8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

08 Mart 2022

Kadınlar özgürleşmeden hiçbir toplum özgürleşemez.

Ülkemizde aile, eğitim, çalışma yaşamı, istihdam başta olmak üzere toplumsal yaşamın her alanında kadınlara yönelik eşitsizlik ve şiddeti meşrulaştıran yaklaşımlar özellikle son yıllarda oldukça artmıştır.

Kamuoyunda “İstanbul Sözleşmesi” olarak da bilinen, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin iptalinin bu sürece katkıda bulunduğu bilinmektedir. 

Kadınların toplumsal cinsiyet eşitsizliklerine karşı her alanda verdikleri eşit ve özgür yurttaşlık mücadelesi, aynı zamanda ülkemizin laiklik, demokratikleşme ve özgürleşme mücadelesidir. Odamız bu onurlu mücadelelerinde kadın meslektaşlarımız ve tüm kadınlarla birlikte ve dayanışma içinde olmayı sürdürecektir.

Biz de, Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olarak; kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için bir film gösterimi organize ettik. Bu anlamlı günü kadın üyelerimize ayırmaya çalıştık. 

Birlik ve dayanışmanın en güzel günlerinden biri olan 8 Mart’ta ülkemizin dört bir köşesinde gericiliğe, sömürüye, baskıya, şiddete, taciz, tecavüz ve cinayetlere karşı seslerini yükseltecek olan kadınların ve kadın meslektaşlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.