TMMOB SANAYİ KONGRESİ 2009 ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Sanayi Kongresi 2009‘a yönelik hazırlık çalışmaları kapsamında sürdürülen atölye çalışmalarının üçüncüsü 9 Ocak 2009 tarihinde Ankara‘da Oda Merkezinde yapıldı. Toplantıda, geçmiş çalışmaların değerlendirilmesi, taslak programın gözden geçirilmesi, Şubat sonu yapılacak etkinliğin değerlendirilmesi yapılmış ve Kongre Düzenleme Kuruluna önerilmek üzere götürülecek konular belirlenmiştir.

Toplantıda sonunda aşağıdaki görüşler benimsenmiştir;
1.    Etkinlik iki gün yapılacak ve bildiriler sipariş yöntemiyle alınacaktır.
2.    Etkinlik programı katılımcıların görüş ve katkılarını alabilecek, tartışma ortamı imkanı verebilecek bir şekilde planlanacaktır.
3.    Etkinlik kapsamında alan çalışmaları yapılacaktır. Alan çalışmasında; Öncelikli sektörler ve bölgesel kalkınma, Sanayileşme için Planlama ve model önerileri, Planlı dönem ve Türkiye sanayi konularında araştırma yapılacaktır.
4.    Etkinlik kapsamında sektörel çalışma grubu ve bölgesel çalışma grubu çalışmalar yapacak buradan oluşan veriler, raporlar ve görüşler Kongreye taşınacaktır. 
5.    Bölgesel olarak planlanan çalışma, kümelenme analizlerine yönelik olabilecektir.
6.    Ziraat Mühendisleri Odası ile görüşülerek "Tarım" konusunun kongreye dahil edilip, edilmeme konusu netleştirilecektir.
7.    DPT‘nin hazırladığı girdi ve çıktı verileri ile ilgili çalışma sektörlere göre ele alınabilecektir.
8.    Bölgesel Kalkınma Ajansları eleştirel anlamda ele alınacak ve alternatif bir seçenek ortaya konacaktır.
9.    Kongrede sanayinin krizdeki açmazı ve sorunları ele alınacak, makro-ekonomi ile kriz bağlantısı ve sanayi ilişkisi değerlendirilecektir. 
10.    Uluslar arası iş bölümünde yerimiz ne olacak konusu ele alınacaktır.
11.    TMMOB Sanayi Kongresine doğru bölgesel düzeyde sempozyumlar düzenlenecek ve kongre dönemine kadar zamana yayılacaktır.
12.    Şubat ayında TMMOB Sanayi Kongresine doğru, sektörlerin değerlendirilmesini kapsayan bir günlük etkinlik yapılacaktır.

Atölye Çalışmasına Katılanlar;
Ali Ekber     ÇAKAR
S. Melih     ŞAHİN
Yavuz    BAYÜLKEN
Yunus     YENER
Osman    SERTER
Emin     UYSAL
Nadir     AVŞAROĞLU
İşaya     ÜŞÜR
Aziz    KONUKMAN
Hayri    KOZANOĞLU