TMMOB SANAYİ KONGRESİ 2009 DÜZENLEME KURULU İKİNCİ TOPLANTISI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Sanayi Kongresi 2009 Düzenleme Kurulu ikinci toplantısı 27 Haziran 2009 tarihinde Makina Mühendisleri Odası’nda yapıldı.

TMMOB Sanayi Kongresi 2009 Düzenleme Kurulu ikinci toplantısı 27 Haziran 2009 tarihinde Makina Mühendisleri Odası‘nda yapıldı.

Kongre Hakkında Genel Bilgilenme, Kongre Programının Görüşülmesi, Dilek ve Öneriler gündemiyle gerçekleştirilen Düzenleme Kurulu toplantısına TMMOB, Odalar ve Şubelerimizden 24 Üye katılmış, 6 üye ise mazereti nedeniyle katılamamıştır.

Düzenleme Kurulu toplantısı MMO Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz‘ın açılış konuşması ile başlamış, ardından MMO Yönetim Kurulu Sekreteri Ali Ekber ÇAKAR tarafından bugüne kadar yapılan çalışmaların bir özeti aktarılmıştır.

Gündem çerçevesinde söz alan Düzenleme Kurulu üyeleri çalışmaların geldiği noktayı olumlayarak görüşlerini ve önerilerini dile getirmiş ve bu doğrultuda çeşitli kararlar alınmıştır.

Hem TMMOB Sanayi Kongresi 2009‘a bir altlık oluşturması hem de yaşanan mevcut krizin bütünlüklü ve sektörel bazda ele alınarak değerlendirilmesi amacıyla 28 Şubat 2009 tarihinde düzenlenen "TMMOB Sanayi Kongresi 2009‘a Doğru Sanayi Sektörlerinin Durumu" başlıklı bir günlük Sempozyum katılımcılarca değerlendirilmiş, etkinliğin başarılı ve önemli sonuçlar ortaya koyduğu yönünde görüş birliğine varılmıştır. Bu sonuçların mutlaka 11-12 Aralık 2009 tarihinde yapılacak TMMOB Sanayi Kongresi‘ne taşınması ve ayrıca değerlendirilmesi gerektiğinin altı çizilmiştir.

Kongreye, hazırlıkları devam eden 2 adet alan çalışmasının sonuçları aktarılacaktır. "Türkiye Sanayinde Öncelikli Sektörler ve Bölgesel Kalkınma Yaklaşımı" ile "Türkiye‘de Kalkınma ve İstihdam Odaklı Sanayileşme İçin Planlama Önerileri" konularındaki alan çalışmalarının gelmiş olduğu nokta da katılımcılarla paylaşılmış ve değerlendirilmiştir.

Yapılan bilgilendirme ve değerlendirmeler ışığında:Kongre ana başlığı "DÜNYA EKONOMİK KRİZİ VE TÜRKİYE SANAYİNİN YENİDEN YAPILANMASI, PLANLAMADA MODEL ÖNERİLERİ İSTİHDAM ÖNCELİKLİ BÖLGESEL REFAH VE KALKINMA" olarak belirlenmiştir.

Kongrede; Kriz Sürecinde Dünya Ekonomisi ve Rekabette Temel Eğilimler, Krizde Türkiye Sanayinin Durumu ve Geleceği, Alan Çalışması: Türkiye Sanayinde Öncelikli Sanayi Sektörleri ve Bölgesel Kalkınma Yaklaşımı, Alan Çalışması: Kalkınma ve İstihdam Odaklı Sanayileşme İçin Planlama Önerileri, Planlama Olgusu ve Türkiye Sanayinin Öyküsü konuları ele alınarak irdelenecektir.

Ardından Kongre Yürütme Kurulunca hazırlanan Taslak Program üyelerle paylaşılarak görüşleri alınmış ve Programın içeriğinin zenginleştirilerek kabul edilmesi kararlaştırılmıştır.

Etkinlikte Alan Çalışmaları ile Kongre Sunumları birer kitap ve CD olarak hazırlanacak ve katılımcılara sunulacaktır. Ayrıca 14-15 Kasım 2009 tarihlerinde düzenlenecek "TMMOB Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı"nda çıkacak ilgili sonuçlar (varsa) TMMOB Sanayi Kongresi 2009‘a aktarılması için çalışma yapılacaktır.

 

Toplantı Katılımcıları:

BİRİM                 ADI                SOYADI

TMMOB                Mehmet          SOĞANCI

TMMOB                Alaeddin         ARAS

TMMOB                Elif                  ÖZTÜRK

ÇevreMO             Burçak            KARAMAN UYSAL

ElektrikMO          E.Orhan          ÖRÜCÜ                            Mazeret

JeolojiMO            Hakkı              ATIL                                   Mazeret

JeofizikMO          Arslan             ÇINAR                                Mazeret

MadenMO            Ayşen             ERTEN                               Mazeret

ŞehirPO                Tutku              DOĞAN                             Mazeret

PeyzajMO            Mustafa          ARTAR

TekstilMO            Melike Anıl     YÜKSEL                               Mazeret

HaritaKMO          Özkan             TALAY

GıdaMO               Yaşar              ÜZÜMCÜ

KimyaMO            Hasan             KOÇ

ZiraatMO              Fatih               TAŞDÖĞEN

MMO                   Emin               KORAMAZ

MMO                   Ali Ekber        ÇAKAR

MMO                   Tahsin             AKBABA

MMO                   Mustafa          YAZICI

MMO                   Baki                ÇINAR

MMO                   A. Selçuk        SOYLU

MMO                   Bedri               TEKİN

MMO Adana        Hüseyin          ATICI

MMO Ankara       Alaaddin         EKSİN

MMO Antalya      Mustafa          KARAMAN

MMO Bursa         Remzi             ERİŞLER

MMO Denizli       Hüseyin          HADIMLI

MMO Eskişehir    R. Erhan         KUTLU

MMO Gaziantep   Ali                  PERİ

MMO Gaziantep   Orhan             OKUDUCU

MMO İstanbul      İlter                 ÇELİK

MMO İzmir          Mehmet          ÖZSAKARYA

MMO Mersin        Naci                ERÇOLAK

Kon. Yür. Kur. Üy Oğuz              TÜRKYILMAZ

Kon. Yür. Kur. Üy  Yunus             YENER

Kongre Sekreteri  Emin               UYSAL