ve UTSO üyeleri katıldı.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yasal mevzuatlar ve iş kazalarında tarafların sorumlulukları ile ilgili katılımcılara bilgi verildi. İş kazalarının oranları hakkında bilgi veren uzmanlar, kazanın yaşanmadan önce gerekli tedbirleri almanın kazanın maliyetinden daha ucuz olduğunun altını çizdi.

Panelde ilk olarak Makine Mühendisleri A- Sınıf İş Güvenliği Uzmanı Eğitimcisi Osman Öztürk bir konuşma yaptı. Öztürk; İş ekipmanlarında periyodik kontrol kaydı duyurusu, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu konuları  hakkında bilgiler verdi. Osman Öztürk`ün ardından panelde ikinci olarak konuşan Makine Mühendisi A- Sınıf İş Güvenliği Uzmanı Ali Sarıhan ise şu konulara değindi. Sarıhan; " İş Güvenliğinde sorumluluklar, iş kazası, meslek hastalığı, sorumluluk türleri, işveren sorumlulukları, çalışan sorumlulukları" hakkında olması gerekenleri dinleyicilere aktardı.