III. BAKIM TEKNOLOJİLERİ KONGRESİ VE SERGİSİ BAŞLADI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Kasım 2007

Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi BTKS 2007 22-25 Kasım 2007 tarihlerinde Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılıyor. Ana teması "Toplam Üretken Bakım" olarak belirlenen kongreyi aralarında Demir Çelik Üreticileri Derneği ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın da bulunduğu 17 kurum, kuruluş ve üniversite destekliyor.

Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi BTKS 2007 22-25 Kasım 2007 tarihlerinde Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılıyor. Ana teması "Toplam Üretken Bakım" olarak belirlenen kongreyi aralarında Demir Çelik Üreticileri Derneği ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı'nın da bulunduğu 17 kurum, kuruluş ve üniversite destekliyor.

 

Kongre kapsamında, bakım teknolojileri sektöründe ürün ve hizmet üreten kurum ve kuruluşların katılımı ile gerçekleşecek sergi ile doğrudan bilgilendirme ve etkileşimin sağlanacağı bir platform oluşturularak mühendis, işveren, çalışan, öğrenci ve sektör firmalarının daha geniş bir katılım ile buluşturulması amaçlanıyor.
11 oturumda 44 bildirinin sunulacağı, bir panel, 6 ayrı kurs ve bir de seminer düzenlenecek ve 4 gün sürecek olan organizasyonda, Türkiye'nin farklı illerinden gelen yüzlerce mühendis ve kullanıcı yüz yüze görüşecek, hizmet ve ürün talep eden kamu-özel sektör yetkilileriyle bir arada olacaklar.
Denizli'de üçüncüsü yapılan III. Bakım Teknolojileri Kongre Sergisi'nin açılışını Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil Kumsar, Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz birlikte yaptılar.
Açılış törenin ardından etkinliğe katılınlar ilk olarak bakım teknolojisi ürünlerinin sergilendiği merkezi gezdiler. Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Rektör Yardımcısı Halil Kumsar ile MMO Başkanı Emin Koramaz ürünlerini sergileyen firma yetkileri ile görüştüler.
Serginin gezilmesinin ardından 4 gün sürecek olan Bakım Teknolojileri Kongresi'ne geçildi. Kongrenin açılış konuşmaları MMO Denizli Şube Başkan vekili Hüseyin Hadımlı, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil KUMSAR ve Denizli Vali vekili Mehmet Çapraz tarafından yapıldı.
MMO Denizli Şube Başkan vekili Hüseyin Hadımlı açılışta yaptığı konuşmada, Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube'sinin çalışmaları, düzenleme amaçları ile ilgili bilgiler verdi.
Hadımlı, kongrede 44 bildirinin sunulacağını ve sunulan bildiriler üzerinde görüşme tartışmalarının yapılacağını ifade etti.
Kongre süresince 7 kurs ve bir panelin gerçekleştirileceğini söyleyen Hadımlı, 15 firmaya ait ürün ve faaliyetlerin de sergi salonunda kongreye katılan delege ve ziyaretçilere tanıtılacağını söyledi.
Hadımlı, " Şubemizin kuruluşundan bu yana 12 yıl geçti. Bu süreçte şubemiz 1997 yılında "21. Yüzyıla Doğru Denizli'de Sanayi Sempozyumu", 1999 yılında ''Denizli'de Sanayileşme ve Kentleşme Sempozyumu'', aynı yıl "Bilim Günleri", 2001 yılında "Türkiye'nin Enerji Politikaları ve Çözüm Önerileri", 2003 yılında ''1. Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi'' ve ''4. Endüstri ve İşletme Mühendisliği Kurultayı, 2005 yılında " 2. Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi'', 2006 yılında ''Doğalgaz Günleri'' etkinliklerini yapmıştır" dedi.
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ise kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, odanın bu dönemki kongre, kurultay, sempozyum etkinlikleri hakkında bilgi verdikten sonra şunları söyledi:
"Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz kongremiz, artık süreklilik kazanmış ve kurumsal bir çerçeveye oturmuştur. Bu kongre bakım teknolojileri konusunda en kapsamlı ve en nitelikli etkinlik hüviyetine ulaşmıştır. Odamız diğer bütün uzmanlık alanlarımızla ilgili dallarda olduğu gibi, bakım teknolojileri konusunda da geliştirici çalışmalarda bulunmayı temel görevlerimizden biri olarak görmektedir.''

 

Koramaz, kongrede bakım teknolojileri konusunda çalışma yapan öğretim üyesi, mühendis, teknisyen, yazılımcı ve uygulayıcıların, Türkiye'de konusunda ilk kez düzenlenen bu etkinliklerde, bilgi ve deneyimlerini paylaşma, sorunlarını tartışma ve taleplerini yetkililer ve kamuoyuna iletme olanağı bulduğunu ve kongre paralelinde yer alan sergi ile bakım alanındaki cihaz, ürün, teknolojik yenilikler ve somut uygulamaların kamuoyu ile paylaşıldığını ifade etti.
Koramaz, ''Kongrelerimiz, "Bakım" kavramı ve bakım bilinci geliştirerek, güvenli, ekonomik ve çevreye duyarlı bir çalışma ortamının hazırlanması ve dolayısıyla ülke sanayisine katkı koymayı amaçlamaktadır'' dedi.
Koramaz, kongreler sayesinde "Bakım Mühendisliği" kavramının da ülke gündemine taşındığına vurgu yaptı. Oda Başkanı Koramaz konuşmasını kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.
Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, sanayi alanında gelişme gösteren Denizli'nin Bakım teknolojilerine ihtiyaç duyan bir kent olduğunu söyledi.
Kumsar, "Bakım kavramı, geniş kapsamlı olarak düşünülmelidir. Takım tezgahları yanında; günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan araba, uçak, tren, bina gibi diğer makina ve tesisler de "bakım" kapsamı içerisinde değerlendirilmelidir. Bir tesisin etkili ve sürdürülebilir bir şekilde işletilebilmesi, ancak etkin olarak yapılacak bakım faaliyetleri ile mümkün olabilir. Etkili bakım faaliyetleri, en az tesisin satın alınması veya kurulması kadar önemli bir süreçtir" dedi.
Kısa bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Denizli'nin sanayileşmiş bir kent olduğuna vurgu yaptı ve Denizli'nin çok hızlı geliştiğini söyledi. Çapraz, gelişmeye katkıda bulunmak için bu tür etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini belirterek etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından açılış konferansına geçildi. Unilever Mühendislik ve Bakım Müdürü Ahmet Kaynak kongrenin de ana teması olan "Toplam Üretken Bakım" konusunda bilgi verdi. Kaynak, TPM konusundaki deneyimlerini kongre katılımcıları ile paylaştı.
Kongrede gün boyu bildirilerin sunumu yapıldı. Bildiriler sunulurken kongrenin yapıldığı merkezde iki farklı salonda çeşitli mesleki kurs ve seminerler de düzenlendi.Kongrenin ilk günü düzenlenen kokteylle son buldu.

 

III. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi 25 Kasım'a kadar devam edecek.