TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI 40. OLAĞAN GENEL KURULU 17-18 NİSAN'DA TOPLANIYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası 40. Olağan Genel Kurulu 17-18 Nisan‘da Ankara‘da Metropol Kültür Merkezinde toplanıyor. Genel Kurul delegelerimiz, Şube Genel Kurullarından süzülen görüş, öneri ve değerlendirmeler ışığında, yeni dönem çalışma programının çerçevesini çizecektir. Genel Kurulumuzda Odamızda son iki yılda yürütülen çalışmaları, dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri ve bu gelişmelerin mesleğimiz, meslektaşlarımız, ülkemiz ve halkımız üzerindeki etkilerini değerlendirecek geleceğe ilişkin izlenmesi gereken politikalarımızı oluşturacağız. Daha güçlü, daha örgütlü bir Oda, üreten, sanayileşen, hakça bölüşen, demokratik bir Türkiye için söz üstüne söz koyacağız.

Geçtiğimiz iki yıl boyunca görev yapan tüm siyasal iktidarlar emperyalist güçlerin, IMF ve Dünya Bankası politikalarının tavizsiz savunucusu ve uygulayıcısı oldular. Muhalefette iken halka verdikleri sözleri unuttular. Üretim ekonomisi yerine, rant ve borç ekonomisini esas aldılar. Kamu bankalarının ve halkımızın tasarruflarının hortumlanmasına çanak tuttular. Bütçelerde yatırıma, istihdama, çalışanlara, eğitime, sağlığa, sosyal güvenliğe ve diğer toplumsal hizmetlere ayırdıkları payı her geçen gün azalttılar. Demokratik oluşumların hak arama çabalarını anti-demokratik uygulamalarla bastırmaya çalıştılar. "İşsizliğin, yoksulluğun, yolsuzluğun, krizlerin, ülkemizin içerisinde bulunduğu olumsuz koşulların sorumlusu yıllardır uygulanan IMF politikalarıdır, çözüm emekten yana, üretimi, yatırımı, kalkınmayı, bilimi, teknolojiyi, demokrasiyi, ülke potansiyelini harekete geçirmeyi eksenine koyan EMEK PROGRAMI‘nı yaşama geçirmektedir" diyen Odamız ve benzeri tüm demokrasi güçlerinin sesine kulaklarını tıkadılar. ABD ve müttefiklerinin dünya ölçeğinde hegomanyasını pekiştirmek, dünyayı yeniden paylaşmak ve düzenlemek, enerji kaynakları ve iletim hatlarını denetimleri altına almak için dünyada ve bölgemizde estirdikleri terör, işgal ve katliamlara kayıtsız kaldılar. Ülkemizin küresel sermayeye entegrasyonunu sağlamak adına, tüm kamusal hizmetleri, yer altı ve yerüstü zenginliklerimizi, kamu kaynaklarımızı, ulusal tesislerimizi çok uluslu şirketlere yeni rant alanları olarak sunan birçok yasa çıkardılar, birçok yasada da köklü değişiklikler yaptılar.

Ülkemizde ve dünyada olumsuz koşullar yaşandığı bu iki yıl boyunca, mesleki bilgi birikimimizi kamuoyunun doğru bilgilemesi için seferber ettik. Yüreği ülkemiz ve halkımızdan yana atan tüm demokratik oluşumlarla birlikte IMF politikalarının seçeneksiz olmadığını, başka bir Türkiye ve dünyanın mümkün olduğunu her platformda dile getirdik. Bu doğrultuda düzenlenen tüm etkinliklerde aktif görev üstlendik. Oda çalışma ilkeleri ışığında, birlikte karar alma, birlikte üretme ve birlikte yönetme anlayışı ile mesleğin geliştirilmesi ve korunması, üreten, sanayileşen, demokratik bir Türkiye ve üzerinde insanların barış ve gönenç içerisinde yaşayacağı bir dünya için en doğrusunu ve en iyisini yapmaya çalıştık. 34. Dönemden itibaren Oda yönetiminde bulunan anlayışın devamı olarak Genel Kurul onayına sunduğumuz ve Oda Danışma Kurulunda son şeklini verdiğimiz çalışma programımızdaki tüm hedef ve etkinlikleri büyük ölçüde gerçekleştirdik.

Ülke genelinde gerçekleştirilen 25 adet kongre, kurultay ve sempozyum, Meslek İçi Eğitim Merkezi kapsamında düzenlenen ve katılımcı sayısı 5600‘ü aşan 314 adet kurs, iki yılda basımı gerçekleştirilen 92 adet değişik konuda kitap, 2200 öğrenci üyemizin katılımı ile gerçekleşen Öğrenci Üye Kurultayı, 72 bölüm başkanı, dekan ve öğretim görevlisinin katılımı ile gerçekleştirilen Oda Üniversite Buluşması, Oda-Sektör Dernekleri Buluşması, Odamızda yürütülen teknik hizmetlerin ve meslek içi eğitimlerin TÜRKAK‘a akredite ettirilmesi, CE Uygulamaları, bilginin yaygınlaştırılması ve kurumsallaştırılması yönünde yürütülen elektronik arşiv ve dökümantasyon projesi çalışmalarının gelecek dönemlere de ışık tutacağına inanıyoruz.

Yine Makina Mühendisleri Odası benzersiz bir dayanışma örneği göstererek 1997‘den bugüne yapım çalışmaları İzmir‘de sürdürülen MMO İş, Sosyal, Kültürel, Etkinlik, Kongre ve Sergi Merkezi‘nin İş Merkezi bölümünü dönemi içerisinde hizmete açmıştır. Kongre ve sergi merkezinin tefrişinin ise 2004 yılı sonuna değin tamamlanması hedeflenmiştir. Odamıza kazandırılan bu tesis, krizlerin birbirini izlediği bu zorlu süreçte, birlikte karar alma, birlikte üretme ve birlikte yönetme anlayışının tüm olumsuzlukları aşabileceğinin en güzel örneklerinden biri olmuştur.

TMMOB‘nin 24. Oda olmadığı bilinci ile TMMOB çalışmalarında aktif görev üstlenilmiş, mali yükümlülüklerimiz eksiksiz olarak yerine getirilmiştir. TMMOB‘nin önemli projelerinden biri olan Mühendislik ve Mimarlık Kurultayının tüm engellemelere rağmen başarı ile sonuçlanmasında, Odamızın örgütlü gücü üzerine düşen sorumluluğu büyük bir özveriyle yerine getirmiş, kurultay delegelerimiz Odamızın bilgi birikimini ve kültürünü kurultaya yansıtmıştır. Dönem içerisinde TMMOB‘nin düzenlediği ve tertip komitesinde yer aldığı kitlesel etkinliklerden, 20 Ekim TMMOB Mitingi, 1 Aralık‘ta İstanbul‘da yapılan Savaşa Hayır Mitingi, 1 Mart Tezkereye Hayır mitingi ile 6 Mart Kamu Yönetimi Temel Yasasına Hayır mitingine tüm şubelerimizin sağladığı etkin ve kitlesel katılım, bir meslek Odasının demokrasi mücadelesi içerisinde alması gereken yeri göstermesi açısından anlamlı ve önemlidir.

Dönemimiz boyunca 39. Oda Genel Kurulunun bizlere verdiği destek ve güvenin sorumluluğuna yaraşır bir çalışma sergilediğimize inanıyoruz. Çalışma dönemimiz boyunca Oda bülteni ve Odamızın WEB sayfası aracılığı ile Oda çalışmalarını üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaştık. Dört aylık periyotlarla çalışma raporları düzenleyerek Oda Bülteni ve WEB sayfamızda yayımladık. Aynı çalışma anlayışı gereğince, Odamızın 39. Dönem Çalışma Raporu da 12 Nisan tarihinden itibaren Oda WEB sayfamızda yer alacaktır.

Görev süremiz içerisinde bizimle birlikte bulunan, bütün bu çalışmaları birlikte ördüğümüz TMMOB Yönetim Kurulu Başkanımız Kaya GÜVENÇ‘e, TMMOB Yönetim Kurulu yedek üyelerimiz Elif ÖZTÜRK ve S. Melih ŞAHİN‘e, TMMOB Onur Kurulu Üyemiz Ümit ÜLGEN‘e, TMMOB Denetleme Kurulu Üyemiz Hasan AKALIN‘a, Oda Onur ve Denetleme Kurulu Üyelerimize, Şube Yönetim Kurulu Üyelerimize, İl ve İlçe Temsilcilikleri Yürütme Kurulu Üyelerimize, Oda Danışma Kurulu Üyelerimize, Merkez Komisyonları üyelerimize Oda adına yapılan kongre, sempozyum ve kurultaylarda birlikte çalıştığımız değerli insanlara, her zaman elimiz ayağımız olan Merkez, Şube ve Temsilcilik çalışanlarımıza, Oda çalışmalarında yanyana durduğumuz örgütlü üyelerimize ve Oda dostlarına teşekkür ediyoruz.

Genel Kurulumuzda Oda delegelerine önemli görevler düşmektedir. Odamızda halktan, emekten, bağımsızlıktan, barıştan, demokrasiden, sanayileşmeden, bilimden, teknolojiden yana devrimci çizginin güçlendirilerek sürdürülmesi için, daha güçlü bir Oda ve TMMOB örgütlülüğü için Genel Kurulumuzu bir demokrasi şölenine çevirelim. Genel Kurul kürsümüzü Türkiye demokrasi mücadelesinin sesi yapalım. Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü,
Yaşasın MMO Örgütlülüğü

TMMOB Makina Mühendisleri Odası
39. Dönem Yönetim Kurulu