İKİNCİ ODA İŞLEYİŞİ ÇALIŞTAYI YAPILDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Mayıs 2010

Şubemiz tarafından tüm Şube ve Temsilcilik Yöneticileri ile çalışanlarımıza yönelik olarak, birincisi 24-25 Mayıs 2008 tarihlerinde Muğla Gökova Yücelen Otel'de gerçekleştirilen "Oda İşleyişi Çalıştayı" nın ikincisi 22-23 Mayıs 2010 tarihlerinde Collosae Hotel'de yapıldı.

Çalıştaya tüm ŞYK üyeleri, Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyeleri, Teknik Görevlilerimiz ve diğer çalışanlarımız eksiksiz olarak katıldı. Çalıştay Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı'nın konuşması ile başladı. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hadımlı şunları söyledi: "Şubemiz tarafından tüm Şube ve Temsilcilik Yöneticileri ile çalışanlarımıza yönelik olarak, birincisini 24-25 Mayıs 2008 tarihlerinde Muğla Gökova Yücelen Otel'de gerçekleştirdiğimiz Oda İşleyişi Çalıştayı' nın ikincisinde sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu sizlerle paylaşarak sözlerime başlamak istiyorum.

 

Değerli çalışma arkadaşlarım,

2009 yılında tüm yakıcılığı ile yaşadığımız kriz; Gelişmiş kapitalist ülkelerin 12 trilyon doları bulan kurtarma paketleriyle bile aşılamazken, borsa ve tahvil piyasasındaki oyunlar ile dev tekellerin yönetim kadrolarının hiç ettiği milyarlarca dolar ilk kez tüm açıklığıyla gözler önüne serilmiştir. Bu bunalım bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri özellikle etkilemiş, üretim ve iç piyasalarda talep düşmüş, iç ve dış ticaret hacmi daralmış, işsizlik oranları büyümüş, istihdam hacmi olabildiğince küçülmüştür.

 

Krizle birlikte birçok işyeri kapanmış, sadece son bir yıl içinde 1,5 milyon kişi işsiz kalmıştır. Sanayide işten çıkarılanların 750 bini bulduğu, toplam sanayi istihdamına göre bu oranın yüzde 18'e ulaştığı görülmektedir. Sanayide son bir yıllık üretim daralması yüzde 20'dir. Dünyada kriz ile birlikte sosyal adaletçi programlara ve kamusal desteklere dair inanç ve yönelim artarken, ülkemizde krizin asli sorumlusu olan serbestleştirme politikalarında ısrarcı olunmakta, yeni zamlar, vergi artışları ve özelleştirmeler tek çözüm olarak dayatılmaktadır. Bu olumsuz şartlardan bölgemizde fazlası ile nasibini almıştır. Tekstil ve traverten üretimi ile milyar doların üzerinde ihracat yapan bölgemiz, yaşanan küresel krizin etkisi ile intiharlar ve iflaslarla gündeme gelmiştir...

 

Ancak Şubemiz, örgütlülüğü sayesinde, önceki yıllardaki gibi başarılı çalışmalarını sürdürmüş, ülkemizin ve yaşadığımız kentin içinde bulunduğu elverişsiz koşullara karşı emekten, meslekten, meslektaştan yana tavır geliştirmeye devam etmiştir. Bu çabalarımızın ürünü olarak, Şubemiz tüm bu olumsuzlukları bir kenara bırakarak TMMOB Felsefesini içselleştirerek yürüyüşüne devam etmiştir.

 

Üyelerimizin katkı ve destekleri ile yeni binamızı hizmete sunmanın gururunu yaşadık. Uzun süredir hizmetlerimizin tek merkezden ve daha sağlıklı yürütülmesi için yaptığımız çalışmalar, nihayet sonuçlandı. Burada ki başarımız, birlikteliğimiz Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak kurumsallaşmanın geliştirilerek sürdürüldüğünün bir kanıtıdır.

 

Öte yandan 29-30 Ocak 2010 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz VIII. Olağan Genel Kurulumuz ve Temsilcilik Yürütme Kurulu seçimlerimiz bu birlikteliğimizi göstermek açısından büyük anlam taşımaktadır. Kuruluş felsefemizden ve toplumsal duruşumuzdan ödün vermeden çalışma sürdürdük. Tüm kurum ve kuruluşlara eşit mesafede, üyelerimizin ve toplumun çıkarlarına paralel ilişkiler kurduk ve geliştirdik. Üyelerimizin deneyim ve birikimlerinin Odamıza kazandırılması yönünde katılım mekanizmalarını sürekli olarak sonu kadar açık tuttuk. "En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır" felsefesinden hareketle meslek içi eğitim çalışmalarına büyük ağırlık verdik. Mesleki ilgi alanımıza giren her konuda çözümler üretip üyelerimizin ve kamuoyunun hizmetine sunma gayretimizden hiç vazgeçmedik. Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı ilgilendiren ekonomik, toplumsal sorunlar ve bu sorunların çözümleri konusunda Hükümetleri, Yerel Yönetimleri ve bilgilendirme, aydınlatma anlamında kamuoyunu uyardık.

 

Değerli Arkadaşlar

 

Ülkedeki siyasi hareketlilik her türlü "yöntem" kullanılarak sürdürülürken Cumhurbaşkanlığının Devlet Denetleme Kurulu'nun Anayasanın 135. maddesine göre kurulmuş meslek örgütleri hakkında hazırlamış olduğu rapor Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yayımlandı. Toplam 1062 sayfa olan ve oldukça kapsamlı hazırlandığı gözlenen raporda beklendiği gibi meslek odalarının hiçbir faaliyetinin beğenilmediği ve siyasetle uğraştıkları yer almaktadır. Raporun yayımlanmasının hemen arkasından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının Baş Müfettişinin nereden yapıldığı belli olmayan bir ihbar mektubunu mesnet göstererek TMMOB'dan yeni belgeler istemesi sürecin benzer yöntemlerle süreceğinin ilk işaretleridir.

 

 

Üyelerimizin hak ve çıkarların korumak, gelişen bu yapılanmada yarınlara hazırlık olmak, emekten, bilimden ve ülkemizden yana olmak çabamız hiç durmaksızın sürecektir. Kurulduğu günden bu yana sürekli gelişim içinde olan şubemiz, sizlerin de desteği ile daha da güçlenecektir. Bu güç bizlerin ortak başarısı ve mesleki kazanımları noktasında olacaktır. Fiziki şartlarımızda yaşanan iyileşme, üyelerimizin mesleki ve özlük haklarında ki gelişimlerin artarak süreceği inancı ile sözlerimi şu şekilde noktalamak istiyordum.

 

 

Unutmayalım....

Birlikte başardık,

Birlikte başaracağız. "

 

Şube Yönetim Kurulu Başkanımızın konuşması sonrasında Teknik Görevlilerimizden Ali Özkan Utma proje mesleki denetimleri, Tufan Barış Aykul periyodik kontrol, İbrahim Yener Acar MİEM, Burak Sücüllü emisyon ölçümleri ve teknik hizmetler konularında Oda uygulamalarını anlattılar.

 

Şubemiz Muhasebe ve Mali İşler Sorumlusu Ümmü Sarı mali işleyiş konusunda, Büro Görevlisi Deryal Satır ise büro işleyişi konusunda sunum yaptılar.

 

Daha sonra oluşturulan Büro Hizmetleri Çalışma Grubu, Eğitim Hizmetleri Çalışma Grubu,  Etkinlikler Çalışma Grubu, LPG Sızdırmazlık Kontrolü Çalışma Grubu, Mesleki Denetim Çalışma Grubu, Muhasebe ve Mali İşler Çalışma Grubu, Sosyal Etkinlikler ve İletişim Çalışma Grubu, Teknik Hizmetler Çalışma Grubu sunumlar ışığında çalışmalar yaparak aşağıda incelemelerinize sunduğumuz raporları hazırladılar. İkinci gün Çalışma Grubu raporlarının görüşülmesi çalışması ile sona erdi.

 

Büro Hizmetleri Çalışma Grubu Raporu

 

•·         Şube Danışma Kurulu toplantılarına büro personelinin de katılması

•·         Meslek alanlarına ilişkin değişiklikler konusunda daha sık üye bilgilendirme toplantısının yapılması

•·         6 aylık çalışma dönemleri sonunda büro işleyişine ilişkin personel toplantısı yapılması (Her defasında başka bir Şube biriminde)

•·         Büro ekipmanlarının yenilenmesi ve bakımlarının daha sık yapılması (Bilgisayar, fotokopi ve faks makinaları vs.)

•·         Basın çalışmaları için gerekli malzemenin temini (Fotoğraf makinası alımı vs.)

•·         Genel Merkezce daha sık Büro İşleyişi eğitimi yapılmasının ve yapılan eğitimlere temsilcilik büro personelinin de katılımının sağlanması

•·         Arşivleme yapılması

•·         Büro hizmetleri hakkında broşür yayımlanması.

 

Eğitim Hizmetleri Çalışma Grubu Raporu

  

•·         Kurs talep formunun hazırlanarak şube etkinlik alanındaki taleplerin Kasım-Aralık aylarında belirlenerek bir eğitim programı hazırlanması.

•·         Kurs açılacak yerlerde kursiyerler için konaklama yerleri ve ücretlerinin belirlenerek bilgilendirilmesi.

•·         Enerji yöneticisi eğitimleri için gerekli şartların sağlanması ve Denizli Şubesi tarafından kursun açılması.

•·         LPG Sorumlu Müdürlük hizmetlerindeki haksız rekabet ortamının kaldırılması Çevre ve Kimya Mühendisleri Odalarının yanlış uygulamalarının TMMOB bünyesinde düzeltilmesi konusunda çalışma yapılması.

•·         MİEM Eğitici havuzunun Şube bazında genişletilmesinin konusunda çalışma yapılması.

•·         Eğitmen saat ücretlerinin arttırılmasının sağlanması konusunda çalışma yapılması.

•·         Eğitimlerin ve sınavların web sitesi oluşturularak internet ortamı üzerinden yapılmasının sağlanması.

•·         Makina Mühendisleri Odası'na bağlı diğer meslek disiplinleri için gerekli eğitim çalışmalarının arttırılması.

•·         Eğitici eğitimlerinin, Şube Yürütme Kurullarının önerdiği, Şube Yönetim kurulunun onayladığı üyelerimizin katılımıyla yapılmasının sağlanması.

 

Etkinlikler Çalışma Grubu Raporu

 

1-) Makina Mühendisleri olarak yapacağımız etkinlikler

-Jeotermal ile ilgili sempozyum,

-Yenilenebilir enerji (rüzgar+güneş enerjisi) ile ilgili sempozyum,

-Isı yalıtımı,

-Enerji haftası.

a)JEOTERMAL:

Aydın Yöresinin yüksek ısı kapasitesi nedeniyle çeşitlendirip teknik olarak yeniden bir çalışma yapılması Sempozyum veya kongre şeklinde yapılabilir. Ankara'da yapılacağına konunun kaynağında irdelenmesi gerekir.

 

b) YENİLENEBİLİR ENERJİ:

Rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi yeni teknoloji ve değerlendirmeler sonucunda gelişen sistemler ve uygulanabilirliği etkin tartışılmalıdır. Bodrum da yapılabilir.

 

c) ISI YALITIMI:

Isı yalıtımı konusunda Şube etkinlik alanındaki tüm birimlerde etkinlikler yapılmalı. 2011 yılında bir kongre hedeflenmeli.

 

d) ENERJİ HAFTASI:

2011 yılının başlarında tüm Temsilcilikleri kapsayacak şekilde enerji günleri düzenlenebilir. En son Denizli'de sonlandırılıp sonuç bildirgesi çıkartılabilir. Ödüllü resim kompozisyon yarışmaları yapılabilir.

 

İKK OLARAK YAPACAĞIMIZ ETKİNLİKLER

-Kent Sempozyumları

-Turizm ağırlıklı olabilir (2011 sonu)

-Yapısal ve çevresel olabilir

-Resim yarışmaları düzenlenebilir (Resim de enerji konusu işlenebilir.)

-Kent Sempozyumu 2012 yılının başında Aydın ilimizde İKK olarak yapılmalıdır.

LPG Sızdırmazlık Kontrolü Çalışma Grubu Raporu

1-FİZİKİ ŞARTLAR:

Fiziki şartlar olarak kontrol görevlisinin araçları baktığı kontrol ettiği yerin üzerinin kapalı olması, araç altının kontrolü için yerin uygun olması önemlidir. Ayrıca rapor yazılan ofisin uygun olması korunaklı olması elektronik ve elektrik alt yapısının sorunsuz olması gerekir. Bakıldığında Denizli, Aydın, Muğla İl Temsilciliklerinin Nazilli ilçe temsilciliğinin ortalama çalışma yeri standardına uygun olmakla beraber diğer temsilciliklerinin de bu standartlara ulaştırılması önem teşkil etmektedir.

•·         LPG kontrolünün yapılan yerlerin TSE Hizmet yeri yeterlilik belgesini alabilecek duruma getirilmelidir. Bununla ilgili tip proje çalışmasının yapılması gerekir.

•·         Araç alt yapısının kontrol yapılabilirliği sağlanmalıdır.

•·         Elektrik ve elektronik alt yapının sağlıklı kontrol ve raporlama çalışmalarının yapılabilirliğini karşılamalıdır.

•·         Seyyar kontrol noktalarının sabit kontrol çalışma şartlarına yakın bir konuma getirilmesi standart açısından önemlidir.

•·         Seyyar kontrol noktalarında kontrol hizmetlerinde hizmetin kalitesinin artırılması çalışmaları konusunda araştırma ve çalışma yapılmalıdır.

 

2-EĞİTİM VE PERSONEL İHTİYACI:

•·         Kontrol edilen bölgenin araç sayısına göre bir elemanın kontrol edebilecek sağlıklı araç sayısının belirlenmesi buna uygun personelin görevlendirilmesinin sağlanması(makine mühendisi) , raporlanma konusunda personelin istihdamı hizmetlerin devamlılığı, kalitesi ve güven verme açısından önem teşkil etmektedir. Kontrol eden eleman ve raporlama yapan eleman birlikte düşünülmeli mali sorumluluklar açıkça belirtilmelidir.

 

•·         Kontrolde çalışan personelin Odamızca belgelendirilmesi(araçların lpg'ye dönüşümü mühendis yetki belgesi) gereklidir.

 

3-YÖNETMELİK ÇALIŞMALARI:

 

•·         Araçların MORTOY yönetmeliğine göre değişimlerin nasıl yapılacağının, cihazların (LPG tankı ve kitinin nerelere takılacağı) araçlara nerelerde ve nasıl montajının yapılacağı ile ilgili onaylanmış tip projelerinin kontrol noktalarına verilmesi ve kontrollerin bunlara uygun yapılmasının sağlanması gereklidir. Bu sayede oluşan farklı yorumlamalar ortalıktan kalkacak ve kontroller yeknesaklık kazanacaktır.

•·         Yeni montaj ve tank değişimlerinde kontrollerinin buna göre yapılması gereklidir.

•·         Şubede tek seslilik ve tek uygulama yapılabilmesi için konuları anında cevap verebilecek bir birimin oluşturulması önem teşkil etmektedir.Gelişen yeni yazışma ve önerilerin kısa bir zaman zarfında değerlendirilmesi oluşabilecek olan olumsuzlukları önleyeceği bilinmelidir.

•·         Kontrol formunun iş akışına uygun yeniden düzenlenmelidir

•·         Her il temsilciliğinde sektörle ilgili toplantıların yapılması ve sorunlar konusunda toplantıların yapılması sektör gelişmesi açısından önemlidir. Bu konuda kontrol görevi yapan elamanlara yetki verilmesi gereklidir

 

4-TECHİZAT VE DONANIM PROĞRAM

•·         Bütün kontrol noktalarında kullanılan detektörlerin günün şartlarına (tüv) şartlarına uygun hale getirilmeli ve detektör yedekleri kontrol noktalarında bulundurulması,

•·         Kontrol noktalarında yangın söndürme cihazlarının bulundurulması ve yazıcıların tüm noktalarda standart hale getirilmeli

•·         Yazıcı kartuş sorunun tek noktada çözümü konusunda çalışma yapılmalı.

•·         Personelle ilgili çalışma iş elbiseleri mevsimsel şartlara uygun kıyafetin sağlanması. Ayrıca lamba, tornavida v.b ekipmanların tüm kontrol noktalarında standart olarak sağlanmalı.

 

5-ARŞİVLEME

•·         Sızdırmazlık raporu verilirken MMO tarafından alınan rapor nüshasının programın merkezi olmasından dolayı yedek nüshanın alınmaması, eski kontrol raporlarının 3.yıl evraklarının (MTR) hariç imha edilmesinin sağlanması.

 

6- İŞ ELBİSELERİ

•·         İş elbiselerinin hazırlanması konusunda İbrahim Yener ACAR arkadaşımıza yetki verilmesi.

Mesleki Denetim Çalışma Grubu Raporu

•·         Proje mesleki denetiminde, değişen yönetmelikler kapsamında güncellenen çek-list'in kullanılması.

•·         Mesleki denetimi yaptırılacak olan projelerin; müellif tarafından odaya getirilmesi hakkında yürütme kurullarına yetki verilmesi.

•·         Şube Yönetim Kurulu'nun ve Temsilcilik Yürütme Kurullarının, etkinliği alanındaki Mimarlar Odası Şubeleri ile Binalarda Enerji Performans Yönetmeliğinin getirdiği yenilikler, yükümlülükler ve yapılabileceklerimiz konularında çalışma yapmaları.

•·         Şube Yönetim Kurulu'nun ve Temsilcilik Yürütme Kurullarının etkinliği alanındaki Mimarlar Odası Şubeleri ile Asansör Avam Projelerinin uygulanabilirliği ve yönetmeliklere uygun olarak projelendirilmesi hakkında çalışma yapmaları.

•·         Mesleki denetim yapan teknik personellere değişen kanun ve yönetmelikler kapsamında eğitimlerin düzenlenmesi.

•·         Temsilciliklerde görevli teknik personelin; OBYS'ye geçişinin sağlanması.

•·         MİEM kurslarının sınavsız olarak gözetim kriterleri kapsamında tekrarlanması.

•·         Etkinlik alanlarındaki farklılıkları kaldırmak için projelerde yazılan inşaat alanlarının kapsamları hakkında açıklık getirilmesi.

•·         BEP kapsamında, 2000 m2 üzeri binalarda merkezi ısıtma yapılır denilmektedir. Yönetmelik maddesinin değiştirilmesi konusu hakkında oda görüşü oluşturulması. (Turizm bölgeleri)

•·         Bina; bitmiş, imar afları ile elektrik, su gibi altyapı hizmetlerinden yararlanabilmekte ve iskan halinde. Yapı sahibi Yapı Kullanma Belgesini almıyor. Bu nedenle Teknik Uygulama Sorumluluğu üyelerimizin üzerinden kalkmıyor. Konu hakkında oda görüşü oluşturulması. (İlgili Belediyeler hukuki açıdan uyarılsın)

•·         TUS sorumluluk süresinin yapı toplam inşaat alanı veya başka bir kritere göre belirlenmesi.

•·         "ISI YALITIM PROGRAMI" ile yapmış olduğumuz program desteği, "KALORİFER TESİSATI HESAPLAMA PROGRAMI" gibi diğer programlar ile genişletilmeli.

•·         Yapı Denetim Firmalarında çalışan meslektaşlarımızın, ısı yalıtım uygulamalarının önemi hakkında bilgilendirmesi.

•·         SMM bürosu inceleme tutanakları hususun gerekli özenin gösterilmesi.

•·         Mevcut SMM bürolarının teknik uygunluklarının yönetmelik kapsamında incelenmesi.

•·         Home ofis olarak çalışan SMM bürolarının yönetmelik kapsamında uygun çalışma koşullarını yerine getirmediklerine dair yazı örneğinin hazırlanması.

•·         Temsilcilik yürütme kurullarında görevli teknik personellere OBYS üzerinden yaptıkları LPG sızdırmazlık denetimlerinde İPTAL yetkisinin istenmesi.

•·         BEP kapsamındaki toplam inşaat alanlarının hesaplanarak projelere eklenmesi.

 

Muhasebe ve Mali İşler Çalışma Grubu Raporu

•·         Proje Mesleki Denetim Bedeli olan %4 oranının düşürülmesi.

•·         Üyelerden Oda kayıt belge ücretinin alınmaması.

•·         Temsilcilik ve Şube tahsil makbuzlarının muhasebe programından online olarak düzenlenmesi.

•·         Üyelerin üye kart bilgilerini kendilerinin görebilmesi (ödenti, sahip olduğu belgeler, gözetim puanları vb.)

•·         Kasa limitinin yükseltilmesi. Şube ve Temsilcilik kasalarının sigorta kapsamına alınması.

•·         Periyodik kontrol ve bilirkişiliklerin üye ağırlıklı yapılması ve ödenen ücretlerin arttırılması

•·         Bütçenin Netsis muhasebe programıyla entegreli çalışarak otomatik olarak gelir-gider bütçesinin yazılması.

•·         Mezun olacak öğrenci üyeler için meslek ve Oda faaliyet alanı tanıtımına ilişkin mesleğe hoş geldin kokteyli düzenlenmesi.

•·         MİEM Gözetim etkinliğine ilişkin eğitimlerin üniversitelerle irtibata geçilerek öğretim üyelerinin eğitim vermesinin sağlanması.

•·         Hizmet kurumu olan Odamızda kaliteli hizmet verebilmek amacıyla personel eğitimlerine ağırlık verilmesi.

 

Sosyal Etkinlikler ve İletişim Çalışma Grubu Raporu

•·         Geçmiş yönetimde olupta, şu anda yönetimde bulunmayan ve oda yönetimine emeği geçenlere onur plaketi, yemek, haftasonu tatili vs.,

•·         Teknik ve turistik gezilerin sayısının artırılması,

•·         Halk müziği korosu kurulması,

•·         Tiyatro ekibi kurulması,

•·         Danışma Kurulu Toplantılarının farklı illerde yapılması,

•·         Odanın yıldönümünde özel çekilişlerle çeşitli hediyeler verilmesi,

•·         Yat gezisi - piknik vs. düzenlenmesi,

•·         Fotoğraf - resim sergilerinin düzenlenmesi,

•·         Etkinliklere (belirli gün ve haftalara) etkin olarak katılmak,

•·         Belirli günlerde kullanmak üzere bütün temsilciliklerin sürekli kullanabilecekleri tarzda tek tip çelenk yapılması,

•·         Tavla - okey turnuvalarının düzenlenmesi,

•·         Facebook'ta Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi adlı bir sayfanın açılması,

•·         Oda yöneticilerinin ve üyelerini özel günlerinde bilgilendirme mailin çalışması,

•·         Kişilere özel kutlama sms çalışması,

•·         Temsilciliklerin kendi datalarına sms gönderme sisteminin kurulması.

 

Teknik Hizmetler Çalışma Grubu Raporu

 

•·         Şube içinde teknik görevlilere yönelik periyodik kontrol eğitimi düzenlenmesi ve bu eğitimlerin teknik gelişmeler doğrultusunda belirli periyotlarda tekrarlanması, ( 6 ay - 1 yıl)

•·         Trafik bilirkişiliği eğitimi düzenlenmesi, ( motor - şase- kabin tetkikleri hk.)

•·         Yapılan trafik bilirkişilikleri dokümanları ( fotoğraf, rapor) ile ilgili bir havuz oluşturulması ve tüm şube temsilcilikleriyle paylaşılması,

•·         Motor - Şase tetkiklerinde kullanılan gerekli ekipmanların sağlanması, ( fotoğraf makinası . vb.)

•·         Teknik ölçümlerle ilgili Şube içi eğitim düzenlenmesi ve bu ölçümlerle ilgili gerekli ekipmanların temin edilmesi,

•·         Periyodik kontrol programı ile ilgili eğitim düzenlenmesi, (OBYS)

•·         Doğalgaz dönüşümlerinde; kazan dairesinin uygunluğu ile ilgili bilirkişilik eğitimi düzenlenmesi,

•·         Periyodik kontroller hakkında üyelerimiz belgelendirilmeli.