Şubemiz 67. Yıl Onur Gecesi Kokteyli ve Plaket Töreni Düzenledi.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Samsun Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

31 Aralık 2021

30 Aralık 2021 tarihinde Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubemiz 67. Yıl Onur Gecesi Kokteyli ve Plaket Törenini Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonunda düzenlerken meslek yaşamlarında 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 ve 55 yılını dolduran Makine ve Endüstri Mühendisi üyelerini plaketle onurlandırdı.

Onur Gecesi Kokteyli ve Plaket Törenine Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ, Samsun Milletvekili Kemal ZEYBEK Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin KANBER, TMMOB Samsun İKK Temsilcisi Veli KEBAPCI, üyelerimiz ve aileleri katılmıştır.

Onur Gecesinde konuşma yapan Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir GÜRKAN; İnsanlık tarihinde zor günleri birlikte yaşadıklarını, küresel salgının birçok sevdiğimiz insanı bizlerden aldığını, diğer meslek mensupları kadar kamuoyunda gündeme getirilmese de, meslektaşlarımız işlerinin başında çalışırken, insanlığa değer üretirken salgın hastalığa yakalandıklarını ve aramızdan ayrılmışlardır. Bahtiyar MADALI, Birol ERDİN, Erdem KOÇ, Sinan KURT ve Yaşar YİĞİT bizlerin nezdinde birer görev şehidi oldu. Diğer yandan 2020-2021 çalışma dönemimiz içerisinde, Samsun Belediyesi Eski Başkanı Ruhat ÇETİNKAYA, Ordu İl Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyemiz Mehmet ELİBOL, mesleğimizin değerli büyükleri Hasan ÇELİKKOL, Rıfat İŞERİ, Seydi Ahmet ŞENER, İbrahim ŞENGÜLLENDİ, Hasan EKMEN, Celalettin Rumi BOZKURT, Ahmet TUNAY, İhsan KESKİN ve yeni meslektaşlarımızdan Kemal AĞU’yu ebediyete uğurladık. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve biz sevenlerine sabırlar diledi."

Gürkan konuşmasında “Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat illerimizi kapsayan TMMOB MMO Samsun Şubemiz günümüz itibariyle 2.912 üye, 411 Öğrenci Üye olmak üzere toplamda 3.323 üyeye ulaşmış durumda olduğunu ve Odamızda 22 Makine Mühendisi olmak üzere toplam 26 personel ile faaliyetlerine devam etmektedir.”

Küresel Salgınla birlikte, alınan kararlar ve tedbirler doğrultusunda ilk önce çalışma arkadaşlarımızın sağlık durumları ve özlük haklarına yönelik çalışmalar yaparak onların zorlu dönemi en hasarsız bir şekilde atlatılabilmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını, üyelerimize yönelik ise ilk başta sokağa çıkma kısıtı olan üyelerimiz olmak üzere, tüm üyelerimizin sağlık durumlarını takip etmeye çalışarak tedavi süreçlerine müdahil olup sosyal bir dayanışma içerisinde olmaya çalıştıklarını” belirtirken “bu süreçte periyodik kontroller, online eğitimler, kurslar düzenlediklerini” söyledi.

Salgın hastalıktan dolayı aramızdan ayrılarak iki tane pırıl pırıl üniversite öğrencisini bizlere emanet eden üyemizin emanetine sahip çıkmayı daha çok önemsediklerini, sosyal dayanışmanın önde tutulduğu bir anlayışla hizmetlerimizi kesintiye uğratmadan devam ettirmeye çalışacağız” dedi.

Gürkan son olarak “bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak Onur Gecesi etkinliğimize katılan değerli konuklarımıza, plaket alarak mesleki hazzı yaşayacak olan üyelerimize şahsım ve yönetim kurulum adına içtenlikle teşekkür ve tebrik ediyor, şimdiden 2022 yılının ülkemize ve üyelerimize sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından; Ülkemizin Kalkınması için şantiyelerde, fabrikalarda, kamu ve özel sektörde yıllarca büyük bir özveriyle çalışan, üreten ve sanayileşen bir Türkiye için mücadele veren üyelere meslek yaşamlarında geçirdikleri yılların anısına meslekte 15 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir GÜRKAN, 20 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan BOZAL, 25 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini TMMOB Samsun İKK Sekreteri Veli KEBAPCI, 30 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Nail YOLAYDIN, 35 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin KANBER, 40 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ, 45 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Samsun Milletvekili Kemal ZEYBEK, 50 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ünsal KIRAN ve 55 yılını dolduran üyelerimize plaketlerini Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından verilmiştir.