MÜHENDİSLİK GÜNLERİ -I ETKİNLİĞİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Eskişehir Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Kasım 2010

Mühendislerin mesleklerinde farklı bakış açıları kazandırmak, gelecek planlarında doğru karar verebilmelerine yardımcı olmak amacıyla Şubemiz tarafından düzenlenen Mühendislik Günleri -I Etkinliğimiz 07 Kasım 2010 tarihinde Anemon Otel Eskişehir Salonu'nda saat: 10:00 gerçekleştirildi.

Üyelerimizin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sn. Tayyar ÇAYDERE yaptı.

Değerli Meslektaşlarım;

Hoş geldiniz. Eskişehir Makine mühendisleri Odası adına ve şahsım adıma hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım.

Bizler mühendisler olarak yaşamın her alanında var olan bir meslek grubuyuz. Bu nedenle hem toplumla hem de sanayi ile olan ilişkilerimizi geliştirmek ve başarılı olmak zorundayız. Başarının anahtarı iş deneyimdir. Makina Mühendisleri Odası olarak deneyimlerimizi paylaşmak, meslek alanlarına ilişkin gelişmeleri, yaşanan sorunları ve çözümüne ilişkin düşüncelerinizi paylaşmak için yani mühendislik seviyemizi bir kart daha artırarak meslek alanımızda daha da başarılı olabilmek için Mühendislik Günlerini gerçekleştirdik.

Bugün ilkinin gerçekleştireceğimiz mühendislik Günlerine ilk olarak 2005 yılında ve daha sonra mezun olan ve odaya üye olan meslektaşlarımızı davet ettik. Daha sonra gerçekleştireceğimiz mühendislik günlerine ise 2005 yılından önce mezun olan meslektaşlarımızı davet edeceğiz.

Bugün 2005 yılından sonra mezun olan yani genç meslektaşlarımız Mühendislik Çalışmaları Alanları konusunda bilgi verilecek ve Mühendislik Mesleğinin Sorunları ve Çözüm Önerileri tartışılacaktır. Ayrıca hukukcu gözüyle oda ve mevzuatlat hakkında bilgi verilecektir.

Değerli meslektaşlar bildiğimiz gibi mühendislikte deneyim çok önemlidir. Mesleki bilgilerimizin yükseltebilmesi deneyimlerimizin paylaşılması ile gerçekleşecektir. Bu da ancak siz değerli meslektaşlarımızın katılımı ile olacaktır. Sizlerin katılımı ne kadar çok olursa mühendislik seviyemizde o denli yükselecektir. unutmayın ki bundan sonra da sizler tecrübelerinizi sizden sonra gelecek olan meslektaşlarımıza aktaracaksınız.

Sizlere biraz sonra çok değerli mühendis arkadaşımız tecrübelerini aktaracaktır. Onlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Siz meslektaşlarımıza ise hem özel hayatlarında çok başarılı olmasını ve her şeyin gönlünüzce olmasını diliyor saygılar sunuyorum.

Üç bölümden oluşan etkinliğimizin Meslek Alanları ile ilgili bölümde konuşmacılar 1. Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'ndan Uçak Mühendisi İsmail SAÇKESEN Uçak Mühendislerinin Çalışma Alanları konusunda, Makina Mühendislerinin Çalışma alanları konusunda Doruk Ev Gereçleri San. Tic. A.Ş.  Ar-Ge Müdürü Makina Mühendisi Hakan ÜNAL  ve   Endüstri Yüksek Mühendisi Sn. Cevdet ÜRENCİK ise  Endüstri Mühendisliğinin Meslek alanları ile ilgili bilgilerini ve tecrübelerini paylaştı.

 

İkinci Bölüm'de Hukukçu Gözüyle Mühendislik Mesleğine bakış aşısını MMO Hukuk Danışmanı Av. Hatice GENÇ  değerlendirdi.

 

Son bölümde ise Sn. Zeki ADER'in yönettiği Mühendislik Mesleğimizin Sorunları ve Çözüm Önerileri Konulu Forum gerçekleştirildi.80'e yakın üyemizin katıldığı etkinlik forum bölümünde üyelerimizin sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.