SAĞLIK VE SOSYAL GÜVENLİK HAKKIMIZ İÇİN MÜCADELE SÜRÜYOR

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.

TBMM Genel Kurulu‘nda görüşülmeye başlanan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı‘na karşı Ankara‘daki Emek Platformu bileşenleri 27 Mart 2008 Perşembe günü saat 12:15‘te Kızılay Gima önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

MÜCADELEMİZ BİTMEDİ, SÜRÜYOR!

Sosyal güvenlik sistemi, uluslararası sermayenin talepleri doğrultusunda, IMF ve Dünya Bankası‘nın dayatmasıyla yeniden şekillendiriliyor.

AKP iktidarının IMF‘ci ve sermaye yanlısı olan bu politikalarına karşı yüz binlerce işçi, kamu çalışanı, emekli, 14 Mart‘ta çalışmama hakkını kullandı, iş bıraktı, alanlara çıktı. Bu eylemler sonucunda sosyal tarafların görüşme süreci başladı.

24 Mart 2008 Pazartesi günü ise, Emek Platformu‘nun, işveren ve hükümet temsilcileriyle yaptığı görüşmelerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaklaşımını açıklamıştır. Hükümetin yaklaşımı kabul görmediği halde, Bakan, devam etmesi gereken bu görüşmeleri bitmiş, tamamlanmış ve tüm maddelerde uzlaşmaya varılmış gibi sunmaya çalışmıştır.

Bu da yetmemiş, tasarıya karşı itirazlarımız sürerken, AKP Hükümeti tasarıyı yangından mal kaçırır gibi Meclis‘e taşımış ve "Temel Yasa" olarak ivedi görüşülmesini istemiştir.

Bu durum, Emek Platformu‘nun yaptığı önerilerin yasal düzenlemelerinin nasıl yapılacağını taraflara bildirmeden, taleplerimizden nelerin karşılanıp nelerin karşılanmadığı tespit edilmeden bir oldubittiye getirilmesi sonucunu doğurmuş, Hükümet Emek Platformunu aldatmıştır.

Tasarıya karşı itirazlarımız sürerken, yasanın Meclis‘te "Temel Yasa" olarak görüşülmek istenmesi, halkın yasayı etraflıca algılamasını ve Meclis‘te vekillerin tartışmasını engellemekten başka bir anlama gelmemektedir.

Hükümetin bu dayatmacı tutumu, sosyal tarafların görüşlerini dikkate almadaki samimiyetsizliğini bir kez daha göstermektedir.

Alelacele Meclis‘e havale edilen tasarıda Emek Platformu‘nun taleplerinin bir kısmı karşılanmış, özellikle, üzerinde durduğumuz üç temel konuda taleplerimiz karşılanmamıştır.

1) Emeklilik yaşının 65 olması konusunda Bakanlık direnmiştir. 
2) Emekli aylıkları ve bağlanacak diğer aylıkların hesaplanması sırasında kazançların güncellenmesinde kullanılan "güncelleme katsayısı"na, refah artışının yüzde 30‘u yerine tamamının yansıtılması gerektiğine ilişkin talep reddedilmiştir. 
3) Fiili hizmet zammı ile ilgili düzenlemede geri adım atılmamıştır.

Hükümetin emeklilik yaş haddinin 65 olması, refah payı ve fiili hizmet zammı konularında tasarıdaki düzenlemede ısrar edilmesi sosyal güvenliğin ortadan kaldırılmasıdır!

Hükümeti bu yaklaşımı konusunda uyarıyoruz: Halkın geleceğiyle oynamayın !

Sosyal adaleti, milli gelirin adil paylaşımını, sosyal devleti ortadan kaldıran bu yasayı bir oldubittiyle çıkarmaya kalkışmayın.

Bu noktada, Emek Platformu bileşenleri olarak önemli bulduğumuz bu taleplerimizin yerine getirilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi Sayın Bakan‘a da söylemiştik ve buradan bir kez daha yineliyoruz. Toplumu ve geleceğimizi ilgilendiren yaşamsal öneme sahip, geri adım atılarak iyileştirildiği söylenen ancak yeterli bulmadığımız SSGSS Yasa Tasarısı‘na karşı, halkını ve ülkesini seven herkesi bu mücadeleye omuz vermeye çağırıyoruz.

27.03.2007 Ankara 
DİSK BÖLGE TEMSİLCİLİGİ 
KESK ŞUBELER PLATFORMU 
TTB TABİP ODASI 
TMMOB İL KOORDİNASYON KURULU