ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ ADAYLARINA ODA ÇALIŞMALARI ANLATILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

17 Nisan 2010

Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile tanışmak ve Odamızın çalışmalarını anlatmak amacı ile bir etkinlik düzenledik.Yeni Hizmet Binamızda gerçekleştirilen kokteylde bir konuşma yapan Şube Yönetim Kurulu Üyesi İskender Erbil; "Meslek yaşamımızın tümünde mesleki dayanışmaya ihtiyaç duyacağız. Mesleğimizin tanımlanmasından, yetki ve sorumluluklarımıza, iş hayatındaki problemlere kadar pek çok durumla karşılaşacağız. Bir meslek odasına kayıtlı olmak ve meslek odası etkinliklerinde yer almak bunun için çok gereklidir. Makina Mühendisleri Odası 1953 yılından bu yana faaliyet gösteren şu anda 73 bine yakın kayıtlı üyesi olan bir meslek örgütüdür.

Makina Mühendisleri Odası; 18 şubesi, İl/İlçe Temsilcilikleri, Mesleki Denetim Büroları, İşyeri Temsilcilikleri ile tüm yurtta örgütlenmiştir ve örgütlenmeye de devam etmektedir. Endüstri ve işletme mühendisleri, Şubelerde Meslek Dalı Komisyonu, Makina Mühendisleri Odası'nda Meslek Dalı Ana Komisyonu olarak temsil edilmektedir. Endüstri ve İşletme Mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar Makina Mühendisleri Odası'na üye olabilir. Endüstri ve İşletme Mühendisliği'nde okuyan öğrenciler de "öğrenci" statüsünde üye olabilir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 1994 yılına kadar İl Temsilciliği olarak faaliyetlerini sürdürmüş, bu yıldan beri "Şube" olarak faaliyetlerine devam etmektedir. TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 3 bin 600'e yakın üyesiyle, Denizli, Uşak, Aydın, Muğla illeri ve Marmaris, Fethiye, Bodrum, Milas, Nazilli ilçelerinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 8. dönem faaliyetlerini yürütmek üzere, seçilen yönetim kurulunda, Meltem Kocalan ve İskender Erbil Endüstri Mühendislerini temsil etmektedir. Endüstri Mühendisleri İş Güvenliği Uzmanlığı, Gıda Ambalajı Sorumlu Yöneticiliği Stratejik Planlama Uzmanlığı, Yatırım Projelerinin Planlanması Uzmanlığı, Enerji Yöneticiliği Uzmanlığı konularında resmi yetkileri, gerekli eğitim ve çalışmaları yaptıktan sonra, elde edebilmektedir: Diğer konularda da yetkilendirme çalışmaları devam etmektedir. İki yılda bir gerçekleştirilen "Endüstri-İşletme Mühendisliği Kurultayı" özellikle mesleğimiz ile ilgili problemlerin konuşulması ve gelişmelerin takip edilebilmesi için önemli bir etkinliktir. Öğrenciliğimizden emekliliğimize kadar tüm meslek yaşantımız ile ilgili olarak mesleki dayanışma odağımız olacak MMO' da Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü ile bir arada olmaktan son derece mutluyuz" dedi.

BU FIRSATI DEĞERLENDİRİN

Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aşkıner Güngör de yaptığı konuşmada TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi'ne kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek; "Üniversite ve Oda arasındaki ilişkiler hepimiz için çok önemli. İnsanlar tek başlarına zayıftır ama birlikte hareket ettiği takdirde güçlüdür. Birlikte hareketin önemi çok büyük. Bu anlamda mesleğe atıldığınızda oda içerisinde yer almanız çok önemli. Bu mesleğimizin geleceğinde söz sahibi olmamızı getirmekte. Diplomalarımızı aldığınız gün Odaya kayıt yaptırıp, Makina Mühendisleri Odası içinde faal olarak çalışmak zorundasınız. Buranın imkanlarından yararlanın. Bu fırsatı değerlendirin. Bir meslek sahibi olmak için sadece üniversite değil, Odayla olan ilişkileriniz de size çok şey kazandıracaktır. Mesleki olarak kendinizi geliştirmenizi sağlayacaktır" dedi.