12. ULUSLARARASI MALZEME SEMPOZYUMU YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Kasım 2008

Şubemizin de Destekleyen Kuruluşlar arasında yer aldığı 12. Uluslararası Malzeme Sempozyumu yapıldı. Sempozyum kapsamında düzenlenen sergide Şubemizde bir stant açtı.

Şubemizin de Destekleyen Kuruluşlar arasında yer aldığı 12. Uluslararası Malzeme Sempozyumu yapıldı. Sempozyum kapsamında düzenlenen sergide Şubemizde bir stant açtı. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışına Denizli Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve çok sayıda yerli ve yabancı bilim insanı katıldı. 

 Törenin açılış konuşmasını yapan sempozyum Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Doç. Dr. Cemal Meran, 1986 yılından itibaren her iki yılda bir sempozyumun yapıldığını ve bugüne kadar 650 farklı yazarın katkılarıyla 820 bildirinin yayınlandığını kaydetti. Sempozyumun her yıl geliştiğini ifade eden Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Topçu ise, ilk 10 sempozyumu ulusal olarak yaptıklarını, son iki sempozyumu ise uluslararası nitelikte organize ettiklerini kaydetti. Uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, "Tek başına üretim yeterli değil, materyallerin de geliştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle organizasyonun önemi büyük. Uluslar arası organizasyonlara her yıl daha fazla önem vermeyi hedefliyoruz" dedi. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ise üretilen malzemelerin şehirlerdeki yapılanmada önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, sempozyumun ileriye yönelik olumlu sonuçları olacağını, Pamukkale Üniversitesi'nin Denizli'deki kurumlarla birlikte çalışmasından memnuniyet duyduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından Sempozyum Eş-başkanı, Silesian Teknoloji Üniversitesi Bio malzemeler ve Mühendislik Malzemeleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Leszek Dobrzanski tarafından sempozyumun açılış konferansı verildi. Üç gün boyunca süren sempozyumda birbirinden değerli bilim insanları 99 sözlü, 77 de poster sonum olmak üzere 176 bildiri sundular.