TTMD GENEL KURULUNA KATILDIK

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği'nin 24 Haziran Perşembe günü ODTÜ Vişnelik Tesislerinde gerçekleştirilen Genel Kuruluna Oda Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yener katıldı

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener’in TTMD Genel Kurul Konuşması:

"Sayın Divan, Sayın Başkan, Sayın Delegeler,

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu ve şahsım adına Genel Kurulunuzu saygıyla, dostlukla selamlıyorum.

Yakından bildiğiniz üzere Tesisat Mühendisliğinin geliştirilmesi, Makina Mühendisleri Odası için hep özel bir öneme sahip olmuştur. Ve her zaman belirtiriz, Odamız, Makina Mühendislerinin başlıca uzmanlık dallarından biri olan Tesisat Mühendisliği alanında faaliyet yürüten TTMD’yi organik bir parçası olarak görür ve başarılı çalışmalarından dolayı kıvanç duyar. Çünkü meslek uzmanlık alanlarımız, bir elin parmakları gibi birbirini bütünlemektedir.

Bu nedenle birlikte yaptığımız çalışmalardan ve en son, Covid-19 salgını üzerine on bir meslek kuruluşu ve hekim dostlarımız ile birlikte oluşturduğumuz İklimlendirme Teknik  Kurulu(İTK)’ndaki birlikteliğimizden ötürü çok memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Sosyal yaşamın her yönünü etkileyen Covid-19 salgını, İTK’da yer alan bütün kuruluşları kapsamak üzere söylüyorum, meslek ve uzmanlıklarımız ile teknik uygulama önerilerimizin toplum yaşamı açısından ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

İTK çalışmaları da göstermiştir ki, ülkemizdeki mühendislik birikiminin dünyadan aşağı kalır yönü yoktur. Faaliyetleri aynı veya benzer alanlarda olan veya faaliyetleri birbirleriyle çakışan meslek kuruluşlarının görüş birliği temelinde birlikte bilimsel teknik çalışmalar yapması, nadir görülen bir durumdur. Bu özellikteki İTK faaliyeti ile, mesleki ve örgütsel işbirliği ve dayanışmamızın geliştirilerek geleceğe taşınması çok yararlı olacaktır.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası bu çerçevede, TTMD ve diğer kardeş meslek kuruluşları ile her zaman yakın işbirliğinden yana olacaktır.

Sevgili Meslektaşlarım,

Bizlerin faaliyeti tamamen kamusal, bir diğer deyişle toplumsal hizmet esasına dayanır. Ancak biliyoruz ki kamu kaynakları talan edilmekte, kamu yararı, kamusal hizmet ve denetim tasfiye edilmekte ve mühendislik değersizleştirilmektedir. Diğer yandan kayırmacılık, usulsüzlük, yolsuzluk ve denetimsizlik ülkemizi kemirmektedir. Özellikle yeni mezun veya üniversitede okuyan genç arkadaşlarımız gelecek belirsizliği ve işsizlik korkusu yaşamaktadır. Müzisyenlerden işsizlere dek intiharlar söz konusudur.

Bu noktada kamu yararı, kamusal hizmet, kamusal denetim ile toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda kalkınma, hakça paylaşım ve mühendisliğin geleceği için laikliğin, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün yanında gür bir sesle saf tutmamız gerektiğine işaret ederek konuşmamı tamamlamak istiyorum.

Son olarak görev dönemini tamamlayan TTMD Yönetim Kurulunu başarılı çalışmalarından ötürü kutluyor, Genel Kurulunuzun verimli geçmesini ve seçilecek olan yeni Yönetim Kuruluna başarılar diliyor, saygılar sunuyorum."