"BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ" EĞİTİMİ YAPILDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Ocak 2010

5 Aralık 2009 tarihinde yürürlüğe giren, ''Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'' uygulamaları konusunda üyelerimize ve tesisat sektöründe çalışanlara yönelik olarak 11 Ocak 2010 tarihinde Şubemiz Konferans Salonu'nda bir eğitim düzenlendi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Teknik Görevlisi Behice Çetinkaya ve Ege Kalibrasyon ve Metroloji Eğitim Merkezi Eğiticilerinden Berkay Eriş'in hazırladıkları sunumlar ile verdiği eğitime çok sayıda üyemiz ve teknik personel katıldı.

Şubemiz Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı Eğitim öncesinde bir konuşma yaparak Eğitimcilere ve katılımcılara teşekkürlerini sundu. Hüseyin Hadımlı konuşmasında şunları söyledi.

"Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Şubemiz ile Denizli Belediye Başkanlığı, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, Elektrik Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, Denizli Ticaret Odası, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Denizli Şubesi "Yeni Yapılacak Binaların Enerji Verimliliği Kanunu ve Binalarda Enerji Performans Yönetmeliği Şartlarına Uygun Olarak Projelendirilmesi, Yapımının Sağlanması ve Denetlenmesi İçin İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Bu protokolün amacı; İmar Kanunu'na, imar planlarına uygun, sağlıklı, güvenli, konforlu ve yaşanabilir yapıları üretebilmek için, tasarım süreci ile başlayan, yapı malzeme ve bileşenlerinin niteliği ve kullanılışı, yangın güvenliği, ısı kaybı, gürültü denetimi vb. faktörleri de dikkate alan bir yaklaşım ortaya koymak, bu doğrultudaki her türlü uygulamaya destek olmak, eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapmaktır. 

Bu kapsamda özellikle Yapı Denetim Kuruluşları'nda çalışan meslektaşlarımızın meslek içi eğitim ihtiyaçlarının tespiti, çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar Şubemizin öncelikleri arasındadır.  Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Denizli Şubesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bugün sizlere bu eğitimi hazırladık. 18 Ocak 2010 tarihinde ise "İnşaat İşlerinde İş Güvenliği Temel Eğitimi'ni" düzenledik.

Benzer şekilde serbest mühendislik müşavirlik hizmeti yürüten meslektaşlarımızın enerji verimliliği alanında eğitilmesi ve belgelendirilmesi çalışmalarımız sürmektedir.

Eğitim programımıza katkıları için İzmir Şube Teknik Görevlisi Behice Çetinkaya ve Ege Kalibrasyon ve Metroloji Eğitim Merkezi Berkay Eriş'e, katılımınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum."