BİR İMZA DA SEN VER

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Nisan 2015

DİSK-KESK-TMMOB-TTB tarafından İş cinayetlerine karşı başlatılan imza kampanyası kapsamında İlimizde Candoğan Parkı önünde stand açıldı.

 

İMZA KAMPANYASINA ÇAĞRI

 

Yaşamı alınterleriyle kuran işçiler,
Oğullarımız, kızlarımız,
Annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz,
Eşlerimiz, sevdalılarımız
Ve biz hepimiz

Ölümüne çalışmak, çalışırken ölmek istemiyoruz. Güvenli koşullarda güvenceli çalışmak ve emeğimizin karşılığını almak istiyoruz.

Öngörülen ve önlenebilir risklerin ne kaza, ne fıtrat olmadığını biliyoruz. Bile bile ölümlerle yüzleşmemenin, türlü meslek hastalıklarına yakalanmamanın olanaklı olduğunu biliyoruz. Dünya bunun bilimsel, teknolojik, yasal, demokratik koşullarını çoktan sağladı. İşsizlikle tehdit edilerek açlıkla sınanmak, ölümüne çalışmayı ve çalışırken ölümü kabul etmiyoruz. Hastalanmak,sakatlık,ölümler çalışanların kaderi, fıtratı olamaz.

Yol gösteriyoruz:

 

  • Emekçilerin güvencesiz ve kayıt dışı çalıştırılması engellenmelidir.
  • İşçi sağlığı ve iş güvenliği kavramlarıyla temelden çelişen ve özellikle kamuya ekonomik anlamda da yük olan, işçileri köleleştiren taşeron ve rodovans düzenlerine son verilmelidir.
  • Sendikalaşmanın önündeki ILO standartlarıyla çelişen engellemeler kaldırılmalıdır.
  • Toplu iş sözleşmesi hakkının önündeki başta çifte baraj uygulaması olmak üzere tüm engellemeler kaldırılmalıdır.
  • İşçi sağlığı ve iş güvenliği sorunları piyasacı yaklaşımlarla çözülemez. Sendikaların, meslek odalarının, üniversitelerin karar süreçlerinde ve yönetiminde etkin katılımı ile idari ve mali yönden bağımsız, demokratik bir işleyişe sahip Ulusal İşçi Sağlığı Güvenliği Kurumu oluşturulmalıdır.