ODAMIZ İLE AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ ARASINDA ASANSÖRLERİN BAKIM VE KONTROLÜ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Mart 2012

Afyonkarahisar Belediyesi ile Odamız arasında 06 Mart 2012 tarihinde imzalanan protokolle asansörlerin yıllık bakım ve kontrolü yapılacak.

18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği ve 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete'de Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre belediyeler, sınırları içerisinde her asansörün, yılda bir kez A tipi muayene kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır.

Yapılarda ki asansörlerin yıllık kontrolü için 2012 yılı içerisinde gerçekleştirmek üzere Afyonkarahisar Belediyesi ile Odamız arasında bir protokol imzalanmıştır.

Yapılan protokolde asansör yıllık kontrol bedeli asansör başına 90 TL olarak belirlenmiştir. Yönetmelik gereği, her asansörlü bina için yılda bir kere Makina Mühendisleri Odası'nca yapılacak kontrollerde asansöre ilişkin can ve mal güvenliğini ilgilendiren eksik ve hatalar varsa tespit edilecek, hazırlanacak rapor doğrultusunda eksiklikler giderilmeden Afyonkarahisar Belediyesi tarafından asansörün işletilmesine izin verilmeyecektir.