21. Yüzyıl için Planlama Kurultayı Düzenlendi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

A. Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (KAYAUM) ile Ankara Üniversitesi Rektörlüğü işbirliğinde düzenlenen ve Odamızın destek verdiği "21. Yüzyıl İçin Planlama Kurultayı", 6-7 Aralık 2012 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Rektörlük 100. Yıl Salonu'nda gerçekleştirildi.

Geçmişte ciddi bir planlama deneyimi yaşamış olan ülkemizde, bugün ortaya çıkan yeni gereksinmelerle akademik dünyada ve meslek alanlarında planlamanın önemini değerlendirmek için düzenlenen kurultayda; Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar "Sanayi ve Enerjide Planlama İçin Kurumlaşma, Model ve Politika Önerileri" başlıklı oturumu yönetirken, Oda Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz ve Oda Sanayi Çalışma Grubu Başkanı Yavuz Bayülken ayrı oturumlarda konuşmacı olarak yer aldı.

Açılış töreniyle başlayan etkinliğin ilk oturumu, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş‘ın yönettiği "Enerji Alanında Sorunlar ve Planlama" başlığı altında gerçekleştirildi.  Necdet Pamir (Petrol Mühendisleri Odası Enerji Politikaları Çalışma Grubu Başkanı), ve Olgun Sakarya (Elektrik Mühendisleri Odası Enerji Birimi Koordinatörü)‘nın katıldığı oturumda Oda Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz "Enerji Sektöründe Stratejik Kamu Varlığının ve Planlamanın Önemi" başlıklı bir sunum yaptı.

Kurultayın öğleden sonra düzenlenen ve Prof. Dr. Oktar Türel‘in yönettiği "Sanayi Alanında Sorunlar ve Planlama" ana başlıklı ikinci oturumunda Dr. Serdar Şahinkaya, Oktay Küçükkiremitçi (Türkiye Kalkınma Bankası) ve Oda Sanayi Çalışma Grubu Başkanı Yavuz Bayülken söz aldı.  Yavuz Bayülken, imalat sanayinde öne çıkan sayısal verilere ve sektörler arası kıyaslamalara yer veren bir sunum gerçekleştirdi.

21. Yüzyıl İçin Planlama Kurultayına ikinci gün düzenlenen ve Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar‘ın yönetici olduğu "Sanayi ve Enerjide Planlama İçin Kurumlaşma, Model ve Politika Önerileri" başlıklı oturumla devam edildi. Bu bölümde Prof. Dr. Çağlar Güven, Prof. Dr. Çelik Kurtoğlu ve aynı zamanda Odamız üyesi de olan gazeteci-yazar Aykut Göker birer konuşma yaptılar.

Kurultay, öğleden sonra gerçekleşen değerlendirme toplantısıyla tamamlandı. TMMOB 34. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Kiper‘in yönetiminde düzenlenen "Genel Değerlendirme" başlıklı oturumda Prof. Dr. Sencer İmer, Oktay Kiremitçi, Oğuz Türkyılmaz ve gazeteci-yazar Mustafa Sönmez söz alarak etkinlikte öne çıkan konular ve beklentiler üzerine değerlendirmelerde bulundu.