EN ÖNEMLİ ŞART MONTAJ.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Mart 2010

Şubemiz ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Denizli Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Plakalı Isı Değiştiricileri ve Uygulamalı Alanları" konulu konferansta konuşan Makina Mühendisi Ufuk Atamtürk, ısı değiştiricilerinde iyi bir montajın şart olduğunu belirterek, özellikle yere dik olarak montaj yapılması gerektiğini söyledi.

Makina Mühendisi Ufuk Atamtürk'ün konuşmacı olarak katıldığı konferansta katılımcılar "Plakalı Isı Değiştiricileri ve Uygulamalı Alanları" konular hakkında bilgilendirildi. İki saat süren eğitimde Makina Mühendisi Ufuk Atamtürk, Plakalı ısı değiştiricileri, ısı transfer teorisi, PID'lerin tanımı, çalışma prensibi, yapısı, çeşitli avantajları, ısı değiştiricilerin uygulama alanları, bina ve endüstriyel uygulamalar ve ısı denge tankları konu başlıklarını aktardı.

Isı değiştiricilerinde iyi montajın şart olduğunu söyleyen Makina Mühendisi Atamtürk, ısı değiştiricilerin özellikle yere dik monte edilmesi gerektiğini söyledi. Atamtürk montajda diğer kuralları ise şöyle sıraladı, "Tesisat bağlantılarına kesici vana konulmalıdır. Girişlerine pislik tutucu konulmalıdır. Hava alma ve boşaltma vanası konulmalıdır. Su koçundan korumak amacıyla hava tankı veya su koçu kırıcısı konulmalıdır. Emniyet ventili konulmalıdır. Sistem boruları ile ısı değiştiricisi birbirini taşımamalı. Isı kaybını önlemek için eşanjör izole edilmelidir. Bir yanında ve arkasında servis alanı bulunmalıdır. Kireçli suların yumuşatılarak sisteme gönderilmesi sorunsuz işletim için önemlidir."