TMMOB KOCAELİ İKK DEPREM FOTOĞRAFLARI SERGİSİ AÇILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

​17 Ağustos Depreminin 24. yıldönümünde Kocaeli'nde TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tarafından Deprem Haftası Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen fotoğraf sergisi açılışı 17 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşti. 

Açılışa Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, II. Başkan Selçuk Uluata ve Makina Mühendisleri Odası Başkanı Yunus Yener, Jeoloji, Jeofizik, Çevre Mühendisleri Oda Başkanları da katıldı. 15 Ağustos 2023'te Körfez Tütünçiftlik Viyadük Altı'nda, 16 Ağustos'ta Değirmendere Vapur İskelesi Alanı'nda ve 17 Ağustos'ta İzmit Yürüyüş Yolu'nda kamuoyunun beğenisine sunulan Fotoğraf Sergisinin açılışında Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz şöyle konuştu: 

"Değerli Konuklar, Değerli Katılımcılar

Hepinizi Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu adına dostlukla selamlıyorum. Bugün burada aranızda olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum.

Sergiyi gezmeye başlamadan önce birkaç şey söylemek istiyorum . Elbette bugün burada toplanmamızın özel bir sebebi var. 20 binden fazla yurttaşımızın hayatını kaybettiği, 50 binden fazla kişinin yaralandığı, yüzbinlerce yapıyı yerle bir eden 17 Ağustos Depremi’nin 24. Yılındayız…Bu vesileyle depremde kaybettiklerimizi özlemle anıyorum.

Ülkemizin tarihinde derin bir iz bırakan, 17 Ağustos depreminin üzerinden yıllar geçse de ne yazık ki acılarımız hafiflemedi. Aksine, ardı ardına gelen her yeni felaket toplumsal tarihimizde derin izler bırakan pek çok acıyı, öfkeyi içine alarak büyüdü.

Değerli arkadaşlar,

Elbette, yaşadığımız bu toplumsal felaketin izleri hala toplumumuzun kalbinde, en derindedir.

Ancak, bugün burada hem kaybettiklerimizi anmak hem yaşadığımız onca acıyı unutmamak, unutturmamak ve toplumsal hafızamızı canlı tutmak adına bir araya geldik.

Bu fotoğraf sergisi, yaşananları unutmamak ve bir daha böylesi felaketlerin yaşanmaması için bir hatırlatma, bir uyarı işareti olarak burada duruyor.

Sergide yer alan her bir fotoğraf, geride bıraktığımız acıları ve kayıpları hatırlatırken aynı zamanda, depremin yıldönümünde geçmişimize bakmayı, oralardan çıkaracağımız dersleri, aklın ve bilimin ışığında bugünü ve geleceğimizi kurmayı işaret ediyor bize.

Bizler biliyoruz ki yaşanan bunca felaketin ardında ranta dayalı bir akıl ve onun siyasi temsilcileri vardır. Bu zihniyetle sorumlularıyla hesaplaşmak ve insan hayatının, yaşamın ve doğanın ön planda tutulduğu bir gelecek inşa etmek hepimizin sorumluluğudur. Bu bilinçle mücadele etmek hepimizin görevidir.

Sergiye katılan tüm katılımcıları ve arkadaşlarımızı bir kere daha sevgiyle selamlıyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum."