TEOMAN ÖZTÜRK ANILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği‘nin 1973-1980 yılları arasında başkanlığını yapan, mühendis-mimar hareketinin toplumcu bir çizgiye sahip olmasında önder olan Teoman Öztürk ölümünün 13. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Teoman Öztürk‘ün ölüm yıldönümü olan 11 Temmuz‘da dostları, meslektaşları ve ailesi Karşıyaka‘daki Anıt Mezarı başında toplandı. Anma töreninde konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, sözlerine Teoman Öztürk‘ün "Yüreğimizdeki insan sevgisi ve yurtseverliği; baskı ve zulüm yöntemlerinin atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği, emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız" cümlesiyle başladı. Öztürk‘ün TMMOB Başkanlığı yaptığı 1973-1980 yılları arasında Türkiye‘nin içinden geçtiği süreci yine Öztürk‘ün sözleriyle anlatan Mehmet Soğancı, "TMMOB, bugün onurlu ve dik yürüyüşünü sürdürüyorsa bunda o 7 yılın büyük önemi var" dedi.

Soğancı‘dan sonra Teoman Öztürk ile aynı dönemde mücadele etmiş arkadaşları da söz alarak onunla ilgili duygularını aktardı. TMMOB Eski Başkanı Kaya Güvenç, "Teoman‘a çok şey borçluyuz" derken, Oğuz TÜRKYILMAZ, "Onunla birlikte çalışmaktan onur duydum, gurur duydum" diye konuştu. Bülent Atamer de, Teoman Öztürk‘ün mücadeleci yanının dışında insan yanını vurguladı. TMMOB Yönetim Kurulu II. Başkanı Hüseyin Yesil "Teoman Öztürk iyi bir öğretmendi. Benim öğretmenimdi. Onun tavrı, tarzından etkilendim. Keşke biz de onun gibi genç kuşaklara bir şeyler bırakabilsek" diyerek duygularını dile getirdi. TMMOB Danışmanı Orhan Örücü ise Teoman Öztürk‘ü 1975 yılından beri tanıdığını anlatarak, "Teoman Ağabey yalnızca sözleriyle değil, hal ve gidişiyle de örnek bir insandı" diye konuştu.